Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Technika ‹ Galerie techniky
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Sd.Kfz. 6/3 DAK 1/35

AFV gallery
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: Sd.Kfz. 6/3 DAK 1/35

Příspěvekod charlie 70 » 29 lis 2016, 19:08

Opravdu moc hezký...... =D> =D> =D>
hotovo: JagdTiger henschel Dragon 1/35 http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=7&t=68686
hotovo: Panther g Dragon 1:35 Pz.Div. Muncheberg 1945 http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=7&t=79967
hotovo : Mekava IV LIC 1:35 http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=7&t=113630
hotovo : m 706 Hobby Boss 1:35 viewtopic.php?f=7&t=130208
charlie 70

• Odpovědět s citací

Příspěvekod pf.ken » 04 pro 2016, 10:23

Když se dostanu, na modelfórum, musím se vždy podívat, na Tvůj výtvor, který mne fascinuje, jako výtvory Reda Kováče.
Nemám co k tomu říct, tomu se říká realita modelu, mít před sebou toto vozidlo z roku 42, nebo 43 z Afriky, tak by jsi nerozeznal originál od modelu.
Skvělá práce, která prochází k realismu. když jme jen s Fittym zabrousili na soutěži na Web, tak nám spadla spodní čelist.
Gratuluji pane Mistr, velmi vynikající model, šel bych sním klidně i na bodovačku na E-day, nebál bych se ani Telfordu.
:hurray: :hurray: :hurray:
pf.ken

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Fanda » 04 pro 2016, 21:08

DĚKUJI UCTIVĚ [-o< [-o< [-o< [-o< [-o< [-o< [-o< [-o< [-o< [-o< [-o< [-o< [-o< [-o< [-o< [-o< [-o< [-o< [-o<
Fanda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod jazon64 » 05 pro 2016, 17:38

Výborné. Veľmi podarený kúsok. Gratulujem.
jazon64

• Odpovědět s citací

Příspěvekod eda M3 » 05 pro 2016, 19:19

Moc pěkné na pohled, hezky se na ten model kouká, ale možná budu za kacíře a dovolím si říct,že už mi ta povrchovka přijde moc.
Tedy pokud to nemá vypadat jako pár let odstavené napospas počasí.
Navíc třeba přední kola bych zaprášil obráceně, vystupující vzorek pneumatik zaprášit, drážky tmavší.
Na reálných fotkách je to dobře vidět.
Eda
Přílohy
Sd.Kfz.6_3.jpg
http://kpmrokycany.rajce.idnes.cz/
eda M3

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Marcel Svět » 05 pro 2016, 19:51

eda M3 píše:Moc pěkné na pohled, hezky se na ten model kouká, ale možná budu za kacíře a dovolím si říct,že už mi ta povrchovka přijde moc.

Souhlas. Já to beru tak, že má Fanda jedinečný styl povrchovky a s tím k jeho modelům taky přistupuji. Nepůsobí na mě úplně jako reálné stroje, ale jeho modely se mi moc líbí a jsou provedené precizně a neokoukaně.
Je to taková "Fandova škola".
Moje galerie:
What-if E-50
Zil-131
Sd. Kfz. 253
Mark II Male
ISU 122S

Můj ex-nick: R.I.O.
Marcel Svět

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Fanda » 05 pro 2016, 22:31

eda M3 píše:Moc pěkné na pohled, hezky se na ten model kouká, ale možná budu za kacíře a dovolím si říct,že už mi ta povrchovka přijde moc.
Tedy pokud to nemá vypadat jako pár let odstavené napospas počasí.
Navíc třeba přední kola bych zaprášil obráceně, vystupující vzorek pneumatik zaprášit, drážky tmavší.
Na reálných fotkách je to dobře vidět.
Eda

Co se týče kol, našel sem spoustu fotek kol se zaprášeným vzorkem uvnitř i na povrchu, takže správně je tak i tak .
A povrchovka - na Afriku sem se držel ještě při zemi, klidně sem mohl ještě přitlačit, byli i víc omlácený a zaprášený stroje.
No a jako pár let odstavené napospas počasí ? Tak to už vůbec nechápu, takový stroje vypadali úplně jinak :o
Fanda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Fitty » 06 pro 2016, 18:24

:| :| :| Nedej se Fanouši, tvoje výtvory jsou víc, než nejvíc největší pastva pro oči, máš to super, "Fandova škola", to bude jednou stoprocentně v modelařině pojem!!!! =D> =D>
Hotovo 1/35:
Oosterbeek 1944: viewtopic.php?f=340&t=121952
3,7 cm PaK 36: viewtopic.php?f=335&t=120184
PaK 43/3 L/71: http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=7&t=103932
15 cm sFH 18 : http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=7&t=118121
Maďarsko, březen 1945: viewtopic.php?f=335&t=126794
Fitty

• Odpovědět s citací

Příspěvekod pf.ken » 06 pro 2016, 20:54

Mám takový morální dojem, že jsem to zavinil já svou recenzí a názorem, jak to cítím a jak mne to připadne selským rozumem.
Ale což naplat, co na srdci to na jazyku. Takový jsem a budu.
Fando nedej se, nikdo z nás tam v té Africe nebyl, je to 70 až 80 let zpět a chodili jsme po houbách. Je to Tvůj perfektní styl a toho se drž.
Jestli máš prach ve vzorku víc, či míň, a jestli levé, či pravé kolo je víc zaprášený tak nevím? Že je více odstavené, hmmmm....., tak to mne podrž, asi to měli soudruzi z NDR poslat do myčky.
Měli by jsme asi stavět modely techniky, co se dají pořádně podchytit, jako je Írák, Sýrie, Ukrajina, fotky z Jugoslávie, použít dokumentaci z Vietnamu a nepoužívat fotky pro propagaci, jak výtečně si vedou naše jednotky na africkém bojišti pro Říšského kancléře, pro protektorát Čechy a Morava.
Nu což, takový jsou lidi a budou. Když bych se vcítil do situace a stavu, že je rok 42 a je mne 22 let a jsem tam, co by mě zajímalo?
Asi to, aby ten vehikl jel, měl dolitý olej, PHM a hlavně VODU v chladiči, při těch teplotách skoro +40, přes den a mínusový v noci. Hlavně, že mám vyčištěný kvér a za kondomovanou hlaveň,
proti všudy přítomnému prachu a písku. A jak je zbarvený, orezlý, omlácený vehikl, to mě nezajímá. Důležitý je, abych jsem přežil a nesejmul mě nějaký Brit, nebo Amík. A Italové? Ty při prvním výstřelu zdrhnou, nebo se vzdají.
Tak co, a nic.
V nějakém posledním modeláři byla vyfocená T -34/58, před Berlínckou operací duben 45, jak hezky vypadala a o měsíc později vyfocená v Praze, špinavá omlácená, bez blatníků, bez nápisu.
Hmmmmm..... stačil k tomu měsíc, nebo měsíc a půl, asi byla odstavená, tak to asi je.
Nejsou to měsíční, či čtvrtletní prověrky jak za totality na vojně, aby se vše lesklo a bylo natřeno a umyto.
Proto Fando, drž se toho, co umíš, Fandovi školy, když to vyjde vezmi modely a přijeď na soutěž na jih Čech, na Hradeckou Růži, Týnský Střep, či Budějovickýho Kapra.
A myslím si, že vůbec s prázdnou za Svý modely neodejdeš a s hlavou vztyčenou.
Za mne máš, totální jedničku, s hvězdičkou a dvakrát podtrženou, ať si říká kdo chce a co chce a Tečka
:hurray: =D>
pf.ken

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Fanda » 06 pro 2016, 21:49

Díky za podporu PÁNOVÉ, vážím si toho [-o< [-o< [-o< [-o< [-o< [-o< [-o< [-o< [-o< [-o< [-o< [-o< [-o< [-o< [-o< [-o< [-o< [-o<
Fanda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jindřich Bernt » 07 pro 2016, 20:25

Každý, kdo se podívá na Tvůj model musí uznat, že to JE prostě pastva pro oči. Samozřejmě co se týká věrohodnosti opotřebení/ patiny to může být trochu nadnesené, ale takhle jako Ty bych to chtěl umět taky. Howgh. Jo a chtěl bych je někdy vidět naživo...
Hotovo:
viewtopic.php?f=80&t=33211
viewtopic.php?f=7&t=33241
Jindřich Bernt

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jura Kohoutek » 10 pro 2016, 23:27

Co ty pásy Fando? A nejenom pásy, a aby " Fandův styl" nebyl ve znamení špatně umytýho washe.
Jura Kohoutek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Fanda » 11 pro 2016, 00:42

Jura Kohoutek píše:Co ty pásy Fando? A nejenom pásy, a aby " Fandův styl" nebyl ve znamení špatně umytýho washe.

Co máš s těma pásama, sou absolutně v pořádku, já sem snad dám nový fotky.
Ten wash kolem nýtů sem už opravil, to ukázali až kurvy fotky.
Fanda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jura Kohoutek » 12 pro 2016, 18:29

Nad prvním pojezdovým kolem máš ty pásy jaksi nahrnutý na sebe. Z levé strany po směru jízdy. A ten wash by to chtělo opravit nejenom kolem nýtů, ale vesměs okolo všech detailů vystupujících na povrch modelu. Na zvětšenejch fotkách je to dost vidět .
Jura Kohoutek

Předchozí

Odeslat odpověď

Zpět na Galerie techniky