Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Úvodem ‹ Jak na to ?? Modelářská poradna
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Nákup modelů ze zahraničních serverů!

How to
Odeslat odpověď
Příspěvků: 2059 • Stránka 107 z 138 • 1 ... 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110 ... 138
  • Odpovědět s citací

Re: Nákup modelů ze zahraničních serverů!

Příspěvekod Miloslav » 06 bře 2016, 14:49

Nemáš zcela pravdu, tento týden mi vyměřili DPH z částky $20,99 + $14 poštovné.
Záleží na kurzu a ten má celnice vždy na měsíc. DPH se vypočítává i z dopravy.

Dopravné je nedílnou součástí určení základu, ze kterého se počítá clo a DPH. Nebude-li přiložen žádný doklad o dopravném a toto není uvedeno na faktuře u zásilky, bude dopravné pro celní účely vypočteno dle aktuálního ceníku.

Upozornění:
Nařízení Komise (EHS) č. 2454/93 čl. 164. c)

Ono záleží na tom kdo to dělá a jestli má mozek. A to ještě 99 Kč za JSD.
Miloslav

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vasek » 06 bře 2016, 15:42

Mozek tam nema nikdo, o tom jsem se presvedcil. BTW ti, kdoz jste byli na ty nasi slavny poste na Plzensky, muzete mi potvrdit, ze u celniku sedej za jednou prepazkou vzdycky spolu 2 baby, loket na loket? Jedna cte doklady a druha to datluje do pocitace. Ja tam byl za posledni rok dvakrat a pokazdy to tak bylo, nejdriv jsem myslel, ze ta jedna tu druhou zaucuje, ale evidentne je to tam normalni, Takhle se vytvarej pracovni mista ve statni sprave. Misto, co by otevreli 2 prepazky, tak za jednou sedej 2 celnice, holt efektivita jak ma bejt, to, ze kvuli jedny zasilce navstivite 5 ruznejch prepazek je taky vypovidajici......
Vasek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Aleš R. » 06 bře 2016, 16:38

Miloslav píše:Nemáš zcela pravdu, tento týden mi vyměřili DPH z částky $20,99 + $14 poštovné.
Záleží na kurzu a ten má celnice vždy na měsíc. DPH se vypočítává i z dopravy.

To že to je dle kurzu je samozřejmé, jak jinak, když se nakupuje v jiné měně. Pokud tvou zásilku přepočítali kurzy tak, že jim vyšla nad limit, zaplatils to co jsi uvedl a je to v pořádku. Pokud je dle kurzu USD 20,99 pod limitem, platit jsi neměl a spočítali ti to špatně.

Vždyť to píšu o té dopravě, pokud překročíš limit, DPH se počítá včetně dopravy, ale ten limit se určuje bez dopravy.

Tak nevím v čem nemám pravdu.
Aleš R.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod peteru » 06 bře 2016, 19:17

Ja myslim, ze 20,99 USD v zadnem pripade nevychazi nad celni limit.

Problém s prepoctem kurzu na celni poste je v tom, ze kurz Eur/Kc pro stanoveni hodnoty 22 Eur je dany prumerny kurz předchozího roku a cely rok se nemeni. Tj. v lednu 2016 jim na celnici prijde narizeni, ze 1 Eur je napr. 28 Kc podle prumeru roku 2015 (takze bezcelni limit v prepoctu na Kc je 616 Kc) a tahle to pouzivaji cely rok bez ohledu na to, jestli v listopadu 2016 bude kurz Eur/Kc jedna k jedny. Nicmene prevod kurzu Kc/jiné meny se bere z průměrných mesicnich nebo týdenních kurzu, to uz presne nevim.

Ja na to doplatil před Vanoci v roce, kdy CNB nekdy v listopadu snížila kurz Kc. Nakupoval jsem začátkem prosince (tedy jiz po znehodnoceni koruny) a podle tehdy aktuálního kurzu vychazel bezcelni limit na cca 29 USD. Ja nakoupil obtisky za 27 USD a stejne jsem musel platit DPH (samozrejme, vcetne postovneho). Celnik byl celkem chapavy, argumentoval jsem prave platnym kurzem USD/Kc i kurzem Eur/USD. Na to zasel do kanclu a prinesl mi kopii narizeni, na zaklade kterého se hodnoty z jinych men nez Eur prepocitavaji pro stanoveni bezcelního limitu. No a protože cely rok předtím, nez CNB snížila hodnotu Eur na 27,5 Eur byl kurz 25,5 Eur, tak ve finále i bezcelni limit pro USD vychazel na cca 26,5 USD a ne 29 USD, jak to vypadalo podle aktuálního kurzu v ten, kdy jsem nakup v USA realizoval.

Po tehle zkutecnosti jsem nakupy v zahranici omezil na minimum. Je pravdou, ze v poslední době je kurz Eur/Kc celkem stabilni a nelita nahoru nebo dolu o 2 Kc, ale stejne mi ta jejich logika kombinace průměrného kurzu celého předchozího roku a měsíčního prumeru soucasneho roku pripada tak ulitla, ze jsem to vzdal.

Kazdopadne si myslim, ze ani za pouziti vyse popsane metodologie by kurz USD nemel vychazet vice nez kurz Eur, tj. necelých 21 USD by se mělo s rezervou vejit do bezcelniho limitu 22 Eur. Howgh!
peteru

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Aleš R. » 06 bře 2016, 20:11

Osobně počítám vždy s DPH. Ono to občas projde nepovšimnuto, ale spoléhat se na to nedá. Takže u všeho uvažuju cenu (samozřejmě mimo EU) x 1,2, pokud se takto vyplatí, OK, pokud ne, beru to tady (pokud to tedy je).
Aleš R.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Aleš R. » 06 bře 2016, 20:13

peteru píše:Ja myslim, ze 20,99 USD v zadnem pripade nevychazi nad celni limit.

Njn, je to chyba že to chtěli doplatit.. Jednou jsem taky hádal, sepsal to, sesmolili dopis na A4 a přestalo mě to bavit. Ta částka za ten čas nestojí.
Aleš R.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Miloslav » 06 bře 2016, 22:10

Proto já radši používám Global Shipping, kde vše zaplatím při nákupu. Nejvíc mě sere doplatné nebo JSD.
Onehdy mi napočítali za JSD i když jsem dodal platdu pod limitem. prostěčeská celní pošta je shit.
Jelikož dovážím spoustu věcí, hlavně na auta, tak časově i finančně bych s českou poštou daleko nedošel.
Taky mi prošli třeba výfuky 600 USD bez ničeho, čuměl jsem jako blázen, ale za boty z krajty mi chtěli dát 500 000,- pokuty,
ale to je na dlouhé vyprávění :lol: :lol: :lol:
Miloslav

• Odpovědět s citací

Příspěvekod farcry » 07 bře 2016, 00:04

čuměl jsem jako blázen, ale za boty z krajty mi chtěli dát 500 000,- pokuty,
ale to je na dlouhé vyprávění :lol: :lol: :lol:[/quote]

Tobě krajta smrdí v botníku a mě hlídá barák,prostě domácí mazel
Z jiného soudku,když obj.u Real Model jaké budu platit poštovné?
Děkuji.
farcry

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Miloslav » 07 bře 2016, 08:57

farcry píše:čuměl jsem jako blázen, ale za boty z krajty mi chtěli dát 500 000,- pokuty,
ale to je na dlouhé vyprávění :lol: :lol: :lol:

Tobě krajta smrdí v botníku a mě hlídá barák,prostě domácí mazel
Z jiného soudku,když obj.u Real Model jaké budu platit poštovné?
Děkuji.[/quote]
Když objednáš e-mailem , tak běžné poštovné buď čp nebo EMS, dle dohody.
V shopu je cena nastavena vyšší, pro všechny stejně v celem světě.

Co se týká hadů, ti starší , co mě znají to ví, měl jsem dvě krajty a čtyři hroznýše volně v bytě.
Dnes už nemám ani ty boty, jelikož šli zpět do USA.
Miloslav

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Kalixtus III. » 13 bře 2016, 08:40

Zdravím, máte někdo zkušenosti s tímto obchodem? Dá se platit přes paypal? Ještě bych potřeboval poradit jak poznám že je položka skladem? Díky (:)
http://www.ruscale.ru/
Kalixtus III.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Laco Nagy 'Bocán' » 13 bře 2016, 09:24

Prečítal som obchodné podmienky a zo zahraničia sa dá platiť cez Western Union a nejakú Zlatú Korunu. O Pay-Pale nepíšu nič, takže asi nie.
Laco Nagy 'Bocán'

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Kalixtus III. » 14 bře 2016, 07:15

Laco Nagy 'Bocán' píše:Prečítal som obchodné podmienky a zo zahraničia sa dá platiť cez Western Union a nejakú Zlatú Korunu. O Pay-Pale nepíšu nič, takže asi nie.

Tak to je škoda. Měli docela zajímavé věci co se špatně shání. Děkuji za pomoc! (:)
Kalixtus III.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod novakow » 26 bře 2016, 18:20

Máte někdo zkušenosti s eshopem www.hobbyxstyle.com ?

Díky
Vojta Novák, KPM ZNOJMO
Hotovo: Spitfire Mk.Vc (Eduard 1/48), Silbervogel (Takom 1/72)
Shelf of shame: 20+
Běžte radeji lepit...
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics. Even if you win, you're still retarded.
novakow

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vasek » 01 dub 2016, 14:07

Celnici budou aktivnejsi, CSSD musi tomu Altnerovi z neceho zaplatit
http://ekonomika.idnes.cz/za-darek-budo ... omika_chrs
Vasek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Bobanski » 04 dub 2016, 22:03

Babiš není ČSSD, ale třeba jim těch 300+ mega půjčí... balíčky ze třetích zemí jsou na vyclívací poště pod drobnohledem, jsou dobře známy různé fígle čínských obchodů. Samozřejmě kontrolou neprojde všechno, zas tolik lidí tam není, ale je potřeba počítat s tím, že bude třeba zaplatit DPH, případně clo podle příslušných dovozních limitů. A pokud to projde bez kontroly, tak to brát jenom bonus.

Jinak informace jsopu zde:
https://www.celnisprava.cz/cz/clo/odbav ... fault.aspx
Vstávat a cvičit modelařit!
Bobanski

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 2059 • Stránka 107 z 138 • 1 ... 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110 ... 138

Zpět na Jak na to ?? Modelářská poradna