Přiznám se, že se mi trup taky zdál tvarově podivný (hodně úzký a vysoký, plus, jak říkáte, dlouhý čumák). Na výkres jsem ho přiložil a porovnal jsem ho i s rodení čtvrtkou přepočítáním rozměrů...
... a překvapivě to sedí na desetinu přesně, jak šířka trupu, tak celková délka, tak vzdálenost od čumáku k přední hraně kokpitu. Dost dlouho jsem si lámal hlavu, čím ten dojem vzniká a spíš to bude optický klam (na kompletním letadle ten čumák asi vypadá kratší, protože křídla jsou posazená hodně vepředu). Navíc trup opticky zmohutní, až na něj přibudou kryty hlav válců, Vickers atd. Ale musím přiznat, že mě taky překvapilo, jaká "nudle" S.E.5a vlastně byla.
Každopádně když už jsem to zkoumal, zaměřil jsem se i na to, že trup vypadá hodně štíhle (což mi vrtalo hlavou celou dobu). Nakonec mi došlo, že jsem v části trupu, kde je kapota kokpitu, zapomněl udělat "hrb" - boční silueta trupu se tam mírně zvedala.
Takže jsem překryt naříznul žiletkovou pilkou, roztáhnul a vlepil tam klínek plastu a vypadá to líp. Teď to nechám proschnout, přebrousím to a nahodím fotky.
Ještě jednou díky za upozornění, tohohle bych si jinak nevšimnul.