Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Auto-Moto ‹ Kamiony a těžká technika ‹ Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Tatra 815 1/24 novostavba

Odeslat odpověď
Příspěvků: 905 • Stránka 39 z 61 • 1 ... 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42 ... 61
  • Odpovědět s citací

Re: Tatra 815 1/24 novostavba

Příspěvekod RadekR » 30 dub 2016, 21:35

V12JT píše:Jsem rád, že Tatra neskončila pohřbená na věky a nikdy jinak. Když se za oceánem v našem měřítku rodí Š706 RT, byla by škoda ve Svitavách (v podstatě na dohled od Kopřivnice) nedotáhnout T815. Obzvlášť když dosavadní práce vypadá tak nádherně.

Je trochu kuriozni, kdyz ja stavim ceskou legendu v USA a Jarda stavi americky special v Liberci. Jen Pavel stavi domaci paradu pekne doma :)
Ja snad svuj trambus privezu brzo taky domu do CR. Je to super, ze se to tady znova hybe a Pavel s Jardou pokracuji na svych novostavbach.
R.
RadekR

• Odpovědět s citací

Příspěvekod pavel behensky » 01 kvě 2016, 15:14

Jo jo,svět je samej paradox :-D .
Dneska ráno,když jsem vstal a koukal na ten rám,tak se na mě druhou stranou skrze trubku koukalo sluníčko :-D .A tak jsem si říkal,že takhle teda né a udělal jsem přední víko,no a to zadní také.Tím jsem rouru zaslepil.Dodělal jsem také obě ramena řízení.Byl to boj,udržet je v prstech,ale jsou na svém místě.Následně jsem je propojil táhlama řízení.No a poslední krůček,zhotovení pístnice posilovače řízení (pokud se nepletu) a její usazení na místo.Byl to boj,to tam všechno narovnat a to není zdaleka konec.Čekají mě brzd.válce,klíče vedoucí do bubnů a v neposlední řadě taky "torzky".Ale jo,pomalu se to zaplňuje :wink: .PAvel
DSCN5170.jpg
Přední víko
DSCN5171.jpg
Zadní víko
DSCN5172.jpg
Tyče řízení+pístnice posilovače
DSCN5173.jpg
DSCN5174.jpg
DSCN5175.jpg
DSCN5177.jpg

pavel behensky

• Odpovědět s citací

Příspěvekod awan07 » 01 kvě 2016, 15:29

Paráda,
netřeba žádný komentář, vše je jasné z fotek [-o< .Jako vždy, dokonalé.
Stavím pomalu,ale jistě
awan07

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Cába » 01 kvě 2016, 16:06

No nic,jdu se omejt.....právě jsem se posral..... :)
Cába

• Odpovědět s citací

Příspěvekod koule84 » 01 kvě 2016, 18:31

Pájo, ani nevíš, jak jsem rád, že si se do ní znova pustil :D je to moc fajne a krásně se klube =D> =D> [-o< [-o<
Máte štěstí, že jdu zrovna kolem. Říkají, že jsem odborník :-D
koule84

• Odpovědět s citací

Příspěvekod šachťák » 01 kvě 2016, 18:52

Pavle. Klobouk dolu. Je to super práce. Jen pár chybiček jsem objevil. Hódně dlouho jsem přemýšlel, zda se o nich zmínit a nebo mlčet až do nejdelší smrti. No nedalo mi to. Tak první detail, kterej nesedí s předlohou je uložení ložiska parohů (jak píšeš "bumerang"). Totiž, jedno ložisko je v rouře ,což máš v podstatě dobře, ale druhý ložisko je nad parohama uložený v klemě, která je přitažená na rouru. Pro představu přikládám obrázek. No a potom to servo. To má dva kuláky. Správně je ten přední, uloženej v předním mostě. Druhej je teda samozřejmě ten zadní. Šťouchačka ale není na něj připojená. Končí přibližně v první čtvrtině pístnice (od parohů), kde je nasazená na čep, který ovládá přepouštěcí ventil.
Vím, že jsou to věci, který nebudou nakonec stejně vidět. Servo přikryješ motorem, parohy převodovkou, ale tvoje stavba je v mnoha ohledech tak fascinující, že by na ní podle mého prostě chyby bejt neměly.
Neber to teda jako buzeraci. Přeju hodně chuti a elánu pro zdárné dokončení, na který už se moc těším.
326158b4-b_9-roura_nosna_predni_euro_ii-6530-b035.jpg
wm.php.jpg

šachťák

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vít Doležal » 01 kvě 2016, 19:23

Myslím, že jsi nám všem udělal Pavle velkou radost. Držím palce :D :D
Vít Doležal

• Odpovědět s citací

Příspěvekod pavel behensky » 02 kvě 2016, 14:58

Šachťáku-já to beru.O těch parohách vím-mám na to i výkres.Původně jsem je měl úplně blbě,ale tohle by asi předělat šlo.Nechtěl jsem se s tím zas až tak drbat,páč potřebuju mít pocit,že mě to trochu odsejpá a né že stojím na místě.S tou pístnicí (servem) jsem si nebyl jistej.Já to totiž nikdy na vlastní oči neviděl a dělal jsem to podle jedné fotky,kde není moc patrné kde to končí.Chvilku mě taky dalo,než jsem to pobral :-D .Jo,rozhodně to překopu.
Ono těch věcí který jsou tam špatně je víc.Některý díly jsou taky opravdu na hranici mojich schopností,co se vyrobení týče.Zas až tak dobrej modelář nejsem,tak to ber s rezervou :-D .Chápu,že jako pro mechanika kterej se v tom denně vrtá jsou pro tebe podobné věci nezkousnutelné :-D .Ale jsem za to i přesto rád!Pavel
du56-0-1219477698.jpg
Fotka ze které jsem vycházel.Nebylo z ní moc patrné kde ta tyč od řízení končí.

pavel behensky

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jozef1 » 02 kvě 2016, 20:44

Pavle hodně zdaru a trpělivosti v pokračování na tatre. =D> [-o<
Jozef1

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hepcziiik » 03 kvě 2016, 06:45

Nádherná práce. obdivuju, jak to dokážeš vyrobit, když je to tak prťavé. Mě se plno věcí nedaří i když pracuju ve dvojnásobné velikosti... ale mě možná limitují více oči a trpělivost, než ruce... :-)
tvořím nebo se alespoň snažím, ale v trochu jiné kategorii: http://www.forum.tamiyaforum.cz/viewtop ... 82&t=17120
Hepcziiik

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Scout » 03 kvě 2016, 16:19

Paráda Pavliku =D> .
Scout

• Odpovědět s citací

Příspěvekod šachťák » 03 kvě 2016, 16:27

Právě že jseš moc dobrej modelář. Ono uplácat něco ze stavebnice, naházet na to pár leptů a hodit tomu nádhernej kabát s patinou je sice kumšt, ale víc než o modelařině je to o malířství a dovednosti používat předražený patinovací přípravky. To, co děláš ty, je modelařina ve svojí nejryzejší podobě. Myslim, že nepřesnosti ve výrobě dílů nejsou způsobeny limitem tvých schopností, ale spíš nedostatkem podkladů. Proto opakuju. Nechci tě buzerovat, nebo si tu honit tryko. Jenom ti chci pomoct, poradit. Ten model si to zaslouží.
šachťák

• Odpovědět s citací

Příspěvekod pavel behensky » 03 kvě 2016, 16:38

Ještě mě trochu vrtá hlavou,jak je to s řadičkou,když se sklápí kabina atd.PAvel
pavel behensky

• Odpovědět s citací

Příspěvekod komisař » 03 kvě 2016, 16:54

Nazdar Pavle, fotky jsou výborné a výsledek se mi velmi, velmi líbí!
Popravdě ... šachťák má pravdu. Na parohu (dvouramenné páce řízení) Ti fakt chybí horní víko. Není to moc práce a fakt to bude ještě o chlup dokonalejší! [-o<

Mám pro tebe dobrou zprávu. 10ti válec je ve 3D skoro hotov, kamarád dokončuje data. :wink:

Řazení sice nedělám, ale u starých "patnáctek" je řadicí páka připevněna k tunelu (krytu motoru) a zvedá se spolu s kabinou. Řadicí mechanismu se rozděluje v hliníkovém odlitku (hrnci), který je patrný na fotce podvozku. Nafotil bych detaily, ale žádný takový veterán teď na dílně nemáme ... a Phoenix to má úplně jinak. :grin:
Petr Koliba - bývalý člen bývalého klubu KPM Apolo Kopřivnice

"Nemo me impune lacessit."
komisař

• Odpovědět s citací

Příspěvekod šachťák » 03 kvě 2016, 21:11

To řazení je jednodušší, než myslíš. Na tý fotce je to krásně celý vidět. V tom hliníkovim hrnci jsou dvě pouzdra (přední je pod tím gumovzm kloboukem), ve ktrých je uložena hřídel palce. Ten má na vrchu kuličku. V podlaze kabiny je uložená řadicí páka, na jejímž spodku je trychtýřek, kterej po sklopení boudy najede na kuličku palce. Pohybem řadicí páky potom taháš celek hřídele s palcem vo podélné i příčné ose. Za hrncem je potom hřídel kloubem spojená s táhlem řazení, které vede k domku na převodovce. Ta samozřejmě na fotce chybí. Ty ale už rychlostku dávno máš hotovou i s domkem. Novější eurovky, případně i silniční verze jedniček (valníky, tahače...) měly součástí domku i vzduchovej posilovač. Spojení táhla s domkem je zakryto vlnovcovou manžetkou. Toť vše. Nejlepší by bylo to nafotit, ale bohužel tatra s vyndanym motorem se právě nenachází na dílně a jak na potvoru určitě ani dlouho nebude. Tak kdyby něco, tak SZ.
šachťák

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 905 • Stránka 39 z 61 • 1 ... 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42 ... 61

Zpět na Rozestavěno