Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Auto-Moto ‹ Motorky ‹ Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Honda RC211V '03 - Telefonica MovieStar - Dajiro KATO

In-progress builds
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: Honda RC211V '03 - Telefonica MovieStar - Dajiro KATO

Příspěvekod Vladimír Šuma » 10 bře 2016, 17:05

hezký, ale doufám, že to trochu roztupuješ do vytracena....

ty "rámečky" v prohlubních jsou divný :o
Vladimír "Šumák" Šuma
KPM Kaznějov
Vladimír Šuma

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Charon » 10 bře 2016, 17:50

Takhle zasr - ehm, špinavou motogp motorku jsem nikdy neviděl a myslim, že ani neuvidim. Je to moc, najdi si nějaký fotky!!!
Charon

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Mr. Lachout » 10 bře 2016, 22:15

Vladimír Šuma píše:hezký, ale doufám, že to trochu roztupuješ do vytracena....

ty "rámečky" v prohlubních jsou divný :o

Neroztupuju. Takhle to zůstane.

Charon píše:Takhle zasr - ehm, špinavou motogp motorku jsem nikdy neviděl a myslim, že ani neuvidim. Je to moc, najdi si nějaký fotky!!!

Já jsem taky zasranou MOTOGP motorku neviděl. Nejedná se totiž o špínu. Jedná se o stínování.

Jak jsem uváděl na začátku, chci stavbu, respektive spíše barvení, pojmout trochu nestandardní cestou.
PETR POSPÍŠIL SCALE MODELS: FACEBOOK | INSTAGRAM | PETR POSPÍŠIL PHOTO: FACEBOOK | AIRPLANE-PICTURES.NET
Mr. Lachout

• Odpovědět s citací

Příspěvekod chevy » 10 bře 2016, 22:37

Pokud je to wash, tak bych to viděl spíš světlejší barvou aby to tak neřvalo. To platí i pro motor, takhle vypadá jak od oleje.
KPM Prosek Panthers
chevy

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Charon » 11 bře 2016, 12:46

Ano, chapu co myslis, ale v tomhle pripade je mene vice!
proste zvyrazneni, nebo stinovani - jak chces, mi pripada jak papirovej model, kde jsou linky vsecky obtazeni cerne i na plochym dilu. Tady vzhledem k velikosti dilu na modelu neni nutne az takhle stinovat na letadle v mensim meritku to chapu, ale i tam je nekdy mene vice. Tady mi proste tak trochu zanika to 3D a dela z toho plochy dily.
Ale je to stejne fuk, protoze je to tvuj model!

kazdopadne se podivej i na realnou motorku po letech v provozu, jakou patinu ma a jaky stiny to hazi. Takhle to ale nevypada! Ale stejne si budes myslet svoje.

To jest muj nazor.
Charon

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Mr. Lachout » 11 bře 2016, 21:48

chevy píše:Pokud je to wash, tak bych to viděl spíš světlejší barvou aby to tak neřvalo. To platí i pro motor, takhle vypadá jak od oleje.

Je pravda, že to na rámu mohlo být světlejší. Respektive na všech stříbrných dílech. Nad tím jsem taky bloumal. Ale na motoru, vzhledem k jeho relativně tmavému odstínu, je to v pohodě. Ve mě to dojem motoru špinavého od oleje nebudí.

Charon píše:Ano, chapu co myslis, ale v tomhle pripade je mene vice!
proste zvyrazneni, nebo stinovani - jak chces, mi pripada jak papirovej model, kde jsou linky vsecky obtazeni cerne i na plochym dilu. Tady vzhledem k velikosti dilu na modelu neni nutne az takhle stinovat na letadle v mensim meritku to chapu, ale i tam je nekdy mene vice. Tady mi proste tak trochu zanika to 3D a dela z toho plochy dily.
Ale je to stejne fuk, protoze je to tvuj model!

kazdopadne se podivej i na realnou motorku po letech v provozu, jakou patinu ma a jaky stiny to hazi. Takhle to ale nevypada! Ale stejne si budes myslet svoje.

To jest muj nazor.

Charone, v pohodě. Beru tvůj názor. Beru ho od všech. Trochu jsem to čekal. Je to přeci jen něco trochu odlišného, než je vykem. Ale taky je to z mé strany takový hokus pokus. Přeci jen motorky nestavím.
V mých očích je prostě potřeba tomu přidat kontrasty. Mám to takhle nastavený. A je jedno, jestli to je letadlo, nebo moto. Je potřeba si uvědomit, že nepřidávám "stíny" podle fotky reálného stroje, tedy podle v tu danou dobu daných světelných podmínek. To mi příjde jako totální nesmysl. Ale v podstatě těmi přidanými kontrasty se snažím o zvýšení plastičnosti. V tvých očích to není potřeba, v mých naopak ano.
Pak mi z toho vyplývá to, že pokud zvýrazním byť jeden či dva malé výstupky na rámu nebo motoru, potřebuju takto zvýraznit kompletě všechno, jinak mi to nebude jako celek dávat smysl. A proto byť se to na jednotlivých dílech bude zdát podivné a přehnané, doufám, že ve výsledku to jako celek bude mnohem koukatelnější. Toď můj pohled na věc. Ale neříkám, že správný.
PETR POSPÍŠIL SCALE MODELS: FACEBOOK | INSTAGRAM | PETR POSPÍŠIL PHOTO: FACEBOOK | AIRPLANE-PICTURES.NET
Mr. Lachout

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Mr. Lachout » 11 bře 2016, 22:00

Tak ještě hotový motor a kola.
Přílohy
Honda RC211V Telefonica 03 Kato - 099.jpg
Honda RC211V Telefonica 03 Kato - 098.jpg
Honda RC211V Telefonica 03 Kato - 143.jpg
Mr. Lachout

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vojta Mertl » 11 bře 2016, 22:17

Mr. Lachout píše:V mých očích je prostě potřeba tomu přidat kontrasty. Mám to takhle nastavený. A je jedno, jestli to je letadlo, nebo moto. Je potřeba si uvědomit, že nepřidávám "stíny" podle fotky reálného stroje, tedy podle v tu danou dobu daných světelných podmínek. To mi příjde jako totální nesmysl. Ale v podstatě těmi přidanými kontrasty se snažím o zvýšení plastičnosti. V tvých očích to není potřeba, v mých naopak ano.
Pak mi z toho vyplývá to, že pokud zvýrazním byť jeden či dva malé výstupky na rámu nebo motoru, potřebuju takto zvýraznit kompletě všechno, jinak mi to nebude jako celek dávat smysl. A proto byť se to na jednotlivých dílech bude zdát podivné a přehnané, doufám, že ve výsledku to jako celek bude mnohem koukatelnější. Toď můj pohled na věc. Ale neříkám, že správný.

Tak s tímhle názorem se absolutně ztotožňuji, každý má holt ty barvy a stíny nastavené jinak a i já jsem zastánce větších kontrastů.
Motorky moc nesleduji, ale stavba je to parádní Petře [-o<
Vojta Mertl

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Marco » 11 bře 2016, 22:46

Me se to taky dost libi, celkove velka parada jako ty skvostny letadla...Pro me inspirace od mistra.
Marco

• Odpovědět s citací

Příspěvekod chevy » 12 bře 2016, 00:12

Zvýraznění detailů ano, ale tohle mi připomíná jak někteří dělají techniku. Abych řekl pravdu, tak se mi tento styl nelíbí ani na technice. Mně to vždycky přijde jak omalovánka. Já spíš preferuji přirozenější vzhled.
KPM Prosek Panthers
chevy

• Odpovědět s citací

Příspěvekod joker.j » 14 bře 2016, 08:42

Pokud můžu přispět svým názorem...mě se to popravdě líbí. Ne tedy množstvím použitého washe, je tam toho asi kapku víc. I já jsem začal používat wash na modely motorek, byť ty motorky asi nikdy nebudou tak zaflákané. Osobně jsem ho začal používat pouze z toho důvodu, abych zvýraznil detaily. A jak bylo psáno výše, pokud zvýrazním jen pár detailů, tak budu zvýrazňovat i ostatní. Takže za mě...ano používat.
Rozestavěno:Honda Double
Naposledy dokončeno :Ducati 1199 Panigale S TRICOLORE
joker.j

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Honza Kopecký » 14 bře 2016, 10:10

Já jsem moc zvědavej, jak to dopadne ve výsledku. Za mě třeba motor OK, ale ty sváry na kyvce a rámu se mi zdají moc.

Každopádně už dlouho si říkám, že u zdejších staveb motorek wash chybí. Ne všude, ale třeba jen na některých místech.

Držím palce a těším se na další fotky.
KOPECKY SCALE MODELS FB
KopeckyScaleModels
Honza Kopecký

• Odpovědět s citací

Příspěvekod F_F_F » 14 bře 2016, 13:55

Mr. Lachout píše:Tak ještě hotový motor a kola.

kola jsou moc pěkný... u motoru nevím, stínování mi připomíná spíš hodně zašpiněný motor po umytí Arvou.
Přece jen závodní motory na špičkové úrovni jsou téměř bez poskvrny... ale chápu, že ho chce autor zvýraznit.
Nezbývá, než si počkat na finiš, protože jinak velmi pěkná stavba...
F_F_F

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Dale Cooper » 15 bře 2016, 15:05

Znám Modely Mr. Lachouta naživo a považuji je za špičkové... Ale tady jsem z toho opravdu spíš rozpačitý...Hlavně si nedovedu představit, jak to bude ladit s kapotami. Třeba to bude ve výsledku super, počkám si... Ale v této fází nevím... Podstatou těchto strojů je chrom, lesk, kov, vysoce lesklý lak... Na těch opravdových mašinách na fotkách nejsou žádné stíny...Možná bych to viděl jinak třeba na menším měřítku, kde nejsou detaily vidět a má logiku je zvýrazňovat... Ale zvýrazňovat je na 12tině mi přijde zbytečné. tam už to oko pochytá i bez zvýraznění.

Trochu mi to připomíná, jak před xlety byl v Modeláři na titulce Camel se sundaným potahem. Dělal to nějaký Španěl, možná přímo Mig... na jednu stranu mistrovská práce rukou a úžasný přístup, kdy bylo omalováno a zvýrazněno úplně vše.... Na druhou stranu ten model působil divně...

Anebo možná lepší příklad... pro účely filmu, divadla, nebo focení je naprosto v pořádku a ve výsledku přirozené, že herci jsou výrazně nalíčení... Ale potkat je tak na ulici, asi by nám vrtalo hlavou proč...

Ale na modelaření je fajn, že nejdůležitější je osobní pocit modeláře... Takže to beru tak, že je to v pořádku, byť se touto cestou nebudu ubírat, což je zase má svobodná volba a není důvod kvůli tomu křížit kordy, k čemuž naštěstí nedošlo... :white:

Dostavěj to, jsem na to zvědavý... A určitě držím palce...

P.s.: Nicméně máš výtvarný talent a šikovné ruce, tak se těším na výfuky, tam je určitě možné se dost vyřádit a něco mi říká, že se přiučím... ;-I
Dale Cooper

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Mr. Lachout » 15 bře 2016, 17:56

Díky všem za názory. Stavba pokrauje a předpokládám, že vše dokončím. Tak pak se uvidí, zda je tato cesta úplně slepá či nikoli. Každopádně chápu, že se to nemusí líbit všem. Z mého pohledu je to zatím tak akorád.
Navíc je třeba si uvědomit, že i částečně nasvícení a samotné fotky trochu pridávají na kontrastu. Jinak motor už je v rámu (fotky brzy dodám) a moc z něj vidět nezbylo.

F_F_F píše:Nicméně máš výtvarný talent a šikovné ruce, tak se těším na výfuky, tam je určitě možné se dost vyřádit a něco mi říká, že se přiučím...

Díky za poklonu. Jinak výfuky jsou na motorce opravdu velká výzva. A již brzy na ně dojde, tak uvidíme. Sám jsem hodně zvědavej, jak to dopadne.
Přílohy
Honda RC211V Telefonica 03 Kato - 145.jpg
Honda RC211V Telefonica 03 Kato - 146.jpg
Honda RC211V Telefonica 03 Kato - 170.jpg
Mr. Lachout

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na Rozestavěno