Jsem tu na fóru nový a právě jsem dokončil model, tak ho zde vyvěsím a vítám jakékoliv rady a připomínky. Ke stavbě uvedu, že jde o Hi-tec od Směru, výplety jsou ze silonových nití. Stříknutý je to agamou lihovkama a emaily Humbrol. Lak Sidolux a nakonec Sportakryl. Ten mi na povrchu nechal bílé mapy tak zkouším, jestli časem zmizí (u starých modelů byly taky a nyní je již nepozoruji). Patina byla provedena pouze suchými pastely. Žádné odřeniny. Prostě se mi víc líbila bez nich. Akorát mě mrzí, že se mi nepodařilo věrohodné očouzení kanóny. Je to důsledek rozhodnutí na poslední chvíli, kdy jsem odřezal ty původní a nasadil jehly. Na bombách je dobře vidět, že nejsem vlastníkem ohýbačky leptů. Jsem lehce pokročilý modelář a chci se samozřejmě zlepšovat tak můžete kritizovat Ještě dodám, že se mi nelíbil kryt motoru, kterému něco chybělo. Tak jsem se pokusil o imitaci výfuků z vatových tyčinek. No mohlo to být horší a myslím, že takhle to vypadá líp. Děkuju taky všem, co mi zde poradili, jak vyrobit sklíčko a omlouvám se, že přes jejich snahu je výsledek takový Pořád nechápu, že mi slepení modelu trvá tak šíleně dlouho a výsledek se mi prostě tolik nelíbí.
No sláva ,další fin.Téma moc hezké.Jen se mi nezdá to očouzení kolem výfuků a zbraní-je takové hrozně přesné.Chtělo by to víc rozbít a roztáhnout do plynnulejších přechodů.Na podložce se sněhem by vypadal pěkně.
Jojo, to očouzení v mých očích dělá z tohohle modelu spíše omalovánku. Přitom už jsem to u jiných modelů zvládnul líp. Chyba bude nejspíš v příliš husté olejovce. No a ty kanóny jsou k tomu odsouzený, protože ta černá překrývá plast, který zde "zbyl" po odstranění původních kulometů. Teď se vrhnu na corsaira tak pochybuju, že další modely budou originální kamufláží či znaky (bohužel ) Ale ta podložka nejni špatnej nápad. Je to těžký udělat? Nechci se s tím zase patlat měsíc.
Na webu mám nějaký podložky pod letadlama...tak se koukni. I zimní.
Model vypadá dobře, jen jsi měl víc zabrousit ten přechod křídlo trup dole.
To ale není vidět ve vitrýně a na podložce už vůbec ne. Neni to náhodou model ode mě? Někomu jsem ho prodával?
Máš to pěkný, takový roztomilý. Konečně éro s lyžema! Chce to fotit na nějakým jednobarevným pozadí, což u tak malýho modelu není problém. Model tak víc vynikne (ale "útok" na červený květináč taky není k zahození ).
K modelu: pozor na geometrii, pravá lyže (pohled zespodu) je zdá se více vpředu než levá. Co ten hrbol na přechodu spodního křídla (centroplánu) do trupu? Žeby nezabroušený tmel? (Taky tmelení a broušení nesnáším ) Podobně na levé straně motorového krytu ve spáře ve žlutém poli (lepidlo?) . Navíc rozhraní žlutého pruhu na krytu není rovné. Kryty překrývající původní podvozkové šachty na mě nepůsobí věrohodně - mají mít kruhový tvar? Možná to zkresluje fotka. Očouzení se neboj víc protáhnout dozadu. Já je dělám buď stříkáním nebo, a to častějí, nastruhanou uměleckou křídou (musíš na matný povrch) rozmázlou suchým štětcem do ztracena. Ten čelní štítek se ti náhodou poved. Taková katastrofa jak si popisoval v sekci Jak na to to není. A že ti postavení modelu tak dlouho trvá ? Já mám některý modely rozestavěný i dvacet let! (a některý koukám ani nedkončím )
Takže když to shrnu celkově se mi to líbí, jen je potřeba dát si pozor na ty drobnosti.
No já bych je nekupoval je to jednoduchý.Třeba tady http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?t=6180 .Dá se to zvládnout treba z okrajů -Balsa a do rámu vlepuji polystrén nebo sádra.Mě to přijde takové přirizenější.Jedinou nevýhodou je,že to zabere víc místa a člověk ještě chvilku po dokončení modelu musí dělat podložku.Takže rozhodnutí je podle mě jednoduché.Jak se komu líbí-to je nejdůležitější
U toho žebrování jsem se fakt snažil. Vůbec nevím jak mě to napadlo ale výsledek se mi celkem líbil (na mě překvapivý). Když to má pozitivní rytí, tak alespoň takhle jsem něco zvýraznil. Tu podložku udělám.
Co se týče toho tmelenýho přechodu... Budete se divit, ale já se fakt snažil. Holt lekce pro příště. Taky ale už raději budu kupovat modely, kde se moc netmelí.
To Jan Pavlík: Tys ho prodával postavený nebo krabici? Já ho stavěl sám. To Milan: Máš to v oku. Každičký detail jsi objevil. Ještě, že nejde vidět dovnitř podvozkových šachet
U nás máme díky bohu jeden obchod, kde prodávají přímo směr a často něco Hi-Tech. Ta série mě zaujala (zvlášť šturmovik), takže jí podléhám. Až dokončím co je ve skříni, tak půjdu do Storcha a ještě jednou šturma a asi i čajku. Za ty prachy...
Já se lekl, že jsi měl postavenou zrovna takovou. Sorry...