Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Úvodem ‹ Jak na to ?? Modelářská poradna
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Revell Aqua color

How to
Odeslat odpověď
Příspěvků: 471 • Stránka 26 z 32 • 1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 32
  • Odpovědět s citací

Re: Revell Aqua color

Příspěvekod matokubo » 22 led 2016, 00:00

Zdravim, Uz sa to trosku opakuje...Je to napisane vyssie ano niektore stare sarze revell riedidla na ich aqua farby sposobili zrazenie.
Mne sa to nestalo ale mam len tie s modrym vrchnakom.
Pouzivam toto revell riedidlo na aqua farby iba na striekanie lebo ono posobi ako retarder(spomalovac) schnutia farby co ma dve vyhody. 1 nezapcha sa tak skoro pistol. 2 farba pri striekani menej prasi a lepsie sa zleje na povrchu lebo schne dlhsie. Ale aj tak oproti syntetike je sucha skoro okamzite.
Farbu vzdy pretrepem s riedidlom v solo nadobke a lejem opatrne do pistole, niekedy cez pancuchu hlavne starsie farby, ktorym na okraji vicka zaschol okraj a ulomky zaschnutej farby krasne upchaju pistol a pluje jedna radost.
Pomer od oka ale zhruba 1 diel farby na 3 diely riedidla.
Ked malujem s revell aqua riedim iba vodou. Aj huste farby iba vodou a ziadne komplikacie neboli.
matokubo

• Odpovědět s citací

Příspěvekod palo14 » 22 led 2016, 07:20

Farbim len stecom tymito farbami a vodu moc neodporucam pre dve veci. 1) Vodny kamen zanechava smuhy 2) voda ma dost vysoke vnutorne pnutie (ked mas kvapku na stole, nie je rovna ale vnutorne pnutie ju da do tej kvapky). Riedidlo alebo Alpa sa lepsie rozotiera po povrchu lebo toto pnutie ma odost nizsie. Medzi Alpou a tym riedidlom nevidim moc rozdiel ale subjetivne je asi to riedidlo lepsie.
palo14

• Odpovědět s citací

Příspěvekod matokubo » 22 led 2016, 08:19

ja malujem len detaily tam voda staci:) Na vacsie plochy sa treba popytat odbornikov na stetcovanie
matokubo

• Odpovědět s citací

Příspěvekod slavomirsk » 22 led 2016, 09:54

... mne vadi ze na ich uzaveroch sa nachyta a zasusi farba ktora pri otvarani popada dovnutra a tym padom pre striekanie treba filtrovat,
alebo ich treba preliat do sklenenych flasiek s uzaverom s tesnenim, pretoze v bralenke to vyschne ...
slavomirsk

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Laco Nagy 'Bocán' » 22 led 2016, 09:59

Ja to mám v bralenkách 5 rokov, a zatiaľ mi nevyschla žiadna
Laco Nagy 'Bocán'

• Odpovědět s citací

Příspěvekod matokubo » 22 led 2016, 10:16

Ako vyschut nevyschne v barelke to je ok ale tie suche okraje farby tam mam aj ja a treba to potom filtrovat...alebo dobre barelke utriet vrchnak aby tesnil...lebo na novej farbe to nikdy nie je.
matokubo

• Odpovědět s citací

Příspěvekod slavomirsk » 22 led 2016, 11:51

Laco Nagy 'Bocán' píše:Ja to mám v bralenkách 5 rokov, a zatiaľ mi nevyschla žiadna

revel enamelky mi v nich skapali po mesiaci, aquacolorky vydrzali cca o 2-3 tyzdne dlhsie ... skoda ze som to neidentifikoval skorej, inak by som ich prelial do sklenenych liekoviek a bol by pokoj,
takto som ich ako spravny ekolog odniesol do zberneho dvora :-)
slavomirsk

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Laco Nagy 'Bocán' » 22 led 2016, 11:54

Zaujímavé, asi mám ine Revell Aqua...
A dávate tam aj ten vrch s úzkou dierkou? Cez ňu sa perfektne dá odmeriavať farba po kvapkách.
Laco Nagy 'Bocán'

• Odpovědět s citací

Příspěvekod slavomirsk » 22 led 2016, 20:41

... priložené foto "Leuchtorange" a to čo som z toho povyberal, naposledy som tú farbu použil v auguste, odvtedy je zatvorená v originál balení, konzistencia šunkovej peny, po zriedení použiteľné,
avšak zopár takých ktoré som mal v polovičnom množstve som prelial do bralenky aj kvôli kvapátku, mi vyschli ... možno som to nedokonale uzavrel, neviem, možno to boli bralenky z recyklovaného plastu,
každopádne to čo mám aquacolorky zmixované odtiene a sú v sklenených liekovkách tak tam nie je ani náznak suchoty.
Přílohy
DSC04897b.jpg
DSC04895b.jpg
slavomirsk

• Odpovědět s citací

Příspěvekod matokubo » 22 led 2016, 20:51

Presne takto vyzeraju moje aqua colory...ale v podstate vsetky akrylove farby co s nimi natieram okolo domu...asi jediny liek je to uplne docista utriet lebo len mala vrstva farbicky tam rychlo zaschne urobi netesnost a uz su okolo vicka tie obsusky...alebo to zavriet do sklenej flasky s dobrym uzaverom..lebo tie smeti okolo vicka bez filtracie vedia krasne zapchat pistol. Heh a konzistencia sunkovej peny alebo gelu nie je tragicka ide to vzdy rozriedit...okrem zlatych alebo aluminia tam sa miekedy oddeli pigment a urobia sa hrudky ale to je obecny problem metalickych farieb..mozno preto to niektori vyrobcovia dodavaju ako prasok a roztok v ktorom sa farba rozrobi.
matokubo

• Odpovědět s citací

Příspěvekod BrAtKo » 22 led 2016, 22:33

Ďakujem za informácie ktoré si ako začiatočník cením. Máte tip kde zohnať dobre fľaštičky kde namiešané farby vydržia ? Bežne predávané napr. od Revell su dost drahé ale aj zbytočne veľké.

Všeobecne teda dobre utriet okraje nádobky tej originálnej (ale aby to človek aj stihol ked tak rychlo schnu) a automaticky aj filtrovať cez pancusku. Skoda ze nerobia vrchnacik na zásobník pištole uz s filtrom :)
BrAtKo

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Barťas » 22 led 2016, 22:41

Netřepat, promíchat, nejlépe nějakou kovovou tyčkou, neb dřevěná do sebe vsakuje ředidlo z barvy a ta postupně houstne. Pořádně otírat jak kelímek, tak víčko a žádné cucky nebudou vznikat. Namíchaný odstín lze uchovávat v bralenkách dlouhou dobu, tyto však musí mít v sobě tu vložku s dírou, kapátko, či špuntík nebo jak to nazvat. Bez ní šroubovací víčko špatně těsní, nejlepe je bralenku před použitím vyzkoušet prázdnou. Správně těsnící bralenka nejde prsty promáčknout tak, aby se uvnitř dotkla sama sebe.
Barťas

• Odpovědět s citací

Revell Aqua color

Příspěvekod BrAtKo » 22 led 2016, 22:51

Dík uz som našiel aj zdroj fľaštičiek a konečne viem co je bralenka :) Tak radšej asi tie sklenené ako plastové, tie sklenené majú tiež s kapatkom, ktoré by to dobre utesnilo, ak teda nestačí samotné viecko.
http://www.liekovky.sk/liekovky
BrAtKo

• Odpovědět s citací

Příspěvekod palo14 » 28 led 2016, 12:42

Skusal niekto zmiesat tieto farby s Mr. Color Leveling Thinner pre lepsie stetcovanie ? Natieral som s origo riedidlom asi na 5x (redsia farba) a stale tam boli smuhy po vlasoch stetca.
palo14

• Odpovědět s citací

Příspěvekod alldog » 28 led 2016, 13:12

BrAtKo píše:Dík uz som našiel aj zdroj fľaštičiek a konečne viem co je bralenka :) Tak radšej asi tie sklenené ako plastové, tie sklenené majú tiež s kapatkom, ktoré by to dobre utesnilo, ak teda nestačí samotné viecko.
http://www.liekovky.sk/liekovky

Zober radšej klasické plastové, cez to kvapátko na tých sklenených ti farba pôjde ťažko von, na tých umelých jej pomôžeš von trochu stlačením, čo sa na sklenenej nedá...
Oldo Kozlík
Moje dopraváky
alldog

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 471 • Stránka 26 z 32 • 1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 32

Zpět na Jak na to ?? Modelářská poradna