Merlins always drip oil... If don't... worry!
Vladimir Kafka píše:Tak, ted jsi me donutil rozebrat to dopodrobna.
Vladimir Kafka píše:David Koktavý píše:Ono je to těžký. Schválně jsem se díval na originál a je fakt že úplně dokonale přesné to asi nebude.
Tak, ted jsi me donutil rozebrat to dopodrobna. Coz asi ale neni na skodu
Nevim presne, jak to myslis. Asi zalezi, na jaky original jsi se dival?......
Vladimir Kafka píše:David Koktavý píše:ale čemu se divím je šedý centroplán a ty plechy na křídlech. Měl jsem za to, že Čajky chodily s nějakým stříbrným lakem...
Cajky mely vsechny kovove casti nastrikane svetle sedou a vsechny platene casti stribrne. Jediny, kdo to asi nepostrehl, jsou hosi z ICM (navod radi udelat ji celou stribrnou). Tady namatkou je krasne videt ten rozdil v odstinech:
Mozna ze nekde nejake celostribrne Cajky byly, ja si nevybavuju fotku, na ktere bych nejakou takovou videl, ale zas tolik tech fotek jsem nevidel. Schvalne se rozhledni po netu. Kazdopadne ta, co jsem stavel ja, byla stoprocentne sedo-stribrna, na tech fotkach vyse, kde lezi na zadech, je to jasne videt na korenech hornich kridel.
Co jsem asi zvoral, je odstin te svetle sede, mela by byt daleko svetlejsi. Ale vzal jsem to nejsvetlejsi co jsem mel, sky grey od Tamiye, do ktere jsem dal kapku bile. Dal bych tam te bile vic, ale byla to posledni kapka, pak dosla
David Koktavý píše:A jinak atˇ už moje komentáře vyznívají jakkoliv, je dobře že to vyprovokovalo nějakou diskuzi. Je škoda, když je v galerii pěknej a zajímavej model a u toho pouze tleskače...
Libor Jekl píše:Ok, jasný. Díval jsem se i na Quickboost a i ten se mě nějak nezdá![]()
Co se týče acetátu, mám dobré zkušenosti s materiálem z obchodu s funkční modelařinou. Dělá se ve dvou tloušťkách 0.2 a 0.4mm a nereaguje na žádný mně známý debondér. Jmenuje se to tuším Durafoil nebo tak nějak (používají ho RC-čkáři na lisování překrytů), metr stojí asi stovku a máš to na půl života.
Uživatelé procházející toto fórum: olouch a 7 návštevníků