reserve_22 píše:Vrtula bola drevena a bol na nej zaklad-sivo modry a na nom Rlm70.Zaklad bol dost kvalitny a nesupal sa az na drevo.Niekde to tu dal tusim Pufo od Jerryho Crandala ak si dobre pamatam.
Co sa tyka spiraly tak nie vzdy bola robena podla pasky a casto bola hand made
BraňoHerain píše:Jirkune dik za komentáre. Chodníčky ozaj nie sú urobené na 100% ale pri tom maskovaní viac menej od oka sa mi to zdalo ok a po nastriekani by následná oprava znamenala kompletné prerabanie kamuflaznych polí. A až taký detailista naozaj nie som. Špirála na kuzeli bola kapitola sama o sebe. Mal.som na ňu 3 dekaly ale nakoniec nepasoval ani jeden. Tak som ju ozelel a celú vrtulu napatinoval. Foto vrtule som poslal kolegom a ty ma upozornili ze tam špirála musí byť tak som ju vo finále maľoval stetcom.
Zablatenie som robil podľa fotiek zablatenych spitfiarov takze je možné ze anglani sa predsa len zablatili trochu inak ako nemci. A všetci ma tu poznajú hlavne ako technikara.
Recoil píše:Super kamuflaz a patina, nepaci sa mi prevedenie skvrn na zvislom stabilizatore. Slabina vacsiny sucasnych modelarov..
Kontrasty mi nevadia, prave naopak.
pufo píše:Odpoved J.Crandalla z LSP "Hi All,
The VS 111 prop was laminated wood then covered with a cloth material then painted 70 Black- Green as directed by factory documents. So you would never see wood under the paint. Metal and wooden props were both specified to be painted 70 . The step that is missing from that photo is the cloth covering. There is a photo of some Dora a/c taken in the Focke- Wulf prototype shop at Adelheide, Germany with one equipped with a cloth covered unpainted prop. This is where the story of some Dora a/c having blue-gray props. There is another photo of an unpainted prop in the Squadron walk-around book on the Dora. I've seen that one in person a few years ago.
Cheers, Jerry "
zdroj: http://forum.largescaleplanes.com/index ... 62&p=23760
Spominany "cip" je v Modeller´s eye no.4 str.12
RLM70 je jasna volba na finalne sfarbenie. Ta modroseda farba je farba potahoveho mateialu s ktorym sa zaklad vrtule mal potiahnut a to sa malo nasledne zafarbit RLM70 podla predpisu.
Uživatelé procházející toto fórum: mauglibn a 8 návštevníků