Hlásím, že číňan je konečně hotový. Byl to běh na dlouhou trať, ale jsem rád, že jsem to nevzdal a dokončil jsem ho. Model je to pěkný, ale znova bych si ho jako svoji první figurku, na které se budu učit malovat olejem nevybral O víkendu snad pořídím kvalitnější fotky, které pak dám do galerie.
V mezičasech při dokončování číňana jsem se pustil do dalšího modelu. Tentokrát je to pirát od Alexandros Models, 75mm. Model mám začištěný, napinovaný a slepený, vše pěkně pasovalo do sebe. Na podstavci mám přilepený upravený kus paluby z krabičky, zbylá prkna budu dodělávat z tmelu green stuff.
Číňan vypadá slušně, ale více jsem zvědavý na piráta. Stejný model mám už delší dobu odložený v poličce "Rozdělané" a rád bych ho konečně dokončil...Třeba budeš Ty ten impuls pro dokončení
Milane na piráta v tvém podání bych se určitě rád podíval, tak doufám že budu dobrý impuls
Na barvení piráta už se moc těším, ale nejdřív podstavec. Chci zkusit předstínovat jednotlivá prkna postupem, který používají letadýlkáři na rozbití povrchu paneláže, tak jsem zvědavý jak to dopadne
Potřeboval bych poradit. Když odbarvim figurku v lihu, naruší technický líh pevnost spoje lepeného vteřinovým lepidlem? A co udělá líh s miliputem? Děkuji za případnou odpověď.
Tak jsem opět trochu popojel, zatím stále dělám na podstavci.
Nástřík bílým základem (sprej Citadel)
Odlišení jednotlivých prken paluby.
První nástřik paluby. Použil jsem hnědou barvu od Andrea Miniatures, ředil jsem destilovanou vodou. Barva musí být hodně naředěná, aby se dal kontrolovat výsledný efekt odlišení.
Cca po 10 vrstvách jsem byl spokojen s výsledkem, nechal jsem kontrast raději větší, protože zalakování a následný wash kontrast o něco potlačí.
Největší spáry mezi jednotlivými prkny jsem zvýraznil nastříkáním "postshadingu" pomocí hnědočerné barvy.
Do středů jsem naopak nastříkal nepravidelné "flíčky a hádky" zesvětleným odstínem základní hnědé
Následoval lesklý lak
A poté wash směsí olejových barev Brown madder, Pálená umbra a Paynova šedá.
Až mi zavadne nanesený wash, přebytky setřu navlhčeným uchošťourem v ředidlu, stříknu matným lakem, udělám lehký drybrush a když to dobře půjde nafotím finální výsledek a hodím to sem na fórum, uf mám co dělat
Tak paluba je konečně hotová. Jako finální povrch, matný lak Gunze C, následovaný lehkým drybrushem světlou olejovou barvou. Mříž je malovaná akrylem, hrany a "ošoupání" mříže jsem vytáhl grafitovou tužkou, stejnou tužkou jsem zvýraznil i hřeby v prknech.
Po vánočním stresu konečně trochu volného času, tak jsem ho využil jak jinak než u figurky Nazákladováno bílou humbrol + pleťovou humbrol, zbytek je dělán akrylem od AndreaMini.