Hned 15 francouzských rybářských lodí během jediného dne potápí v Biskajském zálivu Oberleutnant zur See Heinrich Küstner na UB-39.
Ruská pěchota podniká úspěšný útok na Mount Botosul, strategický vrchol na pomezí Ukrajiny a Rumunska. Nicméně celkově ruské jednotky začínají ustupovat pod tlakem bulharských a německých vojsk.Musejí po rychlém překvapivém útoku německé pěchoty opustit i rumunské Foscani
Pomocný křižník SMS-Geier (ex-SAINT THEODORE) zajímá a potápí v jižním Atlantiku norský trojstěžňový bark STAUT s nákladem velrybího tuku a guana.
Dochází ke střetu jihoafrických a německých vojenských jednotek u Beho-Beho. Hlavními aktéry jsou průzkumníci 25th Frontiersmen Battalion pod vedením slavného lovce a průzkumníka, kapitána Fredericka Selouse. Ti při hlídkové akci u toku řeky Rufija narážejí na přesouvající se kolonu německé Schutztruppe. I přes početní nedostatečnost (převaha německých vojáků byla pět ku jedné) se rozhodnou kolonu německých vojáků napadnout a zastavit. To se jim za cenu velkých ztrát skutečně podaří. Při dvoudenní potyčce je jedním z usmrcených i slavný přírodovědec a lovec Frederick Selouse, který je usmrcen německým ostřelovačem při lokalizaci nepřítele dalekohledem. O velké Selousově oblibě a úctě k němu svědčí i to, že kondolenční dopis napsal nejen americký prezident Theodore Roosevelt, ale i velitel německých vojenských sil ve Východní Africe Paul Emil von Lettow- Vorbeck. Selousova sláva pronikla nejen do vědeckých publikací o Africe a cestopisů, ale stal se i předlohou i pro knižního fiktivního dobrodruha Allana Quatermaina, hrdiny dobrodružných románů spisovatele Henry Ridera Haggarda.
Britská admiralita znovu potvrzuje prastaré právo obchodních lodí bránit se nepřátelským útokům.
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Kapitán Roy Brown: Zatracení krtci. Můžu mluvit o štěstí, že jsem nechytil tak blbou díru !
Manfred von Richthofen: Vaše taktnost mě ctí.
Kapitán Roy Brown: Zatracení krtci. Můžu mluvit o štěstí, že jsem nechytil tak blbou díru !
Manfred von Richthofen: Vaše taktnost mě ctí.