Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Je to vazne takovy MezeK? Avia S-199 1/48

General Discussion
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Je to vazne takovy MezeK? Avia S-199 1/48

Příspěvekod OtakarK » 27 srp 2016, 21:48

Panove;
Mam v moji zbirce nekolik kusu od Hobbycraft S-199. Dival sem se na pridavky ktere sou ksehnani od AML pro tento model. Je tento model vazne takovy mezek ze potrebuje tolik opravit? Ta vilepsovaci serie 48-038 ma hodne soucastek ktere bich si mislel ze sou zbitecne. Ale nadruhe, si mislim ze gdibi nebili k potrebu tak bi vte sade nebili. Gdo zvas otomto modelu a letadle je expert a muze mi pomoct? Stema soucastkama co sou vtom setu bi se dal pouzit I treba Hasegawa a nebo Fujimi nebo jaky koliv jiny Bf-109 G/K model. Co si mislite panove? :?: :idea:
Ota Kudrna GySgt USMC
Chicago USA
OtakarK

• Odpovědět s citací

Re: Je to vazne takovy MezeK? Avia S-199 1/48

Příspěvekod Jeňýk » 27 srp 2016, 22:05

Lépe počkat. Bude Eduard.
Jeňýk

• Odpovědět s citací

Příspěvekod OtakarK » 27 srp 2016, 22:59

To je Zajimave!!!!!!! Otazka je, kolik bude stat. Ja mam asi ctiri kusi od Hobbycraft. Eduard je vecinou dost drahy pro nas tady.
Ota Kudrna GySgt USMC
Chicago USA
OtakarK

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jeňýk » 27 srp 2016, 23:38

Máš Hobbycraft-máš obtisky. Myslím, bude Eduard Overtrees levnější, než opravný set pro Hobbycraft. Jinak ještě jde určitě ten Hobbycraft udělat bez úprav, Avii v tom každý pozná a v USA nejspíš nikdo (skoro) nezná.
Jeňýk

• Odpovědět s citací

Příspěvekod OtakarK » 28 srp 2016, 00:33

Pro vas Overtrees so vazne lacine. Pro nas sou skoro stejne drahe jako celi model. Eduard strasne zvisuje ceny pro dodavki do USA. A jinak overtrees nejdou koupit nez od jejich website. Ja sem nigdy nemel stesti koupit overtrees. Gdiz du na jejich website a neregistruju se tak je jedna cena. Jednou jak se zaregistruju jako USA tak cena viskoci o 60%. Je to zlodejna odnich. Ja gdiz potrebuji neco od Eduarda tak to bud kupuju od Hobbyshop.cz a nebo Hannants.uk. Jedine tak mohu dostat slusnou cenu ne veci od Eduarda. AML ma obtiski a konverze docela lacine. Cela sada od AML je $17 To je stejna cena co napriklad stoj Weekend addition Spitfire od Hobbyshop.cz tady v USA bi stal $25. Jedine Jak bich ja mohl koupit overtrees je skrs nejaky privatni kontakt s Cech.
Ota Kudrna GySgt USMC
Chicago USA
OtakarK

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Pesa » 29 srp 2016, 15:33

Zkus kupovat overtrees třeba zde http://www.arturmodel.cz/exec/search.as ... e=Fulltext
Snad nebude problém zaslat do USA.
Pesa

• Odpovědět s citací

Příspěvekod OtakarK » 29 srp 2016, 16:11

Dival sem se na ne davno. Oni nezasilaji do USA. Ani se nemohu registrovat snima. Rad bich snema jednal gdybi to bilo mozno. registrace snema je jenom v EU.
Ota Kudrna GySgt USMC
Chicago USA
OtakarK

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Pepík » 29 srp 2016, 17:16

Ahoj Otakare,
já Ti to tady klidně koupím, když budeš chtít. Nevím sice kolik stojí pošta do USA, ale to se dá zjistit. Určitě to nebude víc než US Mail do Čech.
Napiš mi SZ až budeš něco potřebovat. Musíme přece pomoct českýmu marinákovi :)

Pepík
Pepík

• Odpovědět s citací

Příspěvekod OtakarK » 29 srp 2016, 18:52

Dekuji za hodnou nabitku. takove spoje sou vzdicky vzacne. Postovni z USA je otresne drahe. Ani tomu sam nechci verit a docela se zato stidim. I gdiz to neni moje vina. Ja musim do Cech poslat jednu knihu Squadron In Action a bude to stat skoro $20 ji poslat. do zahranic je jedna cena do 1/4kG (8oz) a druha cena od 1/4 do 1.5kG (3Lb) I posta po Americe je draha. Ja spis posilam FedEx nez postou. Je to lacinejsi a trikrat richlejsi. Postovni z Evropi je velmi lacine. Ja kupuji hodne od Hobbyshop.cz a je to dost vhodne. Vibjer ma maly ale obsluha je VIBORNA! Mohu platit s Dolarama a PayPal bez potizi. Je to velmi vihodne. Jenom pro vasi zajimavost, 28 let u Marinu. Mel sem prilezitost mit vstik s Ceskou Armadou v prvnim Gufu. Co bich rad sehnal je Ceskou Vojenskou zelenou "Usanku" 59/60cm. Slisel sem ze sou k mani jako "surpluss" hodne lacine. Je mozne ze moje makovice bi se I vesla do 58cm. :-)˜ :grin:
Ota Kudrna GySgt USMC
Chicago USA
OtakarK

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Pepík » 30 srp 2016, 16:14

Mám taky PayPal, to je bez problémů. Zkusím se zeptat kamaráda , jestli nemá tu ušanku. Dám vědět.
Ahoj
Pepík
Pepík

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Černý Hugo » 30 srp 2016, 22:21

OtakarK píše:Panove;
Mam v moji zbirce nekolik kusu od Hobbycraft S-199. Dival sem se na pridavky ktere sou ksehnani od AML pro tento model. Je tento model vazne takovy mezek ze potrebuje tolik opravit? Ta vilepsovaci serie 48-038 ma hodne soucastek ktere bich si mislel ze sou zbitecne. Ale nadruhe, si mislim ze gdibi nebili k potrebu tak bi vte sade nebili. Gdo zvas otomto modelu a letadle je expert a muze mi pomoct? Stema soucastkama co sou vtom setu bi se dal pouzit I treba Hasegawa a nebo Fujimi nebo jaky koliv jiny Bf-109 G/K model. Co si mislite panove? :?: :idea:

Ahoj,
na Eduarda bych nečekal, protože s konverzní sadou AML postavíš Mezka S-199 z jakéhokoli modelu Bf-109G s vysokým ocasem. :-k :arrow: Co se týče Hobycraftu, tak tam je (dle mého názoru) škoda času #-o a věnoval bych jej dětem na hraní. Vím o čem mluvím, stavěl jsem ho. :agrh: Lepší výsledek mi dala konverze stavebnice UM s doplňkovým setem AML. Kamarád jej stavěl z Hasegawy.

Galerie S-199 stavebnice UM s konverzí AML 1/48
viewtopic.php?f=6&t=82816

stavba S-199 ze stavebnic Bf-109G firem Hasegawa a UM a konverzních setů AML. Na straně 19 máš vyfocené porovnání stavebnic Hobycraft a UM.
viewtopic.php?f=57&t=72253

Galerie S-199 stavebnice Hasegawa s konverzí AML
viewtopic.php?f=6&t=84659

stavba S-199 ze stavebnice Academy/ Hobycraft s konverzí AML
viewtopic.php?f=57&t=59188

Galerie S-199 stavebnice Academy/ Hobycraft s konverzí AML
viewtopic.php?f=6&t=67218

Měj se fajn a ať se daří!
Hugouš
Je lepší být překvapený pesimista než překvapenější optimista!
Černý Hugo

• Odpovědět s citací

Příspěvekod OtakarK » 31 srp 2016, 01:39

Ja vazne povazuji pouziti stavebnice UM, a pouzit Academy jenom pro soucastky. Tu sadu AML co mam, nema vni ocas. UM ale ma ocas co potrebuju. Hlavni project bude udelat ten nos. Treba ho uriznu od Academy a nalwpim/doplnim. Pokud si pamatuju tak Avia ma delsi m
nos pred kuzeli nez meela 109tka. Dival sem se na ty linky co si dal a uplne se mi stoho mota hlava. Jedna vec ale je jasna, Prace je bezvadna. Jako pitomec, mel sem tri kusi UM G-14 a prodal sem je. Ted si musim obednat nove s Ukrajini. Dam se do tohoto jak dodelam moje ICM Spitfairi (ne vsechny co mam). Ktere taky upravuji tech par chyb co tam sou. Pro me je to veci sranda nez stavet Eduarda. ICM Spits mam ted asi dvacet. Eduard mam asi pet. Ja stavim co koliv na co mohu nalepit Ceske oznaky a nebo oznaky Marines. Jinak bich Mes-of-shita vubec nestavel. Nemci me vubec nezajimaji. I gdiz maji nejake hezke letadla. Napr. Fw-200 a Ju-88 Ty mohu polepit s Anglickema oznakama. He-219 a He-111 mohu mit Ceske.
Ota Kudrna GySgt USMC
Chicago USA
OtakarK

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Černý Hugo » 31 srp 2016, 16:37

OtakarK píše:Ja vazne povazuji pouziti stavebnice UM, a pouzit Academy jenom pro soucastky. Tu sadu AML co mam, nema vni ocas. UM ale ma ocas co potrebuju. Hlavni project bude udelat ten nos. Treba ho uriznu od Academy a nalwpim/doplnim. Pokud si pamatuju tak Avia ma delsi nos pred kuzeli nez meela 109tka.

Ahoj,
držím palce a těším se na výsledek. Pokud mohu radit, já jsem problém s delším prstencem za vrtulovým kuželem řešil nalepením oválu na čumák Bf-109G od UM a tomu poté srazil hrany do zaoblení. Při pohledu zepředu (po odstranění vrtule s kuželem) mi přijde, že tam není kruh, ale spíše ovál (nebo vejce). Pokud použiješ čumák z Hobycraftu/Academy, tak mám pocit, že se příliš svažuje k vrtulovému kuželu při pohledu z boku. Zkus si porovnat ty fotky obou postavených modelů (Hobycraft a UM) s fotkami skutečných S-199. Dle technických popisů použili při výrobě maximum dílů z Bf-109G a například dlouhé výstupky před trupovými boulemi je přeplechování výřezů pro uchycení motorového lože, kdy do původních krycích plechů Bf-109 byly vyřezány a následně oplechovány díry. Z toho usuzuji, že tvary a úhly by měly být shodné s originálními Bf-109. Ta stavebnice Hobycraft je vážně špatná (včetně křídel), nafouknutá příď, tlustý trup u kořene stabilizátoru směrovky atd. Já to zjistil až ve chvíli, kdy jsem začal stavět tu druhou z UM a kamarád z Hasegawy. V obou stavěcích tématech máš poměrně dost podkladů, snažil jsem se, aby to mělo přínos i pro případné další stavitele S-199, tak si uděláš obrázek sám. Měj se fajn, mariňáku ;-I a ať se daří.

Hugouš
Černý Hugo

• Odpovědět s citací

Příspěvekod OtakarK » 02 zář 2016, 14:09

Co si mislite o Fujimi 109-G6 pro tuto konverzi?
Ota Kudrna GySgt USMC
Chicago USA
OtakarK

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Černý Hugo » 03 zář 2016, 07:44

OtakarK píše:Co si mislite o Fujimi 109-G6 pro tuto konverzi?

Ahoj,
co se týká mého názoru, tak nová Fujimy (co má dělenou příď pro verze G-5/6 a G10) by asi nebyla špatná volba, protože obsahuje také vysokou směrovku, ale určitě to bude pracnější, než konverze z Hasegawy. U té Fujimy musíš napřed sestavit příď se zbytkem trupu a poté ji předělat na S-199. A Fujimy má navíc problém s lícováním klapek za podkřídelními chladiči. Co se týká vhodnosti stavebnic ke konverzi tak můj osobní žebříček vypadá následovně:
1. Hasegawa (stavebnice, která obsahuje vysokou směrovku a dvoudílný překryt kabiny)
2. UM (ale je nutné nové prosklení - což obsahuje konverze AML, nebo koupit vacu kabinu na Bf-109G/K)
3. Fujimy

Ale opakuji, že se jedná pouze o můj osobní názor. Avii S-199 v měřítku 1/48 má smysl konvertovat pouze, pokud ji chceš mít ve vitríně hned, protože jinak ji vydá Eduard (odhaduji tak do 2 let) a těmto našim přestavbám učiní rázný konec, protože to bude definitivní a ultimativní S-199 :grin: ;-I

Měj se fajn a ať se daří.

Hugouš
Černý Hugo

Další

Odeslat odpověď

Zpět na Diskuse