Rychlost , jak se to vezme . V hlavě mám už nové stavby , ale tahle potvůrka se pořád nechce nechat ukočírovat a pustit mně na ně . Potvůrce jsem pořídil dřevěnou vrtuli a začal připravovat náklad dárečků pod její křídla
model je super, doufám , že jednou nám ukážeš detailněji práci s těmi oleji jak si dělal. Ovšem upřímně řečeno jedna věc mi osobně na modelu nesedí- a to ta vrtule. Já jsem si je hodně prohlížel na modelbrnu (toho výrobce) a prostě není to ono. Můj názor.
Ahoj . Díky za komentáře . Už se těším až to dokončím , ještě mne čeká spousta výpletů , kladek , táhel řízení a samozřejmě výzbroj . Vrtule bude v pohodě , sundám z ní lak , lehce upravím konce ,udělám kování , dodám pár vrstev olejíčku , přeleštím a bude dobrá . Práce s oleji není nic zvláštního , snažím se postupovat jako při malování obrazu , vytvořím savou vrstvu , surf a základní barva (matná) a do ní postupně vtírám různé odstíny olejů , postupně se tak dostávám k očekávanému odstínu kamuflážní barvy . Vznikne tak krásně nesourodý povrch s nádhernou hloubkou , nepoužívám žádný finální lak , ten prakticky vždy povrch modelu zabije . Obtisky pokládám přímo do olejů , vyhladím je , použiju vodičky a přetřu olejem naředěným v benzínu . Nevím jak to přesně funguje, ale olejová vrstva po čase zcela vstřebá lak obtisků a ty pak působí jako nastříkané. Chce to zkoušet a nebát se experimentovat . Příkládám , pár fotek pum , když jsem přilepil podvozek , tak jsem objevil fotku která ukazuje výřez v krytu osy podvozku , který samozřejmě ve stavebnici není , takže nyní ho budu muset na již vypleteném podvozku vyříznout .
Připevnil jsem centrální závěsník , stálo mně to hodně nervu . Podařilo se mi u něj ulomit dvě vzpěry ze čtyř , přilepit je pod správným úhlem to bylo teda něco Nedaří se mi to slušně nafotit .