Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Úvodem ‹ Jak na to ?? Modelářská poradna
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Washování pro všechny...

How to
Odeslat odpověď
Příspěvků: 643 • Stránka 29 z 43 • 1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ... 43
  • Odpovědět s citací

Re: Washování pro všechny...

Příspěvekod tunnelDT » 01 pro 2015, 19:44

usadeny pigment este nemusi byt znakom starnutia...ale dlhodobeho nepouzivania, s uplnou vaznostou na toto ..ak to balenie pripravku dovoluje pouzijem ultrazvuk (cistiaca vanicka) a aj farby alebo pripravky ktore boli pre mna uz nepouzitelne sa podarilo rozhybat
tunnelDT

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Gloton » 02 pro 2015, 23:14

tunnelDT píše:usadeny pigment este nemusi byt znakom starnutia...ale dlhodobeho nepouzivania, s uplnou vaznostou na toto ..ak to balenie pripravku dovoluje pouzijem ultrazvuk (cistiaca vanicka) a aj farby alebo pripravky ktore boli pre mna uz nepouzitelne sa podarilo rozhybat

Aha....to s tou ultrazvukovou čistící vaničkou mne nikdy nenapadlo.
Jakou na to používáš tu ultrazvukovou čističku? Nějakou takovou tu obyčejnou za "tisícovku" nebo něco výkonnějšího?
Na míchání barev a jiných látek jsem viděl takové ultrazvukové "míchačky", tyčové co se do té kapaliny/suspenze strčí a perfektně se to promíchá. V té vaničce se to jen oddělí od stěn lahvičky, nebo se to i promíchá?
Gloton

• Odpovědět s citací

Příspěvekod tunnelDT » 03 pro 2015, 16:21

aj premiesa...ale hlavne sa to dobre odeluje odo dna
tunnelDT

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Gloton » 15 pro 2015, 23:59

tunnelDT píše:aj premiesa...ale hlavne sa to dobre odeluje odo dna

Takže ultrazvukovou čističku už mám.....a je to paráda.....vyzkoušel jsem to na pár starejch barvách a jednom washi a opravdu to funguje =D>
Gloton

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Gloton » 16 pro 2015, 00:23

A ještě doplním pokračování k těm "zkažený" washům a filterům.
Zkusil jsem objednat od jiného eshopu.....a výsledek opět tristní. Viditelně v pořádku a nové byly 2 kusy, 1 absolutně zkažený a nerozmíchatelný, ostatní se podařilo rozmíchat až po klepání a třepání v řádu desítek minut a to né úplně, stále v nich plavaly tvrdé neromíchatelné šupinky z usazené krusty a zůstávaly i usazeniny......... ](*,)
Takže jsem to vrátil také.......a špekuloval....jak a kde zaručeně dobře nakoupit. Pak mi padl v posledním čísla Weathering magazinu do oka inzerát německého eshopu Modellbau-Koenig.de....dokonce od 150E poštovné zadáčo......
Tak jsem mrknul do toho eshopu a zíral........na ty ceny.....mraky produktů daleko levnější než u nás v ČR, modely v akci apravdu za superceny, a co je v předobjednávce je i opravdu levnější (tady u nás je to kolikrát opačně 8-8 )
A k těm produktům od MIGa.....washe za 5,9E , filtry 4,2E.....paráda......tak jsem objednal, přidal něco od Voyageru, také levnější než u nás a pár dalších věcí.....pošta zadara.....nákup levnější než v ČR.....a čekal jak dopadnu s těma MIGama.
No čuměl jsem....tedy vlastně ještě pořád mám hubu dokořán........všechny kusy ve 100% kvalitě, jako nové....párkrát protřepu a jsou promíchané...... =D>
No co k tomu říci.....prodejci u nás Vás budou stále přesvědčovat, že je normální prodávat za plnou cenu "prošlé staré křápy". Ještě že je možné nakoupit i u obchodníků, kteří si váží zákazníku, a nemají zapotřebí z nich dělat voly,a nejsme odkázaní jen na ty nepoctivé.
V kontextu s touto mou zkušeností si nemohu nevzpomenout na nářek eshopů, jak "nejdou obchody" a jsou malé marže bla bla bla....když na zákazníky takovýmto přístupem vyloženě kašlou, tak já na ně taky (_!_)
Gloton

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Pavel Škoda » 16 pro 2015, 07:49

No, rozhodně se tady nechci zastávat českých prodejců - s některými je opravdu těžké pořízení, ale washe od miga na jeho webu jsou za 3,6 Eur (samozřejmě je třeba počítat s poštovným cca 200 kč na zásilku) nebo třeba u MN-modelář jsou PLW washe za 100 kč a problém s kvalitou nemam... Takže wash za 5,9 EUR mi přijde jako hodně předražený.
warbirds-blog.cz
Galerie modelů
FB Warbirdsblog
Pavel Škoda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Gloton » 16 pro 2015, 09:25

Pavel Škoda píše:No, rozhodně se tady nechci zastávat českých prodejců - s některými je opravdu těžké pořízení, ale washe od miga na jeho webu jsou za 3,6 Eur (samozřejmě je třeba počítat s poštovným cca 200 kč na zásilku) nebo třeba u MN-modelář jsou PLW washe za 100 kč a problém s kvalitou nemam... Takže wash za 5,9 EUR mi přijde jako hodně předražený.

Mýlíš se.
Mluvím o MIG Productions (ten wash jsem sem dával i na fotce) a i na firemním webu jsou za 5,9 éček, ty jsi koukal na web firmy Ammo MIG, ty stojí opravdu 3,6 éček, protože jsou to lahvičky s "polovičním" objemem.
A k cenám u nás....cena za ty MIG Productions washe se pohybuje od 150,-Kč (málo kde) po i více než 200,-Kč, nejobvyklejší je cena někde pod 200,-Kč. Takže cena 5,9 éček z toho německa je lepší než cena u většiny zdejších prodejců, o kvalitě nemluvě.
A ceny spousty jiných výrobků jsou tam opravdu o mnoho příznivější než u nás, však ať se každý podívá sám, jak se mu to, co konkrétně chce, vyplatí či nevyplatí (ano, mají tam i produkty daržší než u nás) koupit.
Ale pro mě je zásadní, že se u nich lze spolehnou na kvalitu zaslaného zboží, což je u modelářské chemie důležité. Na stavebnici se v podstatě nemá co zkazit (kromě zestárlých dekálů), ale u chemie je situace podstatně jiná. Navíc, když mi takový náš prodejce klidně tvrdí, že životnost modelářské "chemie" je v podstatě neomezená a naprosto vážně myslí i své tvrzení, že takovým výrobkům jako jsou barvy a ostatní modelářská chemie nevadí ani skladování v mrazu :nuts: přitom třeba právě to vede povětšinou k onomu "zkažení" a jeúplně jedno, že to je třeba emailová barva bez obsahu vody. Co lze očekávat od prodejce, s tak tristními znalostmi o zboží, které prodává?
Gloton

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Pavel Škoda » 16 pro 2015, 11:25

Aha, tak to se omlouvám. Automaticky jsem předpokládal Ammo mig (:)
Pak s tebou tedy samozřejmě souhlasím.

Jinak původní MIG produkty již jejich autor nevyrábí (přešel k AK interaktive a od té pak odešel a založil AMMO mig). Nevím jestli se původní MIG produkty stále vyrábí,ale možná už ne - např. olejovky Abteilung už taky skončily, pokud mám správné informace... Takže je možné, že naši prodejci mají na skladě lahvičky původních migových washů cca několik let staré...
warbirds-blog.cz
Galerie modelů
FB Warbirdsblog
Pavel Škoda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Marcel Svět » 16 pro 2015, 12:28

Mig productions pořád vyrábí. To, že jejich zakladatel mezitím prostřídal dalších x firem, neznamená ukončení výroby. Firma jede normálně dál, jenom už nesedí Mig, ale někdo jiný.
Moje galerie:
What-if E-50
Zil-131
Sd. Kfz. 253
Mark II Male
ISU 122S

Můj ex-nick: R.I.O.
Marcel Svět

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Airacutter » 16 pro 2015, 12:46

Gloton píše:... Pak mi padl v posledním čísla Weathering magazinu do oka inzerát německého eshopu Modellbau-Koenig.de....dokonce od 150E poštovné zadáčo......
Tak jsem mrknul do toho eshopu a zíral........na ty ceny....

Na ty ceny jsem ziral i ja. Postovne pri objednavke do 30eur je 14,50 pri DHL alebo 18,50 pri UPS (ini dorucovatelia v ponuke nie su). Co mi pomoze, ze na modeli v zlave usetrim 8 eur??? Kedze Rockefeller nie je moj pribuzny, objednavky nad 150 robim zriedka (to je tak rozpocet na Plastikovu zimu a nie jeden e-shop)...Cvokhaus na entu :nuts:

PS: Sorry za offtopic
49-53 Albánsko; 49 Sýria; 52 Egypt; 52 a 54 Guatemala; 53 DDR; 53 Irán; 56 a 57 Sýria; 57-59 Indonézia; 58 Libanon; 59 Irak; 59 Kambodža; 59-00 Kuba; 60-65 Kongo; 60 Laos; 61-63 – Kuba; 61 Dominikánska rep.; 63 J. Vietnam; 63 Irak; 64 Brazília; 65-67 Indonézia; 70-79 Kambodža; 70-73 Čile; 71 Bolívia; 76 Argentína; 79 Salvador; 81-82 Čad; 81-90 Nikaragua; 83 Grenada; 89-94 Panama; 86-91 ZSSR
Airacutter

• Odpovědět s citací

Příspěvekod admiral6 » 25 pro 2015, 15:00

Prosím kde jsem udělal chybu?

Já jsem svou T-72 nabarvil akrylovou barvou tamiya, na to lesklý lak, taky od tamky. Po cca dvou dnech jsem z olejovek a terpentýnového oleje (vše umpton) si namíchal wash, natřel model a po cca 3 hodinách snažil setřít. Když mě to nešlo suchou vatovou tyčinkou tak jsem to zkusil v terpentínu lehce namočenu a co nejvýc vysátou tyčinkou, ale šlo to dolů i s barvou. Takže mohu začít od nuly.
admiral6

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vit » 25 pro 2015, 18:14

Sem na tom podobně! Barvy Revell Aqua, lesklý lak (akryl) ve spreji, olejovky Umton ředěné ředítkem umton nebo lněným olejem unton (obojí stejný výsledek).
Když stírám hned nebo po pár minutách, tak setřu olejovku i ve spárách a nezůstane nic vidět. Po delší době už nesetřu vůbec nic, nebo chemií vše i barvou!!
Život je krásnej 8-)
Vit

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vanamond » 25 pro 2015, 21:02

Tak vyskúšajte na riedenie a stieranie washu niečo čo je na to určené,je to síce trochu drahšie ale funguje to.
Red.jpg

Mám to vyskušane na Gunze Super clear,Tamiya laku a na Microscale a Model Master Laquer lakoch.Lepšie si priplatiť než skúšať ušetriť a potom straviť pol dňa opravami.
Hotovo: Spitfire Mk.Vb Tamiya 1/72 Lt. Sylvan 'Sid' Feld
Vanamond

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jozef Vladimirovič » 05 úno 2016, 11:18

Pekný deň prajem.
Keď som robil figúrky, tak som na ne použil olejové farby, aby som to vytienil. Samozrejme som predtým zosvetlil časti povrchu. Vyzerá to dobre, ale olejovky aj zašpinia povrch. Nechcem tým povedať, že vojaci majú byť čistí, ale videl som toto video:
https://www.youtube.com/watch?v=GJgbEYEErdI
A zapáčil sa mi jeden výrobok od výrobcu MaKo, ktorým sa pekne urobia tiene:
http://www.mako-modellbau.de/product_info.php?products_id=40011

Chcel som sa opýtať, či a aké máte skúsenosti s týmto výrobkom, lebo som tu nenašiel nikoho, kto by to tu prezentoval. Chcem si to kúpiť a vyskúšať aj sám, len ešte zvažujem, aký tmavý si kúpiť. A aj to ma viedlo k tomu, či mi vie niekto poradiť v rozhodnutí. Ale asi to MEDIUM.

Ešte dodávam, že používam akrylové farby Tamiya. Takže by to nemal byť problém používať.
Venujem sa technike a diorámam.

Rozostavané modely:
Berlín 9.5.1945: tank IS-2 s posádkou a sovietskymi vojakmi
Hotové modely:
Jozef Vladimirovič

• Odpovědět s citací

Příspěvekod neophyte » 05 úno 2016, 12:38

Ja používam len syntetické washe. Farby najčastejšie gsi Céčkové a autolaky. Na rozmývanie používam výhradne Zippo do zapalovačov. Pracuje sa s ním výborne a vlastnosti mi pripadajú úplne ako akékolvek terpentýnové riedidlo, včetne whiye spiritu. Ja som vysoko spokojný.
Obrázek
neophyte

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 643 • Stránka 29 z 43 • 1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ... 43

Zpět na Jak na to ?? Modelářská poradna