Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Lodě a ponorky ‹ Lodě (Ships) ‹ Lodě (Ships) Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

HMS Warspite Academy 1/350

Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: HMS Warspite Academy 1/350

Příspěvekod Ensefera » 26 zář 2015, 23:35

Takový, starší pán rozmachoval rukama až trefil hlavní stemzmeň a myslím že je zlomený..
Nevím zda se dá opravit. Myslím že to hnulo z hlavní nástavbou... Urval nejaké zabradlí a hnulo to ze spodní nástavbou... Pan Krčmář popíše škodu asi důkladněji... Za mě bych toho starce asi zbil jeho holi.

S pozdrave
Tonda
Jmenuji se Antonín Ušelík
Rozestavěné Musashi 1/350 + diorama
Prince of Wales 1/350 + Ponthos + to co udělá maestro Milan
Ensefera

• Odpovědět s citací

Příspěvekod zbynek.skopan » 27 zář 2015, 07:39

To je nevyhod a stolu a jejich rrozmístění v těch garazich. Dlouhé úzké nudle. Nic s tím nejde dělat rozmístění všeho je striktně dané plankem. Před pár lety jsem viděl jak p. Padar serval Bártu že posunul dětské štoly pod světlo. Další problém je vysoká prašnost. Ale to je problém těchto velkých prostor obecně. MNO. Když člověk vidí ty restrikce pro soutěžící a vystavovatelé s výdejem modelu. Letos i opruzi s počtem vstupenek pro SIg...nevím jestli to přitáhne další lidí. Ta warspite na žádné fotce není vidět. Chápal bych zdendu kdBy model uklidil.. Mě kdysy paní při poslední Metromodemanii zničila Dragnouta a dodnes jsem ho neopravil. člověka to nějak nelaka.
Osobní stránky (nová adresa)
http://www.zskopan.cz
zbynek.skopan

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Ensefera » 27 zář 2015, 07:56

On nebyl na tom stole s jak byly vystavený běžný modeli... warspite byl vystaven na hodnocení pro mistrovství... kolem těchto stolů je místa dost... ale pán si prohlížel model vedle a něco vyprávěl kolegovy a strašně u toho máchal rukama... a v tom trefil model pana Krčmáře... Nebyla to chyba mála místa... ale toho, že pán byl neopatrný a navíc bych řekl hloupí... první o co se snažil bylo narovnat to rukou aby si toho nikdo nevšiml... v tom jsme ho samozřejmě všichni zastavili aby nevzniklo více škody než užitku... donutili jsme ho nechat na sebe kontakt atd... já osobně bych byl znechucen... protože Vím že pan Krčmář zahájil stavbu někdy v lednu 2012 a dokončil ji v půlce roku 2014...
Ensefera

• Odpovědět s citací

Příspěvekod zbynek.skopan » 27 zář 2015, 08:07

Modely na bidovacce nehlida vůbec nikdo. No jo on nikdo netuší jak dlouho takový model vzniká. Štve to o to víc.
Osobní stránky (nová adresa)
http://www.zskopan.cz
zbynek.skopan

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Miloš K. » 27 zář 2015, 08:17

Jsem tam po 8mi letech a předem jsem se toho bál....Už aby jsme byli doma (:) Chtělo by to ještě pásky,co bývaly,aby bylo pro sichr těch 20 cm.Divim se,že ten Constitution ještě stojí.
Miloš K.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Zdeněk Krčmář » 27 zář 2015, 09:40

No, já jsem zatím model bohudík ( bohužel) ještě neviděl. Na akci jsem byl jen včera dopoledne: Každopádně tento problém budu řešit s pořadatelem a další mé vystavování na akcích sám se sebou. Štve mě to o to více , že před dvěma měsíci se mi vrátili v kritickém stavu dva modely z výstavy v Německu, a to byly oba v plexikrytu, oni se samozřejmě všichni omlouvali, ale oprava, pokud je možná zůstane vždy na modeláři. Warspite posoudím a uvidím co dále. Někdy je lepší postavit model znovu. Budu vás informovat jak model vypadá, Budu ho mít na stole večer.... Pěknou neděli
http://zetmodel.webnode.cz/
http://www.plastic-hobby.com/
Zdeněk Krčmář

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Ensefera » 27 zář 2015, 10:52

Zdeněk Krčmář píše:No, já jsem zatím model bohudík ( bohužel) ještě neviděl. Na akci jsem byl jen včera dopoledne: Každopádně tento problém budu řešit s pořadatelem a další mé vystavování na akcích sám se sebou. Štve mě to o to více , že před dvěma měsíci se mi vrátili v kritickém stavu dva modely z výstavy v Německu, a to byly oba v plexikrytu, oni se samozřejmě všichni omlouvali, ale oprava, pokud je možná zůstane vždy na modeláři. Warspite posoudím a uvidím co dále. Někdy je lepší postavit model znovu. Budu vás informovat jak model vypadá, Budu ho mít na stole večer.... Pěknou neděli

Mě se osobně model moc líbil a několik desítek minut jsem obdivoval zpracování
Ensefera

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Sheya » 27 zář 2015, 20:38

Zdendo, ty máš ale smůlu...
Teď tohle, před pár lety vítr na parkovišti... :( :cry: :cry: :cry:
Omne initium difficile est
WHO IS WHO viewtopic.php?f=78&t=36938&p=691305#p691305
H-21 viewtopic.php?uid=2807&f=300&t=93779&start=0
L-29 viewtopic.php?f=300&t=94555

HGW doplňky: http://www.battlefield.eshop-zdarma.cz/
Sheya

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Zdeněk Krčmář » 27 zář 2015, 21:17

Sheya píše:Zdendo, ty máš ale smůlu...
Teď tohle, před pár lety vítr na parkovišti... :( :cry: :cry: :cry:

Ahoj, no já už na to zapomněl, díky za připomenutí :grin: Reale byla totálka, ale tohle půjde opravit, těžce a dá to dost práce, ale půjde to.....
Chtěl bych tímto poděkovat všem co zajistili kontakt na nemotorného návštěvníka (:) =D> [-o< , Jsem rád Tondo, že se Ti model líbil a taky , že jsi si ho stihl prohlédnout před kosmetickou úpravou ( a tykej mi, prosím) . Fotit model asi nebudu ale dám sem fotky po návratu z doku. Ještě jednou děkuji a přeji všem, ať se jim podobné situace vyhýbají, ony nám ty lodičky moc trčí do prostoru.
Zdeněk Krčmář

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jirka 29 » 27 zář 2015, 21:24

Chci se za rozhodčí omluvit panovi Krčmářovi, bohužel incidentu nešlo zabránit. Bylo to přesně tak, jak popisuje Ensefera. Dotyčný starší pán nedokázal kontrolovat své pohyby, a i když byl relativně dostatečně daleko, zavadil o model buď holí, či koncem ruky- osobně jsem v ten okamžik byl zaujatý bodováním USS Constitution, takže jsem dokázal pouze zabránit jeho snaze model poškodit ještě více "opravou". Podařilo se nám ale získat jeho jméno a telefonní číslo, takže se snad dočkáte omluvy.
Za pořadatele jsme ochotni nějak škodu kompenzovat, například fotoleptanými doplňky ke stavbě další lodě dle Vašeho výběru.

Jinak není pravda, že by modely v bodovačce nebyly hlídané- v prostoru MR se zde pohybovali dva lidé, kteří dohlížely, aby nedošlo ke ztrátě, či úhoně. Bohužel i tak došlo k tomuto, pro mne velmi mrzutém incdentu
Naposledy upravil Jirka 29 dne 28 zář 2015, 09:18, celkově upraveno 1
Jirka 29

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Ensefera » 28 zář 2015, 07:45

Zdenku, jsem rád že to půjde opravit... tvoje práce je myslím tady většině lidí inspirací... u mě to jakožto začínajícímu modeláři platí dvojnásobek... jinak děkuji za stupačkovník... je to senzace... zkusil jsem si to na plastové destičce a výsledek je parádní... už se těším až to potká PoW :) na musashi už to dodělávat nebudu...
Ensefera

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Zdeněk Krčmář » 28 zář 2015, 12:20

[quote="Jirka 29"]Chci se za rozhodčí omluvit panovi Krčmářovi, bohužel incidentu nešlo zabránit. Bylo to přesně tak, jak popisuje Ensefera. Dotyčný starší pán nedokázal kontrolovat své pohyby, a i když byl relativně dostatečně daleko, zavadil o model buď holí, či koncem ruky.......

Ahoj Jirko. Děkuji za omluvu. Je mi to jasné, že uhlídat tolik lidí nejde, to by jste museli ke každému dát jednoho hlídače nebo ty lidi svázat hned u vchodu. Nezlobím se na nikoho, ani na toho návštěvníka, prostě si musí příště dávat pozor. Model je opravitelný i když nějaký čas to vezme. Co se týče kompenzace řeším to s Vlastou B. Zkusím se s ním domluvit na novém setu, který jsem na model použil plechy na ten stožár a okolí opravit nepůjdou. Ještě jednou všem děkuji za povbuzující slova a za získání kontaktu na provinilce. ;-I Přeji všem ať se daří a pěkné prožití volného dne ( nejlépe u verpánku).
Zdeněk Krčmář

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Zdeněk Krčmář » 28 zář 2015, 12:23

Ensefera píše:Zdenku, jsem rád že to půjde opravit... tvoje práce je myslím tady většině lidí inspirací... u mě to jakožto začínajícímu modeláři platí dvojnásobek... jinak děkuji za stupačkovník... je to senzace... zkusil jsem si to na plastové destičce a výsledek je parádní... už se těším až to potká PoW :) na musashi už to dodělávat nebudu...

Tak to je parádní, já jsem tu pomůcku vymýšlel pro sebe, a jsem rád , že pomůže i ostatním, tak ať se daří. :celeb:
Zdeněk Krčmář

• Odpovědět s citací

Příspěvekod dan.vocu » 29 zář 2015, 11:59

Tak to jsem taky Zdeňku rád, že to opravit půjde :x . Osobně návštěvníky v tomto nechápu, že si dovolí takovou neopatrnost :nuts: .

No mám i svoje zkušenosti na letošním E-Day, u mého "Kocoura" v Masters mi nějaký dobrák urval horní brzdící štít a pravou SOPici mi srovnal do rovnoběžna s tou levou, takže byly obě hozený doleva s podélnou osou. Dále mi hnul se slotem na levým křídle :evil: . Asi velmi "super makro" mi to sestřelil objektiv... Naštěstí SOPici jsem srovnal namístě a brzdičák se slotem půjdou znovu přilepit, i když to bude vopruz... Sám jsem byl zase svědkem, jak nějaký pán v rozepnuté vlající košili fotil nějaké modely na stole a cíp jeho košile přejel po nějaký diorámce. Tak jsem ho sepsul na místě [-X . Před lety se nám zase stalo, že nějaká velmi "milá" paní přišla k našemu klubovému stolu, opřela si kabelku o hranu stolu a otevřela jí do modelů, takže polámala veškeré antény na modelech bojový techniky za tou kabelkou. Na upozornění (no doslova řev) našeho kolegy, "co to ty kr...vo děláš..." jenom suše odpověděla, no co, hledám telefon...

To je bohužel riziko nás vystavujících, tomu asi zabránit lze velmi těžko...
Dan Vocu
KPM Prosek Panthers
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
dan.vocu

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Ensefera » 29 zář 2015, 12:31

jednoho dne se chci k Vám přidat... ale jak to vidím tak model oblepím do vzdálenosti 1m páskou zákaz vstupu... a budu u něj stát aby ho nikdo nemohl poškodit... protože je pravda, že poškozených modelů bylo vidět na eday více než loni
Ensefera

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na Lodě (Ships) Rozestavěno