Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Úvodem ‹ Jak na to ?? Modelářská poradna
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

stříkací box

How to
Odeslat odpověď
Příspěvků: 389 • Stránka 18 z 26 • 1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 26
  • Odpovědět s citací

Re: stříkací box

Příspěvekod mireeec » 18 črc 2016, 20:54

Dakujem za odpoved, samozrejme ze hadicu chcem vyhodit von oknom aby to slo prec, tak asi si ho zadovazim kedze byvam v byte a surfacer je proste potrebny :) a aj ine smrady, chcem ten smrad eliminovat
mireeec

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hanz.77 » 19 črc 2016, 07:14

Petr - Mikwosh píše:to MarkII: jak myslíš to posílení výkonu. Vyměnit celý ventilátor?

Tak to by mě taky zajimalo.

Sent from my iPhone using Tapatalk
GT CUP IPMS CZE
Hanz.77

• Odpovědět s citací

Příspěvekod markII » 24 črc 2016, 18:11

"Posílení výkonu" - Myšleno instalace dalšího ventilátoru v odsávacím potrubí. Sám to tak má řešené, neb mám délku potrubí cca 3 metry a to ten 25 w ventilátor nepřetlačí. Do boxu jako takového bych nezasahoval, ale samozřejmě i výměna ventilátoru v boxu je taky možným řešením.
markII

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hanz.77 » 25 črc 2016, 00:22

Diky za vysvetleni. ;-)
Takze sehnat dalsi ventilator nekde v OBI. ;-)

GT CUP IPMS CZE
Hanz.77

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Ladislav Rehort » 25 črc 2016, 16:41

ja to vyřešil tady tím ventilátorem:
převíšení je poze do 2m a bohatě stačí.
jen jeden postřeh pokud mám průvan ventilátor se sám roztočí. musím na trubku venku koupit žaluzie nebo spětnou klapku
http://www.gme.cz/ventilator-potrubni-k ... 5-p759-585
Přílohy
ventilator-potrubni-kanlux-wir-wk-15-obrazek-1.jpg
Ladislav Rehort

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Scout » 17 srp 2016, 11:35

Zdravím kolegové. Chystám se udělat stříkací box v rohu místnosti a vyvést rouru přes sádrokartonový strop na půdu a ven přes větrací mřížku. Nevím kam umístit ventilátor, zda hned za stříkací box nebo na půdu. Průměr roury 100mm nebo raději 125mm? Pokud by jste mi poradili jaký ventilátor budu vám vděčný.
Box budetrochu větší aby se vešly i návěsy 1/24 tedy kolem 80cm šíře.
Díky moc.
Vlasta
Scout

• Odpovědět s citací

Příspěvekod markII » 24 srp 2016, 20:21

jen si pročti minimálně strany 4. až 6. tohoto fóra. na většinu svých dosud nevyřčených otázek tam dostaneš odpověď,
markII

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Khaz » 22 led 2017, 15:47

Ahojte, mam v plane si postavit striekaci box. Potreboval by som ale poradit ohladne ventilatora a celkoveho konceptu ci to bude efektivne a funkcne. Co si o tom myslite? :)

- Box by som chcel podla tohto navoda (https://www.youtube.com/watch?v=wkXTPII ... e=youtu.be). Su to spojene 2 IKEA plastove krabice. V jednom je ventilator a v druhom by bol filter + doplnil by som osvetlenie z LED pasov do boxu s filtrom (je v pohode lepit led pasy na plastovu krabicu priamo?).

- Ventilator by som chcel pouzit tento (http://www.tme.eu/sk/details/pfe0381b1- ... -000u-a99/) a dat nanho regulator otacok. Prietok vzduchu sa udava 405.2m3/h. Je prietok vzduchu smerodajny udaj, alebo je dobre si este nieco vsimat?

Dik za rady a postrehy :)
Khaz

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Gloton » 23 led 2017, 02:20

Když použít ventilátor jaký jsi ty vybral (takovýto "PC typ"), tak dej alespoň 2.
Jakmile ventilátory sají či tlačí vzduch přes filtry, je důležitý údaj, jaký dokáží vytvořit statický tlak hnaného vzduchu. Čím menší tlak jsou schopné vytvořit, tím méně vzduchu filtrem protlačí/protáhnou. Některé tyto ventilátory mají sice udávaný celkem velký průtok vzduchu, ale nedokáží vytvořit větší statický tlak, takže při jakémkoliv, i malém, odporu pro hnaný vzduch, vytvořený třeba takovým filtrem, klesne jejich průtok třeba jen na 1/4 i méně.
U některých těch PC ventilátorů je i uváděno, že dokáží vytvořit větší statický tlak, než ostatní v jejich kategorii. Uvádí se to, protože ventilátory s vetším statickým tlakem jsou důležité pro použití na procesorovývh chladičích s velkou hustou žeber. Většina ventilátorů tohoto typu ale není schopna vytvořit větší statický tlak, je to dané jejich konstrukcí.

Navíc, když jich použiješ více, můžeš je provozovat s nižšími otáčkami a nebudou ti dělat takovej kravál/hukot.
Když tak na ten tvůj vybraný ventilátor koukám, výkonem by určitě stačil díky jeho vysokým max. otáčkám.......ale při max otáčkách 5500ot/min to bude pěknej hukot.....a takto rovnou "před obličejem"......dej raději alespoň 2 ventilátory, ale já bych vybral i nějaké jiné. Stačí s menšími otáčkami a tento je i docela drahý. Je zbytečné zaplatit zbytečně moc za takový ventilátor, když potom stejně budeš jeho otáčky podstatně regulovat, aby se dalo "v klidu" stříkat. Zkus se porozhlédnout po nějakém jiném a třeba i jinde. Pro inspiraci dávám odkaz na ventilátory 140x140 a 200x200 na CZC
https://www.czc.cz/ventilatory-chladice ... %20x%20140
Gloton

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Khaz » 23 led 2017, 10:47

Dakujem za rady. Mam totiz dilemu. Ten ventilator co som poslal sa mi pozdaval kvoli vykonu ale vidim ze to asi nebude idealne.

Pozeral som tiez kupelnove ventilatory. Tento sa mi pozdaval napriklad (http://www.ventilatory-obchod.sk/ventil ... _-128.html).
Takyto ventilator by sa mi aj velmi jednoducho instaloval. Zvladal by to?

Pri takychto ventilatoro som ale tu na fore cital ze to nie je idealne. Kvoli bezpecnosti a taktiez nie jednoduchemu sposobu regulovania otacok.

Realne by hadica k oknu mala nieco medzi 1m - 1,5m
Khaz

• Odpovědět s citací

Příspěvekod loloped » 23 led 2017, 17:08

Khaz píše:Dakujem za rady. Mam totiz dilemu. Ten ventilator co som poslal sa mi pozdaval kvoli vykonu ale vidim ze to asi nebude idealne.

Pozeral som tiez kupelnove ventilatory. Tento sa mi pozdaval napriklad (http://www.ventilatory-obchod.sk/ventil ... _-128.html).
Takyto ventilator by sa mi aj velmi jednoducho instaloval. Zvladal by to?

Pri takychto ventilatoro som ale tu na fore cital ze to nie je idealne. Kvoli bezpecnosti a taktiez nie jednoduchemu sposobu regulovania otacok.

Realne by hadica k oknu mala nieco medzi 1m - 1,5m

regulátor otáčiek sa dá kupiť na tej istej stránke http://www.ventilatory-obchod.sk/regula ... _-337.html
a ohladne bezpečnosti keď to zapojíš normálnym káblom a nie nejakými telefonnymi dvojlinkami tak neni o nič nebezpečnejší ako stolná lampa. :)
popripade je možnosť použit takýto typ ventilátora http://www.ventilatory-obchod.sk/potrub ... 85_86.html
Modelárčím rád, síce blbo ale rád. (:)
loloped

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Gloton » 24 led 2017, 00:53

Já mám jen takovu připomínku ke zvážení.....když vidím ty ceny "vybraných" komponent....30E ventilátor....30E regulátor....k tomu ty krabice, filtr, hadice, kabel, vypínač, osvětlení atd.......vyplatí se ještě vůbec při takových nákladech se s tím "srát"? Není už potom rovnou lepší koupit hotový výrobek za cenu od +/- 100Euro ??
Gloton

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Khaz » 24 led 2017, 08:32

Aj nad kupou boxu som premyslal, ale co som cital nejake recenzie ludi, tak pisali ze to ma relativne slaby ventilator :/
Khaz

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hanz.77 » 24 led 2017, 13:11

Khaz píše:Aj nad kupou boxu som premyslal, ale co som cital nejake recenzie ludi, tak pisali ze to ma relativne slaby ventilator :/

Mam ho doma a ventilator to ma opravdu slaby. Resil jsem to pridanim jeste jednoho cca 10 Eu. A pak uz pohoda.

GT CUP IPMS CZE
Hanz.77

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Khaz » 24 led 2017, 13:26

Hanz.77 píše:
Khaz píše:Aj nad kupou boxu som premyslal, ale co som cital nejake recenzie ludi, tak pisali ze to ma relativne slaby ventilator :/

Mam ho doma a ventilator to ma opravdu slaby. Resil jsem to pridanim jeste jednoho cca 10 Eu. A pak uz pohoda.

A aky mas spray box? Kam si umiestnil ten druhy ventilator? Bolo by mozne par fotiek zavesit ako to mas poriesene? :)
Khaz

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 389 • Stránka 18 z 26 • 1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 26

Zpět na Jak na to ?? Modelářská poradna