Tak jsem konečně řízl do svojí první motorky. Budu stavět verzi Senna, už na to mám snad vše. Dnes mi ještě přišla přední vidlice a carbon na přední blatník. Doufám, že se mi zadaří.
Zatím se seznamuju s fotkama jednotlivejch detailů, trochu mastím motor a dneska začnu skládat řetěz. Jelikož neznám moc motorky detailně , tak někdy váhám zda dělicí rovinu, nebo vzniklou spáru ve spoji zatmelit, vybrousit nebo nechat...
Pokud si nejsi jistý, ptej se, vždy ti tu někdo poradí...a co se týče konkrétně Panigale, stavěl jí Wíťa a stavěl jsem jí i já, tak můžeme říci zda je to vidět nebo ne
Rozestavěno:Honda Double Naposledy dokončeno :Ducati 1199 Panigale S TRICOLORE
Tak to mám jeden dotaz. Jak skládáš řetěz ? je na to nějakej fígl ? neboť jsem se s tím včera mordoval asi 3 hodiny a stihl jsem akorát ztratit 2 čepíky. EDIT: Už jsem na to přišel
Tak já když jsem skládal řetěz od HD, tak jsem to udělal tak, že jsem si do toho obvodovýho dílu nasázel jednotlivé čepy, druhým obvodovým dílem jsem to uzavřel a pak jsem nalepoval jednotlivé články...je to srozumitelné Víťo? Jsi šikovný a věřím, že to zvládneš levou zadní.
Rozestavěno:Honda Double Naposledy dokončeno :Ducati 1199 Panigale S TRICOLORE
Já na to šel trochu jinak. Na obvodový díl jsem sázel čepy a z druhý strany rovnou pod každej čep jednotlivej článek. Teď to uzavřu zase obvodovým a dolepím články. A v HD jsou předvídaví, počet dílků je vyšší než je zapotřebí, asi maj zkušenost s neplánovanými odlety.
Tak pár fotek z mobilu, aby bylo vidět že něco dělám. Jak koukám na fotky, tak ten motor bude chtít trochu wasche. A chladič taky. Musel jsem zmagnetizovat jednu pinzetu, neb šroubky, který se používají na přidělání některých leptů (cca 1,5mm délka, 0,3 mm tloušťka) mají vysokou odskakovací funkci.
Pár fotek dalšího postupu, motor mám komplet, teď udělám mírný vošík a budu kabelovat. Průběžně začišťuju díly kapotáže. Poprvé jsem dělal opálenej výfuk na motorce, snad to vypadá věrohodně. Úžasná věc je přední vidlice v kovu. Vypadá to, že bych to do Edaye mohl dát Taky budu poprvé dělat karbon, předpokládám, že podklad pod karbon je černej...