Registrovaný som už dlhšie (na čo som úplne zabudol!) a moja jediná téma spred troch rokov bola práve o tom, do akej mierky sa pustiť po dlhej 20-ročnej modelárskej pauze. Bolo mi vtedy viac-menej odporučené 1/48, prípadne 1/72.
No a nezávisle od bývalej témy som v obchode narazil na lacnotu "Jagdpanther 1/76" od Revellu (myslím, že Matchbox v originále?). Keďže ma v súvislosti s celkovým záujmom po 2. sv. vojne nejako pochytil aj lepičský chtíč a od pohľadu to nebola zložitá stavba, tak som model rovno zobral aj s Contactou a pomaličky začal.
O pár dní na to (tri dni dozadu) som na inzerát objavil za celkom dobrý peniaz aj ponúkaný model 1/35 Bergepanthera, tiež od Revellu (teda vlastne ICM, aby sme boli korektní, keďže Revell je iba obal a návod). Tak som zobral aj ten. Trošku som sa obával, či tam budú všetky diely a aký bude celkový stav otvorenej stavebnice (pretože, ako som sa dozvedel od predávajúcej, dostal ju jej syn, pre ktorého bola príliš zložitá...).
Po kontrole doma som ale našťastie zistil, že časti sú tam všetky, aj keď pár z nich bolo už oddelených (potrebovali dopilníkovať atď.). Zopár dielikov pásov vďaka nešetrnému oddeleniu postrádalo kúsky vlastného tvaru, takže sa použiť nedajú - tých by ale malo byť v stavebnici dosť, keďže sú niektoré vyšedené v návode ako "netreba".
Výsledkom je moje aktuálne "dvojstavanie", ktoré síce nebude nijako rýchle (keďže času je popri rodine a povinnostiach málo, najčastejšie iba večer/v noci), ale predpokladám, že to je častá situácia pre veľa z vás.

Fotky som zatiaľ nestihol spraviť, pridám ich priebežne, ale aj tak nie je zatiaľ veľmi čo vidieť:
Jagdpanther 1/76 - zatiaľ som obrúsil a zlepil boky a spodok vane spolu so zadnou platňou, klasicky Contactou. Plus na "pridržanie" spoja zvnútra na kritických miestach som použil pár kvapiek sekunďáku (keďže zadná platňa nelícovala úplne všade úplne presne), aby som ju nemusel pridržiavať, kým sa chytí Contacta. Plus som zlepil predné hnacie kolá dokopy. Toť vsjo, zatiaľ to zreje už pár dní na poličke

Bergepanther 1/35 - tu som len poobrusoval už oddelené diely (uvidíme neskôr, či bude niekde treba tmel, keď ich polepím na miesto) a zlepil skusmo dva maličké komponenty, myslím, že sú to struny pruženia za hnacími kolesami. Odborníci na terminológiu odpustia, nevyznám sa v technike konkrétnych tankov až tak dokonale.

Chystám sa farbiť štetcom a akrylovkami (na striekanie nemám) a aj keď bude 1/35 asi dosť veľký model na to, aby bolo štetcovanie dokonalé (čo aj tak asi nebude kvôli mojej malej skúsenosti z minulosti), tak som zvedavý, ako to dopadne. Pri 1/76 by to asi nemal byť až taký veľký problém, navyše, nechystám sa s modelmi na žiadne výstavy a podobne, budú čísto pre moju poličku.

Teším sa teda na stavbu a zdieľanie!
Len pre informáciu pridám moje minulé (dávne) skúsenosti - do zhruba 15 rokov (teraz mám 35) som zostavil a nafarbil zopár modelov, prevažne lietadiel 1/72 (moderných a aj z 2. sv. vojny) plus jednu stredovekú loď. Lepili sme vtedy doma Contactou a farbili syntetickými Revellkami (traja bratia + otec, každý zopár modelov), takže smradu bolo až dosť

Staviam: Jagdpanther 1/76 + Bergepanther 1/35