Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Úvodem ‹ Jak na to ?? Modelářská poradna
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Nákup modelů ze zahraničních serverů!

How to
Odeslat odpověď
Příspěvků: 2059 • Stránka 109 z 138 • 1 ... 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112 ... 138
  • Odpovědět s citací

Re: Nákup modelů ze zahraničních serverů!

Příspěvekod gongo » 02 kvě 2016, 11:33

peteru píše:to gongo: kdes to cetl? Ja videl nejake clanky, kde se psalo o zmenach podminek (jako ze kdyz to mas poslane jako gift, tak mas dokazat, zes za to neplatil, atd), ale nic o JCD se tam nepsalo. Muzes citovat nejake ustanoveni, nebo dat link na vyhlasku, ktera to upravuje?

info priamo z colnice od pracovníkov colnej správy. Už sa hrozia koľko roboty im pribudne. Samozrejme ak to bude "gift" tak to s najväčšou pravdepodobnosťou prejde, ak to nebude krabica 1x1m a 10kg.
Obrázek
gongo

• Odpovědět s citací

Příspěvekod pmelich » 02 kvě 2016, 12:14

Pri zásielkach do 150 € by sa nič meniť nemalo. Nad 150 € to už bude horšie...

http://gazduj.etrend.sk/clanky-gazduj/n ... ahsie.html
https://www.scalemates.com/profiles/mat ... &p=forsale
pmelich

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vasek » 02 kvě 2016, 12:51

Chtelo by se mi napsat, ze celnici konecne budou neco delat, ale stejne to odskaceme my, protoze se vsechny zasilky akorat zpozdej. Nebo by treba mohlo prolyzt vic zasilek, ktery predtim neprosly.
Vasek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Kalixtus III. » 05 kvě 2016, 13:31

Máte někdo zkušenost s tímto obchodem: http://72-35.ru
Díky
Kalixtus III.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod imodeller » 05 kvě 2016, 15:13

Kalixtus III. píše:Zdravím, máte někdo zkušenosti s tímto obchodem? Dá se platit přes paypal? Ještě bych potřeboval poradit jak poznám že je položka skladem? Díky (:)
http://www.ruscale.ru/

Před časem jsem jim posílal mail. Platby paypalem jsou možné. Jen tak komunikace trochu vázne, na odpověď jsem čekal víc jak měsíc.
Pokud bys objednával, dej vědět zkušenosti s nákupem.
imodeller

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Aleš R. » 03 čer 2016, 13:17

Změny výpočtu DPH:

Do základu pro vyměření cla, tzn. do celní hodnoty zboží se od 1.5.2016 zahrnuje poštovné a to v souvislosti s nabytím účinnosti PROVÁDĚCÍHO NAŘÍZENÍ KOMISE (EU) 2015/2447 ze dne 24. listopadu 2015, kterým se stanoví prováděcí pravidla k některým ustanovením nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 952/2013, kterým se stanoví celní kodex Unie, tzv. Implementačního aktu k celnímu kodexu Unie, dle čl.139.

Tedy už neplatí, co jsem zde psal v březnu ohledně výpočtu DPH a poštovného.
Aleš R.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod pmelich » 03 čer 2016, 14:25

Presne tak, od mája už platíte DPH (pri balíkoch s hodnotou tovaru nad 22 €) aj z výšky poštovného. Už mi takto pár kúskov prišlo :( A to si ešte pošta zapýta poplatok za zastupovanie v colnom konaní nemalú sumičku.

To je tá naša krásna a nenažratá EU :evil:

Najlepšie ako sa vyhnúť všetkým poplatkom je objedávať tovar do 22 € alebo kupovať doma :)
https://www.scalemates.com/profiles/mat ... &p=forsale
pmelich

• Odpovědět s citací

Příspěvekod peteru » 03 čer 2016, 15:30

Zase platete jablka a hrusky. Alesi, u toho, co uvadis, se jedna o zmenu vypoctu celni hodnoty, ne hodnoty pro stanoveni domereni DPH. Porad plati, ze do castky 22Eur neplatis nic, nad 22Eur neplatis platis clo, ale domeri ti DPH a pri vypoctu se bere do uvahy i postovne. Takhle to bylo i predtim.

A prestante uz pi.ovat na adresu EU, jsme tam vsichni. A diky ni nemusi pan modelar ze Zvolena platit DPH nebo clo pri objednani modelu z Cech, Nemecka, Anglie, a pod. Ja jeste pamatuji pred 2004, jak jsem sice u Hannanta platil castku sice bez jejich DPH, ale pak mi to mistni celnici stejne domerili a ve finale to bylo jeste drazsi.

Kazdy region si hlida zahranicni dovoz a uprednostnuje domaci vyrobce. Podobna pravidla, jako ma EU vuci zbytku sveta, maji i USA nebo Japonsko. Podivej se na japonske weby, kolik tam stoji evropske modely. Taky maji v cene zapoctene clo a DPH. A verim, ze pokud si je bude japonec kupovat primo v Evrope, taky mu pri prekroceni urciteho limitu napari jejich doplaceni. A pokud se ti v EU nelibi, prestehuj se do Ruska, tam budes calovat jak za modely z vychodu, tak zapadu
peteru

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Aleš R. » 03 čer 2016, 15:50

peteru píše:Zase platete jablka a hrusky. Alesi, u toho, co uvadis, se jedna o zmenu vypoctu celni hodnoty, ne hodnoty pro stanoveni domereni DPH. Porad plati, ze do castky 22Eur neplatis nic, nad 22Eur neplatis platis clo, ale domeri ti DPH a pri vypoctu se bere do uvahy i postovne. Takhle to bylo i predtim.

NEBYLO. Pokud hodnota BEZ poštovného nepřekročila 22€, neplatil jsi DPH bez ohledu na to, kolik k tomu bylo poštovné, Takže zásilka stála 50€, kde bylo 22€ zboží, doprava 28€, nic jsi platit neměl. Nyní ti doměří DPH z 50€. Abys neplatil, musí být nově hodnota celé zásilky vč. poštovného do 22€.
Že se ta vyhláška týká DPH jsem našel na netu.

Dokonce i u zásilek, kde je poštovné zdarma, si to poštovné můžou stanovit sami a doměřit z něj DPH.
Aleš R.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vasek » 03 čer 2016, 15:53

No jsem na to zvedavej, mam ted nekde na lodi zasilku z Luckymodels, kde bylo v akci pozemni postovny za 2 Dolary, to zase bude diskuze s tema "yntelygentama" na celnici.....
Vasek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod neophyte » 03 čer 2016, 16:14

Na Slovensku som vždy (pokial prebiehalo colné konanie) platil Dph a clo z plnej čiastky (cena plus pošta).
Obrázek
neophyte

• Odpovědět s citací

Příspěvekod magellan » 03 čer 2016, 17:34

Tak ja som na Slovensku za prkotiny v cene do 22€ neplatil zatiaľ nikdy nič a to mohla mať zásielka naúčtované poštovné v ľubovoľnej výške. Ak to dobre chápem, tak keď teraz kúpiš v eshope mimo EU tuhu do pentelky za 5 centov a pošlú ti ju s poštovným za 25€, tak by si mal platiť dph zo sumy 25€ plus 5centov bez ohľadu na to že prkotina sama osebe má hodnotu piatich centov.
moja galéria
magellan

• Odpovědět s citací

Příspěvekod neophyte » 03 čer 2016, 17:37

Presne tak.
Obrázek
neophyte

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Lokiman » 08 čer 2016, 03:36

Bohuzial je to pravda, pisu o tom na webe celni spravy:

Celní hodnota zásilky bude součet hodnoty zboží uvedené na hodnověrném dokladu (objednávka, faktura, výpis z účtu nebo pay pal) a poštovné. Poštovné bude součástí celní hodnoty vždy bez ohledu na povahu zboží.

Povodnu spravu citajte tu a podrobnejsie info zase tu.

V kazdom pripade mi teraz dosiel balik z HLJ, kde si furt strazim 22 eur limit, aby som nemusel platit DPH a hlavne nemusel chodit na tu debilnu Postu 120. Co je vsak zaujimave, tak bud vsetkych zamestnancov posty o novom nariadeni este neinformovali, alebo nahoda jak svina (sa mi uz davno nestalo, ze by daco nezachytili) a pustili to "bez cla" aj ked cena s postovnym bola riadne cez limit ... no nic, este ze mam order stop a nakupene na 10 zivotov dopredu :P

Vy ostatni ste jak na tom? Uz to dakomu nechali zaplatit po "novom"?
True Gundam = Universal Century Gundam!

[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]

Sieg Zeon!
Lokiman

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Michal Vyparina » 10 čer 2016, 14:27

Kolegové,
jak řešíte platbu do ciziny, když máte jen český účet a prodejce požaduje eura???
Mám zaplatit např.23,84 euro, ale jak to mám zadat, aby prodejci přišlo 23,84 euro a né třeba 22,60 euro???
Díky moc

Michal
"Věřím v Boha a své pistole." - škpt. Václav Morávek
"Deus vult!" - pokřik křižáků před bojem s nevěřícími
"Jdi, poutníče, a zvěstuj Lakedaimonským,
že my tu mrtvi ležíme, jak zákony kázaly nám." - epitaf mrtvým hrdinům Sparty po bitvě u Thermopyl
Michal Vyparina

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 2059 • Stránka 109 z 138 • 1 ... 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112 ... 138

Zpět na Jak na to ?? Modelářská poradna