Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Dotaz na Eduard

General Discussion
Odeslat odpověď
Příspěvků: 48785 • Stránka 265 z 3253 • 1 ... 262, 263, 264, 265, 266, 267, 268 ... 3253
  • Odpovědět s citací

Re: Dotaz na Eduard

Příspěvekod Airacutter » 04 črc 2016, 15:14

Jeňýk píše:... možná, že to byl jeho krajan a předchůdce Chruščov?...
A vůbec, raději zpět k modelům, modely nestřílí a na politiku máme volný pokec. S tou hrdostí, jak říkal pan Šulc souhlasím. Každý národ se má za co stydět a má na co být hrd.

Bol to Nikita Sergejevic.

Suhlasim, len mi akosi ten "mindrak z okupacie a hanba za Putina" nedali, kedze ako vravis, na politiku a demagogiu je tu volny pokec 8-) Ten august '68 bol ironia :wink:
49-53 Albánsko; 49 Sýria; 52 Egypt; 52 a 54 Guatemala; 53 DDR; 53 Irán; 56 a 57 Sýria; 57-59 Indonézia; 58 Libanon; 59 Irak; 59 Kambodža; 59-00 Kuba; 60-65 Kongo; 60 Laos; 61-63 – Kuba; 61 Dominikánska rep.; 63 J. Vietnam; 63 Irak; 64 Brazília; 65-67 Indonézia; 70-79 Kambodža; 70-73 Čile; 71 Bolívia; 76 Argentína; 79 Salvador; 81-82 Čad; 81-90 Nikaragua; 83 Grenada; 89-94 Panama; 86-91 ZSSR
Airacutter

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Andy » 04 črc 2016, 17:58

To s těma kolečkama pane Šulc myslíte vážně ?

"Snažíme se také model postavit tak, aby se snadno barvil - proto dělíme kolečka na pneu a disky, kupříkladu. V mnoha případech tato snaha přináší nárůst počtu dílů, ale pokud vše sedí, a ono sedí, pak to modelářův čas naopak šetří. Takových momentů najdete v našich modelech řadu, nemá smysl se o nich rozepisovat, důležité je jedno - toto jsou moderní modely, modely 21.století,,

Možná se to bude fajn barvit ale je to podstatně horší začistit a sestavit kolečko ze 4 dílů (viz vtoky) než vzít a na kolečko z jednoho nebo dvou dílů (pro případ propadlin) nalepit masku a stříknout daným odstínem.
Nemyslíte?
Andy

• Odpovědět s citací

Příspěvekod jfb » 04 črc 2016, 18:02

Andy píše:To s těma kolečkama pane Šulc myslíte vážně ?

"Snažíme se také model postavit tak, aby se snadno barvil - proto dělíme kolečka na pneu a disky, kupříkladu. V mnoha případech tato snaha přináší nárůst počtu dílů, ale pokud vše sedí, a ono sedí, pak to modelářův čas naopak šetří. Takových momentů najdete v našich modelech řadu, nemá smysl se o nich rozepisovat, důležité je jedno - toto jsou moderní modely, modely 21.století,,

Možná se to bude fajn barvit ale je to podstatně horší začistit a sestavit kolečko ze 4 dílů (viz vtoky) než vzít a na kolečko z jednoho nebo dvou dílů (pro případ propadlin) nalepit masku a stříknout daným odstínem.
Nemyslíte?

Andy, stavěl jste to? Nevím tedy jak ve dvaasedmě, ale ve čtvrtce např. proti Spitfirům od Tamiye se staví Eduardí kolečka lépe.
Jaroslav Brümmer
Praha
jfb

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Andy » 04 črc 2016, 18:08

Ano obé. Mě to jako jednoduché nepřijde. To je můj pohled. Nic jsem o Tamiy nepsal myslel jsem jen a jen na Eduard a to hlavně 1/72. Hlavně model 1/48 je mnohem lepší než 1/72. Opět můj pohled a nemyslím tím provedení detailů mezi měřítky.
Andy

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jeňýk » 04 črc 2016, 18:17

Já jsem zas rád, malé dílky dodnes barvím štětcem, takhle si toho bez problémů většinu natřu na jednom ponechaném vtoku a pak jen doďobnu. A když nemám masky, málokdy to v jednom kuse natřu dobře. Ale je to otázka vkusu, to každopádně.
Jeňýk

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Jursa » 04 črc 2016, 18:25

Jeňýk píše:Já jsem zas rád, malé dílky dodnes barvím štětcem, takhle si toho bez problémů většinu natřu na jednom ponechaném vtoku a pak jen doďobnu. A když nemám masky, málokdy to v jednom kuse natřu dobře. Ale je to otázka vkusu, to každopádně.

Nic v zlom, ale podla mna teraz bud nevies o com pises, alebo si tieto kontretne kolieska zo Spitu 1/72 ani nemal v ruke, tym padom ani nelepil...
Obrázek
Martin Jursa

• Odpovědět s citací

Příspěvekod David Hényk » 04 črc 2016, 18:27

Jeník: A čím to pak oddělíš, ten zbývající vtok? A jak to pak dočišťuješ? Nebo to necháš jen tak?
Pokud jsou modely cílené na zkušené modeláře (předpokládám, že ten "zkušený zákazník" byl překlep) se snahou ušetřit čas, tak bych rozhodně víc ocenil kolo z jednoho kusu se dvěma vtoky, tak jak to má třeba Tamyia u malého Spita. Samozřejmě, že než začišťovat vtoky u disků, tak si raději koupím resinové kola...což je vlastně pro vás dobře, ne?
Obrázek

HKPM Prostějov
David Hényk

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jeňýk » 04 črc 2016, 18:46

Ne, konkrétně spita jsem ještě nelepil. Patnáctka má taky oddělené disky i 190. Se spitem čekám,( pokud mi p. Šulc nesplní přání) až na Éčko (:) . Normálně kleštičkama si vysvakám dílek a nechám ho na jednom kousku vtoku. Až mi zaschne barva, tak to proti dřívku uříznu skalpelem, začistím, za suchou barvu podržím, dobarvím a po zaschnutí nalepím ráfek do pneu. S pneu dělám to samé, jen ji dobarvuju až na konec na noze, nebo, když to jde tím nedobarveným otočím na styk s poličkou a není to vidět. Ale je fakt, že já se svou vrozenou gramlavostí používám kolikrát zbytečně složité postupy.
Edit: Teď jsem schválně koukal na náhled výlisků a osobně se spíš bojím té vrtule, až ji budu oddělovat.
Naposledy upravil Jeňýk dne 04 črc 2016, 18:49, celkově upraveno 1
Jeňýk

• Odpovědět s citací

Příspěvekod IGI » 04 črc 2016, 18:47

Dobrý deň pan Šulc.Nemate nahodou v plane,niekedy v budúcnosti zmenšiť aj do 1/72 vaš štvrťkový model Jak-3 ?
IGI

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Aeromodelar » 04 črc 2016, 18:56

David Hényk píše:Jeník: A čím to pak oddělíš, ten zbývající vtok? A jak to pak dočišťuješ? Nebo to necháš jen tak?

Já odjakživa barvím určité díly ještě v rámečku a po oddělení je dobarvím.
Snad tohle měl Jeňýk na mysli, občas taky musím nad jeho větami chvíli podumat :-D
Vláďa Obr, 62 let, stavím letadla Československých pilotů.
Aeromodelar

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Laco Nagy 'Bocán' » 04 črc 2016, 18:58

Pán Šulc, budete súčasne s RC Spitfira 1/72 predávať aj OT? Myslím, že ste tak urobili v prípade FW-190A8. Viete už ktorý mesiac bude tento rok mesiac lesov?
Laco Nagy 'Bocán'

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Jursa » 04 črc 2016, 19:09

Jeňýk píše:Ne, konkrétně spita jsem ještě nelepil. Patnáctka má taky oddělené disky i 190. Se spitem čekám,( pokud mi p. Šulc nesplní přání) až na Éčko (:) . Normálně kleštičkama si vysvakám dílek a nechám ho na jednom kousku vtoku. Až mi zaschne barva, tak to proti dřívku uříznu skalpelem, začistím, za suchou barvu podržím, dobarvím a po zaschnutí nalepím ráfek do pneu. S pneu dělám to samé, jen ji dobarvuju až na konec na noze, nebo, když to jde tím nedobarveným otočím na styk s poličkou a není to vidět. Ale je fakt, že já se svou vrozenou gramlavostí používám kolikrát zbytečně složité postupy.
Edit: Teď jsem schválně koukal na náhled výlisků a osobně se spíš bojím té vrtule, až ji budu oddělovat.

Myslel som si, pretoze tu je pneumatika z dvoch polovic a az tu zlepis, tak az potom dolepujes disky. Takze tvoj system by tu nefungoval.
Obrázek
Martin Jursa

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Airacutter » 04 črc 2016, 20:17

Fungoval by aj tu. Jednu z polovic vycvakas a zacistis komplet, druhu nechas na jednom vtoku. Obe polovice zlepis, spoj zacistis a dalej pokracujes, ako Jenyk uz popisoval.
49-53 Albánsko; 49 Sýria; 52 Egypt; 52 a 54 Guatemala; 53 DDR; 53 Irán; 56 a 57 Sýria; 57-59 Indonézia; 58 Libanon; 59 Irak; 59 Kambodža; 59-00 Kuba; 60-65 Kongo; 60 Laos; 61-63 – Kuba; 61 Dominikánska rep.; 63 J. Vietnam; 63 Irak; 64 Brazília; 65-67 Indonézia; 70-79 Kambodža; 70-73 Čile; 71 Bolívia; 76 Argentína; 79 Salvador; 81-82 Čad; 81-90 Nikaragua; 83 Grenada; 89-94 Panama; 86-91 ZSSR
Airacutter

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vl.Šulc » 04 črc 2016, 21:12

Andy píše:To s těma kolečkama pane Šulc myslíte vážně ?

Nemyslíte?

Ale prdlajs. Disky zvlášť a pneu zvlášť jsou lepší řešení než kolo vcelku a maska.
Vl.Šulc

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vl.Šulc » 04 črc 2016, 21:14

IGI píše:Dobrý deň pan Šulc.Nemate nahodou v plane,niekedy v budúcnosti zmenšiť aj do 1/72 vaš štvrťkový model Jak-3 ?

Ne. Zmenšujeme čtvrtky, které jsou dělané v počítači. Nebo zvětšíme dvaasedmu, jako v případě MiGa-15. Ale Jak je ručně dělaná předloha, stará klasika, to zmenšit neumíme.
Vl.Šulc

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 48785 • Stránka 265 z 3253 • 1 ... 262, 263, 264, 265, 266, 267, 268 ... 3253

Zpět na Diskuse