Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Figury, busty ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Figurkářská poradna

General Discussion
Odeslat odpověď
Příspěvků: 1171 • Stránka 73 z 79 • 1 ... 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76 ... 79
  • Odpovědět s citací

Re: Figurkářská poradna

Příspěvekod David Andrýsek » 06 kvě 2016, 19:44

Právě jsem tu matnou bázi pro akrylky otevřel a je to taková hustší kašička... je to správná konzistence? Moc se mi to nezdá jelikož mám matnou bázi i pro syntetiky a tam je normálně matná báze usazená na dně a zbytek lahvičky je ředidlo, je to mnohem řidší. Ale já to snad ani neotvíral, tak jakto, že to vyschlo, pokud to teda nemá tak opravdu vypadat?
David Andrýsek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Geronimo » 06 kvě 2016, 20:03

já tu bázi už dlouho nepoužívám, ale co si pamatuju, tak jo, byla taková kašovitá. Prostě až si budeš připravovat, ředit a míchat barvy tak tam dej kapku té báze a pořádně to rozmíchej. Používal jsem na to takovou plastovou paletu ve které jsou důlky na barvy.
Geronimo

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Taiko » 06 kvě 2016, 20:12

1. dupli color prima ral 9010 bílá/černá

2. Namočím štětec do báze a vmíchám to do barvy na paletě. Vše záleží kolik máš barvy.

3. Většinou se používá Tack It k dostání v papírnictví. Nebo navrtat a vlepit kancelářskou sponku a vše na pracovní podstavec.

4. Firma, která má nejvíce figurek s napoleonských válek, Metal Models - http://www.metal-modeles.com/
Dále Pegaso model - http://www.pegasomodels.com/
Něco Romeo model - http://www.romeomodels.com/
Další Andrea miniatures - http://www.andreaeurope.com/en/

5. Zde najdeš to co hledáš : http://www.histoireetcollections.com/en/4687-napoleonic-wars

6. Ano Pavel P. stále dováží modely od firmy Pegaso model, Alexandros model a další.

M.
http://taiko-miniatures.blogspot.com/

Obrázek
Taiko

• Odpovědět s citací

Příspěvekod David Andrýsek » 06 kvě 2016, 20:38

To Taiko: [-o< [-o< Díky, díky, díky, tohle mi nesmírně pomůže [-o<
David Andrýsek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod David Andrýsek » 07 kvě 2016, 16:09

Pořídil jsem ten matný černý sprej duplicolor, udělal jsem zkušební nástřik na destičku a pohoda, vše drží krásný matný povrch... pak jsem stříknul figurky a nemám pocit, že bych měl matný povrch... ztratí se ten lehký lesk po těch 12ti hodinách kdy to bude podle návodu už vyschlé? Nebo jsem něco po*rall? Napadlo mě, že jsem to foukl moc dokonale na první pokus a možná ta vrstva vyvolává lesk, ale nezdá se mi, že bych měl tlustou vrstvu, detaily jsou krásně vidět, žádná známka silné vrstvy...
David Andrýsek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod VašekS » 09 kvě 2016, 13:55

K tomu spreji. Mně se nikdy s autoprimerem nepodařilo dosáhnout tvrdého matu, jaký umí (uměla) třeba syntetická Humbrolka či Revellka. Používám ho jako první základ, aby barva dobře chytla na podklad. Ať už resin, nebo kov. Pak to stříkám Vallejo primerem a na to teprve maluji barvami - akrylovými.
Pokud na to plánuješ natírat podklad pro olej akrylkami, míchni do nich matovadlo a výsledek se dostaví. Stejně tak pro následnou malbu akrylem.

K bodu 4 doplním ještě http://www.casa-della-maket.com/crbst_39.html

K bodu 5 doplním, že docela slušný sortiment těchto publikací se dá koupit v pražské prodejně Artur model centrum.
HLAVNĚ KLID !!!
A DOSTATEK ZELENÝ.

Galerie : viewtopic.php?f=340&t=21941&start=90

Malování : viewtopic.php?f=123&t=16095&start=450

Sculpting : viewtopic.php?f=609&t=65798

A taky : http://www.papirovemodelarstvi.cz/phpBB ... =61&t=6593
VašekS

• Odpovědět s citací

Příspěvekod David Andrýsek » 09 kvě 2016, 14:05

Díky moc! Ten primer bych si taky pořídíl, ale zatím co sem pročítal diskuzi o primerech tak jsem měl pocit, že je to pade na pade, někdo chválí někdo nadává, tak jsem do toho nešel.
David Andrýsek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin S. 'orca' » 07 čer 2016, 11:05

Ahoj figurkáři!
snažím se postupně proniknou do tajů malby figurek olejem a dostavují se otázky, na které neznám odpovědi. Pro zkušené malíře to jsou jistě základy, tak prosím o shovívavost pokud se na takové dotazy již odpovídalo v tomto vlákně (hledal jsem, nenašel).
- "vypalování" barvy: když zůstane povrch figurky lesklý pomůže vypálení v troubě/domečku se žárovkou i po uschnutí, nebo to funguje jen u čerstvé-mokré barvy?
- když jsou potřeba korekce v malbě, tak se postupuje stejně jako při prvotní malbě, tj základová barva + stín + světlo, na hotovou figuru, nebo se postupuje nějak jinak? Předpokládám, že po takové opravě vznikne vždy lesklý povrch?
- kde se dá pořídit doporučovaný matný lak Testors (ModelMaster)?
- může mi prosím někdo v boděch popsat postup na "glejzy" - což chápu jako zvýraznění-oživení barev?
- když používám na stíny relativně tmavé a na světla světlé barvy, tak je výsledek hodně kontrastní a základní barva je téměř světly a stíny překrytá (zatím dělám na malé figurce 1/35). Jak docílit o něco menší kontrasty, přidávat do stínů a světel více základu? V postupech co jsem študoval se do stínů základ nedával a do světel jen málo.
Díky za jakékoliv fundované odpovědi [-o< . Martin
Martin Sporka
...all those moments will be lost like tears in rain...
Martin S. 'orca'

• Odpovědět s citací

Příspěvekod AlexTT » 12 črc 2016, 18:28

Ahojte, chcel by som len nieco napisat k tym primerom. Skusal som primer spray od Tamiye (fine grey) a povrch na figurke zostal total leskly..lesklejsi ani asi nemohol byt :evil: Neviem v com to bolo, kedze som ho dobre miesal (aj 10 minut som trepal vselijako s tym sprayom) - a to som vyskusal jeden stary - ten som mal odlozeny mozno 4 roky - tam by ma to az tak neprekvapilo ale objednal som dalsi a stalo sa presne to iste. Proste absolutny lesk..nechapem, ci to je nejaka seria lesklých primerov alebo co...Figurkar Jaume Ortiz ho pouzil na svoje figurky a tam bol uplne matny..

Dnes mi prisiel primer od Andrea Miniatures a to je teda presny opak - OKAMZITY tvrdy biely mat na figurke - presne ako od syntetickej humbrolky. Absolutne neporovnatelne..Je dost drahy cca. 11 eur, 400 ml. Viete poradit nejaku lacnejsiu (ale rovnako matnu) alternativu? Pozeral som na fore, ale odkazy boli uz starsie..Skratka nejaky konkretny typ v sprayi (nechce sa mi zakazdym cistit pistol), kedze sa stale len ucim malovat akrylmi. Dik.
AlexTT

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Patrik Ruzic » 13 črc 2016, 08:49

Tento je super tiez Scale75
http://www.darkroseminiatures.com
Patrik Ruzic

• Odpovědět s citací

Příspěvekod JardaKVLH » 10 srp 2016, 06:22

:hurray: Já bych potřeboval poradit Tankystu nebo celou osádku na T-34 1:35 - poradíte díky moc Jarda =D>
JardaKVLH

• Odpovědět s citací

Příspěvekod JardaKVLH » 10 srp 2016, 10:17

Super díky (:)
JardaKVLH

• Odpovědět s citací

Příspěvekod PeVl » 10 srp 2016, 20:44

Asi se to už nikomu nechce po stopadesáté psát, tak ještě jednou k těm primerům. Viděl jsem malovat hodně lidí na hodně různých podkladů a různými barvami s různými výsledky od hrozných po bravurní. Nicméně proč, proboha experimentovat hned od začátku, když je zde několikrát napsáno, jak postupovat ?! Ať už malujeme olejem nebo akrylem, vždy chcene pokud možno MATNÝ základ, aby byl savý pro další vrstvy finální barvy. A mnohokrát bylo napsáno, že je třeba zapomenout na primery určené pro přípravu povrchů modelů letadel či techniky. Tyto primery mají za úkol sjednotit povrch tak, aby byl jednolitý a pokud možno vyleštěný. (Tamiya, Gunze etc., etc...) Ano je řada lidí, kteří na to malovat umí. Ale není to základ. Mnohokrát bylo napsáno: základ matnou Humbrolkou !!! Když se nechci zabývat Humbrolkou popř. Revellkou, jdu po základových sprejích. Ano, nazývají se také , v řadě případů Primery, ale !!! Za všechny lze jmenovat: Scale 75, Andrea miniature popřípadě Games Workshop ( mají bílý nebo šedý - tvrdý mat a černý - polomat - oba použitelné). Cena je poněkud vyšší, ale naprosto odpovídá účelu: 2 x, 3 x fouknu a je nazákladováno a v tvrdém matu. Potom lze nalézt řadu tzv. náhrad mezi běžně dostupnými barvami, které lze koupit v řadě obchodních řetězců popř v obchodech s barvami. Duplicolor a podobné značky, vždy to ale musí být základový sprej akrylový MATNÝ šedý, bílý nebo černý. Ostatní už jsou vrchní barvy ( většinou ). Takový sprej už snad umí koupit každý kdekoliv. Jo a ta matná Humbrolka nakonec nemusí být ani bílá, hlavně musí být matná a podle toho , jak chceme figuru tonovat ( zda světle nebo tmavě ) můžeme použít odstín Humbrolky nebo Revellky.
Takže, prosím zapomeňme na otázky typu: ale já jsem to fouknul ( i když tady píšete, že se to nemá ) tamiyou a ono, je to , ty vole, lesklý, jak to ???
Děkuji
PeVl

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Azoth » 15 srp 2016, 12:31

Ahoj mám dotaz, na youtube jsem viděl. Video malování figurek olejovkama jaká základní sada se na to hodí docela mě zaujali sadyhttp://www.maluj.cz/sada-olejovych- ... ml-talens/ a http://www.maluj.cz/sada-van-gogh-olejo ... ml-talens/ , kterou si mám vybrat ? A ještě mám dotaz dělá některá firma i moderní figurky? Většinou jsem našel rimany a nebo 2sv. Ale třeba nějakého marinaka ve větším měřítku ne
Rozestavěno viewtopic.php?f=58&t=99394&p=1820631#p1820631

A časem přichystané : T-34/76 Hobby Boss 1/48
King Tiger Porsche turet Tamiya 1/48
Azoth

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Simon Kovatsch » 17 srp 2016, 19:26

Uvedomujem si stupidnosť tejto otázky ale: Kúpil som si rezinové figúrky usmc (1/72) a každá figúrka stojí na oválnej platničke,ktorá mi nápadne pripomína army-manov s ktorími som sa hral ako dieťa.Odrezávate tieto platničky alebo majú pomôcť pri nalepení do diorámy?ako mám zamaskovať túto platničku (2mm) keď má figúrka stáť na plochej ceste?

Ďakujem
Simon Kovatsch

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 1171 • Stránka 73 z 79 • 1 ... 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76 ... 79

Zpět na Diskuse