Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Technika ‹ Galerie techniky
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Jagdpanzer IV Tamiya 1/35

AFV gallery
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Jagdpanzer IV Tamiya 1/35

Příspěvekod Radek Richter » 15 kvě 2016, 12:32

Ahoj,
Tak jsem se dneska dostal k lepšímu foťáku (ne, že by ty fotky i tak stály za moc, ale snad to není úplně nejhorší) a rozhodl jsem se, že toho zneužiju a podělím se o jeden můj výtvor. Bral jsem model jako dokončený, ale při focení mi došlo, že nemám natřený periskop a chybí náhradní pásy. Něco dalšího možná ještě také objevím.
Model ještě není definitivně přestříkaný matným lakem.
Přílohy
P5150395-compressor.jpg
P5150397-compressor.jpg
P5150398-compressor.jpg
P5150400-compressor.jpg
P5150399-compressor.jpg
P5150401-compressor.jpg
P5150405-compressor.jpg
P5150407-compressor.jpg
Radek Richter

• Odpovědět s citací

Re: Jagdpanzer IV Tamiya 1/35

Příspěvekod David Andrýsek » 15 kvě 2016, 15:55

Postavené to vypadá velmi slušně, i kamufláž je pěkně udělaná, hezký wash, odřeniny velmi příjemné a decentní. Nevím jestli je to fotkama, ale stroj se leskne podle mého více než by ve skutečnosti měl. Ta patina podvozku vypadá velmi nereálně, nejen její znázornění jako takové, ale i to že kola, pásy a spodní část vany jsou úplně čisté. Možná i blatníky a to nejen zespod by si trochu patiny zasloužily. Zkusil bych i oleštit pásy z vnitřní strany, tam kde dochází ke styku s koly. Jsou to všechno drobnosti, které se dají doladit, jinak velmi slušné =D>
David Andrýsek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Radek Richter » 16 kvě 2016, 07:58

Díky za reakci.
Teď trochu vysvětlení - ten lesk jsem psal v úvodu - model jsem ještě nesjednotil finálním matným lakem, proto se leskne, ikdyž je pravda, že fotky tomu přidaly.
K těm pásům a kolům - určitě souhlasím, že je to i z mého pohledu nejslabší místo. Idea byla mít na horní části spodku zbytky starého zaschlého bláta (jen trochu) a zbytek s koly a pásy jen zaprášit. Takže jsem to tak udělal, určitě to není tak, že bych kola a pásy nepatinoval vůbec - spíš mi přijde problém ve fotkach, pigmenty "na sucho" jakoby na fotkach vůbec nebyly.... :x taky he fakt, že na žluté není prach téměř vůbec vidět (ačkoliv jsem pod pigmenty stříkal i hodně naředěný Buff... Pokusím se na to ještě zaměřit, hlavně, aby se odstín zaschlého bláta a prachu trochu sjednotil.
S oleštěním pásů máš pravdu. To jsem udělal jen zvenku, zevnitř ho dodělám už asi těžko :(
Celkově bych řekl, že fotky stojí dost za hov*o, když na to teď koukám v práci na větším monitoru, tak i ty kamuflážní barvy nejsou ve skutečnosti tak tmavé a syté.
Radek Richter

• Odpovědět s citací

Příspěvekod David Andrýsek » 16 kvě 2016, 14:31

To s tím matem jsem přehlédl. S fotkama se taky peru takže chápu. K tomu blátu, ono pokud se udrželo trochu zaschlého starého pod blatnikama, tak by se určitě udrželo u středů kola a tak, hlavně by to mnohem lépe vypadalo. Ono v přírodě a za reálných provozních podmínek nebývají věci až tak lineární a mnohdy jsou velmi nahodilé (tím nepoukazuji na to, že by si to nevěděl nebo, že by sis toho nikdy nevšiml) Přeji hodně štěstí do další práce ;-I A hlavně co člověk to názor, každému se zdá normální a vyhovující něco jiného...
David Andrýsek

Odeslat odpověď

Zpět na Galerie techniky