Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Eduard/Hasegawa 1/32 Anketa

General Discussion
Odeslat odpověď

Přejete si aby firma Eduard přebalovala modely Hasegawa 1/32, konkrétně model P-40N 1/32 Hasegawa

Anketa končí za 20 črc 2017, 12:53

Ano
135
38%
Ano
135
38%
Ano ale jiný model
43
12%
Ano ale jiný model
43
12%

Celkem hlasů : 356

• Odpovědět s citací

Re: Eduard/Hasegawa 1/32 Anketa

Příspěvekod Miroslav Knížek » 23 črc 2016, 22:09

Všem děkuji za hlasy, připomínky, návrhy. (:)
Přílohy
P-40.jpg
p-40n-boss-hoss.jpg
watch-form-photo P-40.jpg
Naposledy upravil Miroslav Knížek dne 24 črc 2016, 01:29, celkově upraveno 2
Miroslav Knížek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Digger » 23 črc 2016, 22:23

Miroslav Knížek píše:Napadá někoho nějaký objektivní protiargument?

Anketa zmatečná a požadavek objektivního protiargumentu proti subjektivním názorům a argumentačním faulům ji moc nevylepšil.
Digger

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Miroslav Knížek » 23 črc 2016, 22:35

Digger píše:

Anketa zmatečná a požadavek objektivního protiargumentu proti subjektivním názorům a argumentačním faulům ji moc nevylepšil.

Beru, hoďte tedy vaše objektivní názory proti mým subjektivním a argumentačním faulům.
Nebo můžete anketu rovnou vylepšit, uznávám, že na ankety jsem laik. (:)
Miroslav Knížek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vl.Šulc » 23 črc 2016, 22:37

My se do P-40N a do dalších verzí P-40 určitě pustíme, to bude skvělý projekt pro 1/48 i 1/72, i pro 1/144, už se na ně těším (:)
Vl.Šulc

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Miroslav Knížek » 23 črc 2016, 22:39

Vl.Šulc píše:My se do P-40N a do dalších verzí P-40 určitě pustíme, to bude skvělý projekt pro 1/48 i 1/72, i pro 1/144, už se na ně těším (:)

Bude, na ty se taky těšim (:) Ale přeci jen, jako vedlejší produkt by byla fajn i ta 1/32 (:)
Naposledy upravil Miroslav Knížek dne 23 črc 2016, 23:17, celkově upraveno 1
Miroslav Knížek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Digger » 23 črc 2016, 23:14

Miroslav Knížek píše:Argumentů pro P-40 v jakémkoli měřítku i 1/32 je mnoho:
Jeden z největších, dělníků WWII.

Na to by se dalo jmenovat nejmíň deset stejně významných.
Miroslav Knížek píše:Používala ho snad všechna letectva spojenců na všech bojištích.

Opet můžeme jmenovat dalších několik typů.
Miroslav Knížek píše:Patří k nejfotogeničtějším letadlům WWII.

Subjektivní dojem, mně se třeba P-40 nikdy nelíbily.
Miroslav Knížek píše:Možná i díky mnoha skvělým Nosse Artům a dalším malůvkám.

V porovnání s bombardery nuda a šeď.
Miroslav Knížek píše:I dnes jsou k vidění na leteckých dnech, dokonce u nás.

U nás jsem je nezaznamenal, ale pravda, nesleduju vše a část času jsem se tu ani nevyskytoval.
Miroslav Knížek píše:Díky fotogeničnosti ho mají rádi filmaři i fotografové a tím je P-40 ještě populárnější i mezi laiky. (Pearl Harbor, Svět zítřka...)

Opět subjektivní, fotogenického na něm moc neshledávám. A laik, troufám si tvrdit podle zkušenosti s přítelkyní, vidí letadlo, to je celé.
Miroslav Knížek píše:Téměř každý modelář ho aspoň jednou stavěl, někteří tomuto éru dokonce propadli... (:)

Faul - nedoložitelný a nevyvratitelný argument
Miroslav Knížek píše:Nedovedu si představit stavitele nebo sběratale latadel z WWII 1/32 který by si P-40 rád nepostavil, nebo aspoň nekoupil do sbírky.
Pro modeláře je atraktivní rozmanitostí markingů, kamufláží, nosse artů, malůvek, označení sestřelů, atd...( Na netu je jich tolik že je skoro těžké vybrat (:) )
Už to tu bylo zmiňováno, na trhu byla P-40N 1/32 jen krátce, ve velmi omezeném sortimentu a navíc se dá sehnat jen vyjímečně jako bazarové zboží. (Nechápu Hasegawu když už investují, jistě nemalé prostředky do formy, proč model nenabízí. )

Napadá někoho nějaký objektivní protiargument?
Mě ne.... (:)

Napadá mě protiargument, snad i objektivní. Model byl vydán ve slušné kvalitě a je, i když těžko, sehnatelný. Slušná Mi-24 ve čtvrtce neexistuje, existuje jen 30 let starý Monogram, přebaly Revellu a odvozenina Mini hobby, obojí je ale spíše parodie. Troufám si tvrdit, že pro moderní armády východního bloku je to stěžejní typ a jako takový by byl jistě okamžitě vyprodán jak v exRVHP/východním bloku, tak v NATO. A i dvaasedma by si jistě zákazníky našla, asi nejlepší (rozřezaná) Zvezda má pořád spoustu chyb. Takže já bych hlasoval pro neztrácení času a/nebo přípravu Hinda.
Digger

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Miroslav Knížek » 23 črc 2016, 23:54

Digger píše:
Miroslav Knížek píše:Argumentů pro P-40 v jakémkoli měřítku i 1/32 je mnoho:
Jeden z největších, dělníků WWII.

Na to by se dalo jmenovat nejmíň deset stejně významných.
Miroslav Knížek píše:Používala ho snad všechna letectva spojenců na všech bojištích.

Opet můžeme jmenovat dalších několik typů.
Miroslav Knížek píše:Patří k nejfotogeničtějším letadlům WWII.

Subjektivní dojem, mně se třeba P-40 nikdy nelíbily.
Miroslav Knížek píše:Možná i díky mnoha skvělým Nosse Artům a dalším malůvkám.

V porovnání s bombardery nuda a šeď.
Miroslav Knížek píše:I dnes jsou k vidění na leteckých dnech, dokonce u nás.

U nás jsem je nezaznamenal, ale pravda, nesleduju vše a část času jsem se tu ani nevyskytoval.
Miroslav Knížek píše:Díky fotogeničnosti ho mají rádi filmaři i fotografové a tím je P-40 ještě populárnější i mezi laiky. (Pearl Harbor, Svět zítřka...)

Opět subjektivní, fotogenického na něm moc neshledávám. A laik, troufám si tvrdit podle zkušenosti s přítelkyní, vidí letadlo, to je celé.
Miroslav Knížek píše:Téměř každý modelář ho aspoň jednou stavěl, někteří tomuto éru dokonce propadli... (:)

Faul - nedoložitelný a nevyvratitelný argument
Miroslav Knížek píše:Nedovedu si představit stavitele nebo sběratale latadel z WWII 1/32 který by si P-40 rád nepostavil, nebo aspoň nekoupil do sbírky.
Pro modeláře je atraktivní rozmanitostí markingů, kamufláží, nosse artů, malůvek, označení sestřelů, atd...( Na netu je jich tolik že je skoro těžké vybrat (:) )
Už to tu bylo zmiňováno, na trhu byla P-40N 1/32 jen krátce, ve velmi omezeném sortimentu a navíc se dá sehnat jen vyjímečně jako bazarové zboží. (Nechápu Hasegawu když už investují, jistě nemalé prostředky do formy, proč model nenabízí. )

Napadá někoho nějaký objektivní protiargument?
Mě ne.... (:)

Napadá mě protiargument, snad i objektivní. Model byl vydán ve slušné kvalitě a je, i když těžko, sehnatelný. Slušná Mi-24 ve čtvrtce neexistuje, existuje jen 30 let starý Monogram, přebaly Revellu a odvozenina Mini hobby, obojí je ale spíše parodie. Troufám si tvrdit, že pro moderní armády východního bloku je to stěžejní typ a jako takový by byl jistě okamžitě vyprodán jak v exRVHP/východním bloku, tak v NATO. A i dvaasedma by si jistě zákazníky našla, asi nejlepší (rozřezaná) Zvezda má pořád spoustu chyb. Takže já bych hlasoval pro neztrácení času a/nebo přípravu Hinda.[/quote
Ćekal jsem že přijdete s Hindem . (:)
Já osobně proti Hindovi nic nemám, vlastně proti žádnému modelu. Ale uznejte že každý má svá přání která nějak projevuje.
Já to udělal po radě od pana Šulce anketou a dle ohlasů nejsem jediný, kdo by si přebal P-40 nebo jiného modelu 1/32 od Edy přál. Navíc zdaleka ne všichni stavitelé modelů 1/32 sem na forum chodí takže se dá předpokládat že zdejší hlasy představují jen zlomek zákazníků.
Miroslav Knížek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Miroslav Knížek » 24 črc 2016, 01:09

pár obrázků
Přílohy
tumblr_ndz2z2Un2P1qgggino1_1280.jpg
P-40N_Hep_Cat_II_V2_web.jpg
80SQ_P-40N_Goldring_web.jpg
78SQ_P-40N_Black_Magic_tank_web.jpg
77SQ_P40N_Hutley_web.jpg
Miroslav Knížek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Miroslav Knížek » 24 črc 2016, 04:29

a ještě jeden (:)
Přílohy
s-l1600.jpg
Miroslav Knížek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod jenda58 » 24 črc 2016, 09:13

Já hlasuju pro Storcha.
jenda58

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Aeromodelar » 24 črc 2016, 10:51

Digger píše:

Původně jsem se nechtěl vyjadřovat, protože 1/32 nestavím.
Anketa má v úvodu jasné "zadání", takže by se v ní měli vyjádřit ti, kteří tohle měřítko stavějí, přejí si aby Eduard toto měřítko přebaloval, a zároveň mohou navrhnout k přebalení i jný typ.
- Polemika o tom, co by měl raději Eduard vyrábět v 1/48 sem rozhodně nepatří. - :wink:

No a když už je řeč o P-40, ano, musím se přiznat, že i pro mne vždy byl tento typ tím nejkrásnějším a nejzajímavějším letadlem.

Kolegům, kteří 1/32 stavějí přeju, aby jim Eduard alespoň jeden model na zkoušku přebalil a pak se podle prodejního výsledku uvidí.
Vláďa Obr, 62 let, stavím letadla Československých pilotů.
Aeromodelar

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Miloslav » 24 črc 2016, 11:21

No, argument o čtvrtce Hinda, v debatě o přebalech 1/32 je , slušně řečeno, poněkud mimo mísu.
A argument o přítelkyni a letadlu je teda bomba typu: máte auto ?? jo máme, zelený !!
Miloslav

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Franta Šrédl » 24 črc 2016, 11:33

Ač toto měřítko jde rovněž mimo mě, tak jednu nebo dvě dvaatřicetiny jako dominanty ve vitríně si představit dokážu. A přebal P-40N by moje představy splnil ideálně.
Franta Šrédl

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Digger » 24 črc 2016, 11:37

Pokud je anketní otázka typu ANO-NE a chybí možnost odpovědět NE, pak je anketa tendenční a nicnevypovídající. Vybrat jednu větu, vytrhnout ji z kontexu a na ní se pokusit druhého zesměšnit, to je zase trapné. Stačilo dát si trochu práce a dočíst můj příspěvek včetně poslední věty. Pak by nebylo nutné dělat ze sebe hlupáka, který nechápe psaný text.

Ad argument s letadlem - opravdu bych chtěl vidět člověka bez zájmu o letadla, který si při shlédnutí filmu říká "co je to asi za letadlo, které teď proletělo, jak ono se asi jmenuje?". Co takhle se napřed zamyslet, než začnete na cokoli odpovídat?

Nemám vůbec v úmyslu Eduard od něčeho odrazovat nebo mu cokoli přikazovat, nejsem v postavení, abych na to měl sebemenší páku. Chtěl jsem jen odpovědět na anktení otázku "Přejete si aby firma Eduard přebalovala modely Hasegawa 1/32, konkrétně model P-40N 1/32 Hasegawa". Ti inteligentnější odpověď našli už výše, pro dva pomalejší, kteří se ozvali, zní Ne, nepřeji si, aby firma Eduard přebalovala modely Hasegawa 1/32, ani konkrétně model P-40N 1/32 Hasegawa.
Digger

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Aeromodelar » 24 črc 2016, 12:42

Digger píše:Pokud je anketní otázka typu ANO-NE a chybí možnost odpovědět NE, pak je anketa tendenční a nicnevypovídající.
... Co takhle se napřed zamyslet, než začnete na cokoli odpovídat?

Zajisté, pokud je anketa takto stavěna, !!! je potřeba se napřed zamyslet, než začnete na něco odpovídat !!! a neodpovídám, protože valstně nemám na co. :wink:
Kde je uzákoněno, že Anketa musí mít kromě ANO taky NE ??? 8-)

Proto bych byl velmi opatrný otírat se o inteligenci kohokoliv ... 8-)
Vláďa Obr, 62 let, stavím letadla Československých pilotů.
Aeromodelar

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na Diskuse