Hledám model tanku z druhé světové který je vhodný pro začátečníky už jsem se na nějaké díval ale nevím který si vybrat. žádné tanky jsem nikdy předtim nelepil.
Asi by bolo celkom fajn si najprv ujasnit niektore veci, ako napr. mierku. Dobre je zacinat s modelom v mierke 1/72 vzhladom na nizku obstaracaciu cenu a dostupnost. Narocnost na zrucnosti a cas je tiez nizsia ako v mierke 1/35. Takisto by bolo fajn si vybrat "stranu". Niekoho bavia ruske tanky, ineho nemecke alebo japonske.
Pokud bys netrval na tanku je taky možný začít nějakým stíhačem tanků, nemá věž a je tím o fous jednodušší. Dobrá volba v 1/35 je Tamiya, nebo třeba Hetzer od Academy.
To, že jsem paranoidní ještě neznamená, že mě nesledujou!
Osobně bych taky doporučil Hetzer nebo pokud tank tak LT 38. Začišťování koleček a všech dílů komplikovanějších podvozků jako pz IV, KW I nebo Tiger I apod. se může stát pro začátek docela odrazující.Taky bych volil model s pásy z dlouhých úseků a článků v ohybech a to ze stejného důvodu.(Mimochodem poklona všem kteří tyhle stroje staví, někdy dokonce i víckrát, na to jsem moc velký slaboch.)
Nejjednodušší model na sestaveni v meritku 1/35 je SU85 a SU122 od Tamiya. Na stejnem podvozki jeste T-34 od stejne firmy. Zminene KV-1 od Trumpeter taky neni spatne volba.