Ahoj marsalv, tak jsem pro zajímavost kouknul do historie, a s hrůzou zjišťuji, že Pandoru stavím bez mála 3 roky.....před rokem touhle dobou jsem se mořil s galionem. Tak jsem zvědav, kam se naše dvě Pandory za další rok posunou.....to už snad budou stěžně....
Téměř tři roky? To není moc, na jiných modelářských fórech jsem viděl mnohonásobně delší stavby, mně Revenge trvala cca pět let a přitom kvalitativně Tvé Pandoře nesahá ani po podpalubí!
Děkuji Connie, ať se ti také daří! Pro hupa: Počítám, že další 3 roky budou ještě na stavbu potřeba. Není kam pospíchat.... Tvá Revenge je krásná, hlavně obdivuju trpělivost při barvení, tohle bych neuměl.
Tak po delší době malý pokrok. Vyrobil jsem svislou i vodorovnou rolnu pro vedení lana ke capstanu. Všechny informace o tomto dílu jsem obdržel od Kpt.KL, za co mu ještě jednou moc děkuji. Jedná se o vidlicový blok, který zabraňuje šoupání lana o sloupy. Na modelech to moc vidět není, ale na skutečných to bylo. Kpt.KL poslal fotku jak by to mělo vypadat...
Přílohy
Naposledy upravil ELKAN dne 05 úno 2017, 10:41, celkově upraveno 1
Neuvěřitelný. Teď ještě najít způsob jak se zmenšit na měřítko 1:50 (po vzoru filmu Což takhle dát si špenát) a moct si užít model včetně přespání v něm. To by se pak stavěly detaily.
Díky moc všem, už mi to modelaření chybělo..... Pro marco28: všechno dělám podle plánů Anatomy....je to docela podrobný, rozměry se dají odměřit. Ale pak jsou detaily, které tam nejsou, a ty se pak staví podle sehnaných podkladů. Viz třeba tento díl, podklad je vidět na obrázku s desetikorunou, podle kterého vyrábím. Je to z ořechového dřeva a mosazný trubičky. Pro Honza čižule: za chvíli budu taky dělat další paluby, tak si to budu muset připomenout..... Pro Ondras71: Takeláž je ještě daleko, ale těším se na ní.....
Luxusní záležitost, taková kvalita provedení i detaily odpovídající skutečné předloze se jen tak nevidí. Ty fotky z pohledu na palubu jsou velmi působivé. Bravo!