Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Ostatní ‹ Soutěže (Contests) ‹ Rok 2016
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

21. ročník Memoriálu W/O Pavla Pukančíka + MESSIMO

Přehled soutěží pro rok 2016
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: 21. ročník Memoriálu W/O Pavla Pukančíka + MESSIMO

Příspěvekod Erik Miklošik » 11 zář 2016, 10:33

Fantastická akcia. Za B.Bystricu veľká vďaka kamaráti. [-o<
Erik Miklošik

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin 72 Kováč » 11 zář 2016, 10:35

.....za modelárov z Hornej Nitry ....dakujeme za príjemne strávenú sobotu ....stretnutie s kamarádmi modelármi......o rok sa určite ukážeme znova.....
Martin 72 Kováč

• Odpovědět s citací

Příspěvekod xavi76 » 11 zář 2016, 10:37

Mam rad tuto sutaz a som rad ze som sa mohol opat stretnut z priatelmi a pokecat. Dakujem organizatorom a tesim sa aj na buduce rocniky.
xavi76

• Odpovědět s citací

Příspěvekod arthur1966 » 11 zář 2016, 11:00

Absolútne pohodová, príjemná, regionálna súťaž...hodnotím to ako divák a nechápem, kde sa berú tie emócie...zrejme to bude nejaký vesmírny úkaz, že z času na čas sa na MF objaví nejaký MZ, typu El Thuda.

P.s.: úplne ma dostali Michalove miniatúry a samodomo Titanic ;-I ;-I ;-I ;-I ;-I ;-I ;-I
Přílohy
P9100156.jpg
P9100150.jpg
P9100106.jpg
P9100038.jpg
P9100024.jpg
arthur1966

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Ján Moravčík » 11 zář 2016, 11:51

Memoriál W/O Pavla Pukančíka 2016 - doplnený report

http://www.eastmodels.sk/clanky/307/akt ... eport.html

[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
http://www.eastmodels.sk
Ján Moravčík

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Marek Šebo » 11 zář 2016, 15:01

Dano Horvath píše:
BraňoHerain píše:No Dano, na jednej strane aj súhlasím a osobne som zástancom, že každá zrušená súťaž=voľná sobota (:) :-D . Ale tak skús napísať,že ktorá súťaž je podľa teba dobrá,skvelá ( nemusí byť zrovna zo Slovenska ) aby si z nej organizátori a nie len v Martine mohli zobrať príklad, že ako to robiť.

Euroscale Modelling v Holandsku, alebo Moson Maket Show, napriklad. a to nemysim len predajcov, ale celkovu organizaciu.

Ja že si pozriem v tejto téme fotky z akcie, kde som mimochodom nebol, ale bol som zvedavý na modely a pri tomto citáte som sa tak rozosmial :-D :grin: :lol: .
Ako som písal nezúčastnil som sa, ale dačo napísať musím. Píšem svoj názor a nikomu ho nechcem vnucovaťa, proste ja to tak cítim.
Ak niekto chápe výstavu že treba prísť vystaviť model ak dáky poskladal a potom je zvedavý len a len na obchodníkov tak to nieje tá správna cesta. Kvalitu súťaže nevyzdvyhuje počet predajcov na meter štvorcový ale to že človek si v tomto dosť úboho-uponáhlanom svete nájde čas na svojho koníčka aj mimo svoje obydlie, dohodne sa s partiou podobne šlahnutých a vydá sa na výlet. Kvalitu súťaže robí priaťelskosť, to že sa ludia stretnú a pokecajú a nielen o modeloch, vypnú a idú aj s kožou na trh.
Už len keď na začiatku súťaže ma prvý pozdraví dakto z organizátorov a keď tak bez opýtania aj usmerní tak aj to je veľké plus a tých je určite viacej ako jedno mínus. Nehovorím že mňa nezaujíma čo aký predajca predáva a či bude mať "dačo" pre mňa ale to je vedlajšie. Bol som na súťažiach kde boli len dvaja predajcovia a vôbec mi to nevadilo. Naopak na tie súťaže si napríklad spomeniem najčastejšie. Napríklad keď som bol na dákej väčšej výstave tak som väčšinu času strávil v stánkoch a nemal som čas pokecať s kamarátmi s ktorými som sa aj dhšie nevidel. Preto viac uvítam komornú atmosféru ako dáky predajcami preplnený Mošoň (nič proti tejto súťaži) a užijem si príjemný výkend s mojou druhou rodinou. Je to hlavne o ľuďoch a to ako sa kto správa to je celé.

Preto ďakujem každému organizátorovi, klubu alebo spolku, za ich snahu, odhodlanie a organizáciu súťaží. Každá súťaž má svoje čaro, či je menšia, väčšia, taká či onaká.
Kde by sme tie soboty chodili? Nebodaj do záhrady zemiaky kopať? Ale aj to treba :).

Ale ešte bohužial vždy je to aj len a len o peniazoch. Keď chcem dačo organizovať a nemám peniaze ako vybavím sál, halu a podobne, zabezpečím občerstvenie?
Nemám peniaze a som na to sám kto mi zadarmo pomôže? Nikto. Pár kamarátov sa nájde vždy, ale aj ony majú svoj život. A keď nemám peniaze, teda dáku dotáciu tak neprenajmem halu, sál ale dačo menšie. Zavolám si dakoho ponúkať len to blbé občerstvenie na akciu. Kto príde keď zistí že je to malá akcia a vyráta si že sa mu tam z finančných dôvodov neoplatí ísť. Toto platí aj o predajcoch. Ale chcem vidieť modelára ktorý by dobre nepoznal sortiment každého tuzemského modelárskeho predajcu s e-shopom. Takže kritizovať za takéto ozaj nepodstatné veci tu nieje na mieste.
Marek Šebo

• Odpovědět s citací

Příspěvekod eduardo » 11 zář 2016, 15:16

Marek Šebo, SI ZABIL. ;-I
eduardo

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ARAYA » 11 zář 2016, 15:30

Ďakujem chlapci martinskí za skvelý víkend. [-o<
Užil som si ako samotnú súťaž, tak už klasicky aj super atmosféru Messima.
Je pravdou, že tento rok bola o trošku slabšia účasť ako po minulé roky, ale vôbec mi to nevadilo... :)
Potreboval som sa inšpirovať a "naladiť", aby som sa konečne pohol vpred z mojej momentálnej modelárskej stagnácie :-#
a to presne táto akcia splnila.
Takže ešte raz ďakujem a o rok sa v Martine vidíme opäť. =;

Ešte k tomu čo sa tu vyššie píše.
Pri debatách s priateľmi modelármi vždy hovorím, že akcia v Martine je moja obľúbená práve pre tú komornú a veľmi priateľskú atmosféru,
ktorá si nezakladá na kvantite, množstve predajcov a megalomanských manieroch.
Veľmi oceňujem práve ten fakt, že táto akcia je zameraná čisto na modelárov a nie na širokú verejnosť a ten veľa krát úplne zbytočný cirkus okolo toho.
Každý má slobodnú vôľu výberu a nech si ide tam, kde mu to vyhovuje.
Kto má potrebu tlačenice ľudí, kvantá predajcov a milión sprostostí okolo toho, nech si ide tam, kde sa takáto akcia organizuje.
Kto si chce v kľude a bez stresu popozerať modely, ktoré sú na vysokej úrovni, aj keď ich je menej, postretávať kamarátov, podebatovať, spoznať nových ľudí,
ten rád pôjde presne na takú akciu, akou je táto v Martine.
Prirovnal by som to k výberu, či ísť na koncert kapely do miestneho malého klubu, alebo na nejaký open megafestival.
Ja idem nakoniec aj tam, aj tam, ale milšie a oveľa sympatickejšie sú mi menšie klubové akcie.
A na súťaže chodím jednoznačne kvôli modelom, inšpirácii, motivácii a stretnutiu s priateľmi. Nákupy a sprievodné programy ma nezaujímajú...
Buďme radi, že nieje každá akcia uniformne rovnaká, že každá je niečim iným zaujímavá a hlavne že máme možnosť výberu...
ARAYA

• Odpovědět s citací

Příspěvekod matokubo » 11 zář 2016, 15:31

Presne vystihnute..este raz vdaka panom organizatorom. Tesim sa na buduci rok.
matokubo

• Odpovědět s citací

Příspěvekod spit1010 » 11 zář 2016, 17:08

Tak sa ešte zapojím do diskusie...

mpp2016-26.jpg

mpp2016-27.jpg

mpp2016-28.jpg

mpp2016-29.jpg

mpp2016-30.jpg

spit1010

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Boro » 11 zář 2016, 18:33

Díki za fajn akciu. :)
Boro

• Odpovědět s citací

Příspěvekod spit1010 » 11 zář 2016, 22:14

No a na dnes posledný príspevok :wink:

mpp2016-31.jpg

mpp2016-32.jpg

mpp2016-33.jpg

mpp2016-34.jpg

mpp2016-35.jpg

spit1010

• Odpovědět s citací

Příspěvekod pooky » 12 zář 2016, 00:15

Chlapci, klud. Ja mam tychto uboziakov ako radar, dr.panzer, horvath oznacenych ako nepriatelov. Spravte to aj vy a nemusite ten odpad citat.
pooky

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Ján Moravčík » 12 zář 2016, 06:56

Memoriál W/O Pavla Pukančíka 2016 - fotografie bojovej techniky

http://www.eastmodels.sk/clanky/307/akt ... hniky.html

http://www.eastmodels.sk
Ján Moravčík

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ZA Model » 12 zář 2016, 07:53

A ja som si myslel, že vlákno ohľadom ZA Model 2016 bude posledné, ktoré postihne takáto "spamparáda".

Dano: asi toľko, zorganizuj súťaž ty, sám uvidíš, že nie vždy ide všetko tak, ako by si chcel, aj keď sa neviem ako snažíš. Organizátora to vždy mrzí najviac, lebo to robí pre dobrý pocit druhých, pre nič iné. Ten kto organizuje finančne na tom nezískava, navyše obetuje množstvo času a úsilia. Takže trocha úcty by to chcelo. No a čo? Tak minulý rok bolo viac predajcov, tento rok menej. Je tam toho. Existujú i-net obchody, na to netreba súťaž, keď chceš nakupovať. Akcia je o tom prísť, pokecať, počumieť a podebatovať nad modelmi ako pri stoloch, tak pri pivku, posúťažiť. Proste pohoda.
Takže zhrnuté a podčiarknuté - pokiaľ organizátorovi nik zvonka nepomáha (a keďže je to tak), je jeho výsostné právo určiť si čo, kde a ako bude. Ty si chalanom z MT nepohol ani smradľavým prdom, tak šúchenzí nohenzí, dršat fokin pysk a byt rada, že je rada (aj ty mňa).

Radar: ty sa nesťažuj, na tvojej reakcií je vidno jediné - chýba ti, že aj tebe niekto nepochlebuje :D
ZA Model

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na Rok 2016