Ahoj všem. Zkusil jsem se po dlouhé době zas pustit do stavění, ale měl jsem si na začátek vymyslet něco menšího O druhou světovou válku se zajímám už mnoho let, ale asi nejvíc mě imponují bojové operace po vylodění spojenců v Normandii v roce 1944. Vždycky jsem si chtěl něco s tématem z té doby postavit...A příběh? Dne 6.června 1944 se spojenci vylodili v Normandii a tím začala dlouhá cesta za osvobozením Evropy. Němci se urputně bránili a mistrně k tomu využívali i terén, který měli k dispozici. Spojenci se tehdy dostali do bojů v krajině Bocage. Ta byla typická úzkými cestami, několikametrovými valy s kamenů, hlíny a keřů, které se vytvářeli stovky let a oddělovali jednotlivé pozemky. Lokalizovat nepřítele bylo velmi obtížné a tanky a pěchota se mnohokrát dostala do boje jen na vzdálenost několika metrů...Tank Panther se snaží zamaskovat před všudypřítomnými spojeneckými letadly a zaujmout palebné postavení za starým skleníkem. Dneska jim ale štěstí nepřeje a jsou překvapeny tankem Sherman, který proráží val a chystá se německý Panther zničit zásahem z boku. Ještě mi schází dodělat tankystu US tanku a dovyzbrojit německého vojáka pancéřovou pěstí... Za kvalitu fotek se omlouvám, nedisponuji úplně kvalitním zařízením
Super Takové tankové CQB Jen to tam prásknout, nakrmit kočku pěkně z blízka! Má to dynamiku, příběh je jasný a atraktivní, pěkně zpracované včetně přírody.
"Ach ano, pouhá pěchota - ubozí žebráci." Plautus Titus Maccius .................... Jsem člověk, který si rád nechá poradit, i když to nejdřív stejně zkouší po svém.
Je to super nápad a to zhuštění je odůvodněné... Ale napadá mne všetečná otázka, jak tak koukám na tu scénu plnou dynamiky: Co/čím pozorují řidič a dolní střelec?
- Musíme si pomáhat. Informace, které potřebujeme, tu vždycky někde jsou. Jen ten, kdo na nich "sedí", nesmí být moula, který si myslí, že jsou jen jeho.
- Modeláři neodpouštějí ani tu nejmenší chybu - zvláště ne tu na svém modelu. Řežme raději do modelů, neřešme modeláře.
- Modely nejsou tak levné, abych je stavěl jen z krabičky a nechával všechny jejich chyby bez povšimnutí...
Jo tááák, chápu Je to letitá stavebnice kde to poklopy neměli na výběr...asi by to šlo upravit, ale musím se přiznat, že tank nebyl původně určen do tohoto projektu. Byl určen pro jiný, ale z toho sešlo, tak jsem ho použil sem. Ale chápu že to může působit trochu rušivě...