Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Ostatní ‹ Soutěže (Contests) ‹ Rok 2016
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

ZA Model 2016 (Žilina, 5.3.2016)

Přehled soutěží pro rok 2016
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: ZA Model 2016 (Žilina, 5.3.2016)

Příspěvekod ARAYA » 06 bře 2016, 22:35

Chalani super akcia, prekvapeni tym mnozstvom modelov i ludi boli uplne vsetci co sa zucastnili, ako Vy organizatori, tak sutaziaci ci iba ucastniaci sa modelari...a vlastne aj teta z "pizzerie" :grin:
Mozem iba zopakovat to, co som Vam hovoril davnejsie. Mate uz len svojou polohou v rukach obrovsky potencial. ;-I
Ked sa k tomu pripoji srdce, odhodlanie a chut, mozete vytvorit velmi kvalitnu, dokonca aj medzinarodnu sutaz a uspech prveho rocnik je toho jasnym dokazom.
Myslim ze tie priestory Vam aj po reorganizacii predajcov budu stacit mozno este tak na jeden-dva rocniky a potom uz bude treba riesit, co dalej.
Tych par nedostatkov jednoznacne prevalcovala obrovska ucast ludi a budu sluzit ako skusenost a motivacia pre vylepsenia do buducnosti.
Drzim Vam palce do dalsich rocnikov, prajem vela dobrych napadov a verim ze dalsi rocnik obohatite aj o tu uz spominanu bodovacku. :wink:
ARAYA

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Ján Moravčík » 07 bře 2016, 06:13

Diorámy, figúrky autá ... doplnená fotogaléria

http://www.eastmodels.sk/clanky/162/pod ... -auta.html

[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
http://www.eastmodels.sk
Ján Moravčík

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Pavol Papp » 07 bře 2016, 07:58

strucne strucne:
na prvy rocnik to myslim prekvapilo vsetkych a to len v pozitive. Drzim palce na dalsi rocnik. Uz teraz sa testim. Super praca chalani, len tak dalej

[-o< [-o< =D> =D> :hurray: :hurray:
Pavol Papp

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ZA Model » 07 bře 2016, 11:53

Ďakujeme ešte raz všetkým za pozitívne ohlasy i pripomienky. Budeme sa snažiť zohľadniť to v prípravách na ďalší ročník. Vskutku sme na počiatku ani vo sne neočakávali takú veľkú účasť i kvalitu modelov. Ozaj veľmi poteší vidieť toľko spokojných reakcií. Dúfam teda, že sa uvidíme opäť o rok...

Zároveň pripájam výsledkovú listinu:
ZA Model 2016 výsledková listina.pdf
(41.55 KiB) 72 krát

S pozdravom za KPM Žilina Maťo Paluda
Naposledy upravil ZA Model dne 08 bře 2016, 17:33, celkově upraveno 1
ZA Model

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Boro » 07 bře 2016, 11:56

Zdravím Páni.

Ďakujem za príjemnú akciu.
Pochvala za zvládnutie tipujem ze neočakávaného množstva modelov.
A okrem presunutia predajcov mimo sály by sa hodilo už len ozvučenie a prípadné prezentovanie víťazných modelov -či už s vyhlásením premietať fotografie, prípadne umiestniť po skončení bodovania nejakú "plaketu" k danému modelu.
Lebo inak vyhlásiť meno (ktoré nie je na listku k modelu) a Nazvu modelu (ktorého môže byť viac v danej kategórií) je zbytočné.
Boro

• Odpovědět s citací

Příspěvekod juhu » 07 bře 2016, 12:03

Akcie som sa zúčastnil ako divák, vďaka organizátorom za odvahu do toho ísť a teší ma to množstvo ľudí ktoré sa tam zišlo - dobrá pôda pre ďalšie ročníky.

Žiaľ, nemohol som počkať až do konca do ohlásenia výsledkov. Myslím, že nielen mňa ale aj tých, čo nemohli prísť vôbec by potešil ,aj pohľad na ocenené modely. Priznám sa, takto čiste textové poradie mien a názvov modelov mi uz veľa nehovorí. Možno by nebola zlá nejaká finálna galéria ocenených modelov? Alebo som ju prehliadol?
"Smuggler"
"Kaydet"
"Appledram '44"
atď., atď. ...
juhu

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Marián Sedlák1 » 07 bře 2016, 12:43

ZA Model píše:Ak Vám to prišlo nefér, to ma mrzí, ale opäť opakujem - bolo tam 5 modelov. Videli ste, koľko ich bolo napr. v kategórii figúrok alebo aj vami spomínanej bojovky? Množstvo cien nie je nafukovacie, tak sme sa to snažili rozložiť podľa obsadenosti kategórií a množstva kvalitných modelov v nich. Celkovo myslím, že v kategóriách leteckej techniky bolo udelené slušné množstvo cien.
Argument typu tri modely 1/32 neobstojí, pretože pre rozhodcov nebola podstatná veľkosť, ale kvalita spracovania.

V kategórii A3 bolo celkovo 7 modelov -
3 kusy 1:32
F-105
Su-25
F-4
a 4 kusy 1:48
2 x F-104
F-18
MiG-29
Marián Sedlák1

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ZA Model » 07 bře 2016, 13:17

Chytáme sa opäť za slovíčka. Áno, v citovanom príspevku vyššie som napísal 5 modelov, ale v mojej úplne prvej reakcii po súťaži na 6. strane tohoto vlákna je napísané TUŠÍM 5 modelov. Ako som spomínal, kategóriu hodnotili moji kolegovia z leteckej odbornosti a udelili ocenenia podľa svojho uváženia. Skutočne som počas súťaže nemohol byť všade a verte mi, že som mal plné ruky práce - registrácia, hodnotenie niektorých z kategórií sumarizácia výsledkov, vyhlasovanie atď. Takže som nestíhal sledovať všetko. Aj pokiaľ tých modelov bolo sedem, nič to nemení na fakte, že je to málo oproti niektorým z iných kategórii.

S úctou Paluda
ZA Model

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Eru » 07 bře 2016, 14:04

kokoos, to kam uz tato diskusia speje?! #-o

povodne som to chcel nechat tak, neprilievat olej do ohna, ale uz par dni ma huba (prsty na klavesnici) svrbia.
chalani zo ZA sa mohli v piatok/sobotu bars aj roztrhat, aby sa tam vsetky modely/ludia/predajcovia vosli, aby vsetko fungovalo vramci moznosti co najlepsie a aby ste VY navstevnici boli co najspokojnejsi, a toto je vysledok? ze niekto mal v kategorii obsdenej +- troma modelarmi model a nedostal cenu, lebo ak by boli udelovane 3 miesta, tak tu cenu dostane? :nuts:

ak ma niekto zo zucastnenych modelarov pocit krivdy/neukojenu tuzbu po medaile, nech mi napise SZ. rad mu dam medaile, co som si zo ZA model odniesol. a kludne prihodim aj daky pohar z inej sutaze....

Hlavne nech uz je na tuto temu ticho...

a chalanom zo ZA zelam, nech ich taketo prispevky neodradia od organizacie buduceoh rocniku. tesime sa :hurray:
Peter Straka
http://petersmodels.weebly.com/
Eru

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Marián Sedlák1 » 07 bře 2016, 14:27

V inom príspevku ste "tvrdili", že modelov bolo len 5, takže som to len chcel uviesť na správnu mieru.
Z tých siedmych modelov boli minimálne 3-4 na veľmi slušnej úrovni, takže, prepáčte, že ma tiež trochu zarazilo, keď ocenené boli len dva.
Aby nevzniklo nejaké nedorozumenie, viem, že to bola vaša prvá súťaž a vždy sa vyskytnú nejaké "zádrhely" . Bol som príjemne prekvapený
úrovňou a počtom modelov. Držím vám naďalej palce a samozrejme prídem aj na budúce.
Marián Sedlák1

• Odpovědět s citací

Příspěvekod BraňoHerain » 07 bře 2016, 14:57

Ako to tak čítam tak asi bude najlepšie prestať nosiť modely na súťaž a prísť len na čumendu prípadne niečo nakúpiť...

A napr. v takom Mošoni majú kategórie plné modelov a stalo sa ze ocenili 1 - 2 modely prípadne nedali cenu ani jednému. A svet aj tak funguje ďalej.
BraňoHerain

• Odpovědět s citací

Příspěvekod KANTA1955 » 07 bře 2016, 15:05

Prestaňte už konečne vyplakávať.

Výhradne organizátorovi podujatia prináleží rozhodovať v akom rozsahu, s koľkými súťažnými kategóriami, kde a ako podujatie usporiada. Jeho možnosti, po analýze koľko má finančných a materiálnych zdrojov, aké má materiálno-technické zabezpečenie, obsadenie hodnotiacich komisií, na koľko kategórií má ceny a či s daným personálnym obsadením všetko zvládne, sa odzrkadlia v propozíciách, alebo v pozvánke súťaže.

Stále platí pravidlo, že v prípade, ak sa v danej súťažnej kategórii (v tomto prípade lietadlá 1:32, alebo 1:48) nezíde aspoň 5 modelov, má usporiadateľ právo zlúčiť ich s najpríbuznejšou súťažnou kategóriou. Toto pravidlo sme mali v pravidlách plastikových modelárov za Zväzarmu aj SPMS a do dnešných "súťaží", ktoré ja nazývam výstavami s oceňovaním modelov, sa toto pravidlo prenieslo akosi automaticky, a používa sa.

Na tomto podujatí to boli dve súťažné kategórie lietadiel 1:32 a dve súťažné kategórie 1:48. V tomto prípade bolo zlúčenie určite správne a bola dodržaná aj podmienka zlúčenia do najpríbuznejšej súťažnej kategórie. Organizátor súťaže v tomto prípade rozhoduje koľko modelov ocení v tejto zlúčenej kategórii, samozrejme s prihliadnutím k pravidlám súťaže. Toto je skutočne výsostné právo organizátora.

Ďalšou vecou je, že nikto nie je povinný sa do "súťaže" prihlásiť. To je dobrovoľnosť, ako v prípade vstupu do akéhokoľvek združenia, organizácie a pod.
Ale ak sa raz niekto sám, dobrovoľne niekam prihlási, zároveň tým deklaruje že súhlasí s podmienkami, ktoré organizátor stanovil, že ich bude rešpektovať a riadiť sa nimi. Takto to funguje a musí fungovať inak to prerastie do anarchie.

Na druhej strane chápem, že každý človek je prirodzene súťaživý a chce sa porovnávať s inými, a aj získavať ocenenia. Chápem aj prirodzenú ješitnosť a sklamanie, ak som nebol ocenený, veď prečo si tú cenu nevyplakať aspoň dodatočne. Za mojej praxe v modelárskom športe som to zažil nespočetne krát, len nemôžem tých priateľov modelárov menovať. Sú totiž všeobecne známi.

Správny plastikový modelár je podľa mňa ten, ktorého neúspech v jednej súťaži motivuje k účasti v iných súťažiach so snahou umiestniť sa vďaka kvalite svojich modelov. Pri tom však treba mať na zreteli, že vďaka dnešnému systému hodnotenia modelov, nejednotnosti súťažných pravidiel, absencii športovo-technických smerníc a rôznorodosti (až nenormálnej) súťažných kategórií je možné, že na jednej "súťaži" uspeje a obsadí I. miesto, ale na ďalších troch ostane jeho model bez povšimnutia hodnotiacou komisiou.
KANTA1955

• Odpovědět s citací

Příspěvekod pooky » 07 bře 2016, 16:52

Marián Sedlák1 píše:V inom príspevku ste "tvrdili", že modelov bolo len 5, takže som to len chcel uviesť na správnu mieru.
Z tých siedmych modelov boli minimálne 3-4 na veľmi slušnej úrovni, takže, prepáčte, že ma tiež trochu zarazilo, keď ocenené boli len dva.
Aby nevzniklo nejaké nedorozumenie, viem, že to bola vaša prvá súťaž a vždy sa vyskytnú nejaké "zádrhely" . Bol som príjemne prekvapený
úrovňou a počtom modelov. Držím vám naďalej palce a samozrejme prídem aj na budúce.

Ty si ako maly chlapec. A co by na tvojom vyplakavani zmenilo keby bol oceneny este jeden? V mosoni ked sa im nezda kvalita neudrlia ziadnu cenu a nikto neplace.
pooky

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Ján Moravčík » 07 bře 2016, 17:04

ZA model, aká bola atmosféra?

http://www.eastmodels.sk/clanky/162/pod ... ludia.html

http://www.eastmodels.sk
Ján Moravčík

• Odpovědět s citací

Příspěvekod alukim » 07 bře 2016, 17:15

pooky píše:
Marián Sedlák1 píše:V inom príspevku ste "tvrdili", že modelov bolo len 5, takže som to len chcel uviesť na správnu mieru.

Ty si ako maly chlapec. A co by na tvojom vyplakavani zmenilo keby bol oceneny este jeden? V mosoni ked sa im nezda kvalita neudrlia ziadnu cenu a nikto neplace.

Prečo to osočovanie .Ten malý chlapec nevyplakáva , len diskutuje !! Apropo pred niekolkymi rokmi tušim 2 roky spat tu diskutoval (kritizoval) dobre si to pamatam o hodnotení v Mošoni aj náš ,velmi dobrý modelár M.r.K. ,a bolo mu to inteligente , vysvetlene! inteligentne sa do tej diskusii zapojili aj modelári s Č.R. Čítam aj madarske fora (makettinfo) aj tam diskutuje ale nejak inak, kultivovane. J.Mikula
alukim

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na Rok 2016