Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Auto-Moto ‹ Motorky ‹ Galerie
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Yamaha YZR-M1, Laguna Seca 2010, Tamiya 1/12

Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Yamaha YZR-M1, Laguna Seca 2010, Tamiya 1/12

Příspěvekod Dale Cooper » 05 srp 2015, 06:49

Doděláno... Já už u těch motorek snad ani nemusím zakládat "Rozestavěno", jsou všechny stavěné podle jedné šablony. Snad byla tahle Yamaha jiná, protože jsem musel předělat bočnice a konec podsedlovky, viz právě "rozestavěno". Jinak jen v duchu mé filozofie: S auty si většinou hraju více, motorky hlavně sbírám a jde mi jednak o co nejkompletnější sbírku éry MotoGP (tedy od některých motorek z roku 2002), jednak nejradší stavím konverze, nebo alternativní barvy, jako tady... Takže krabička s konverzí kapot, navíc je jen z lenosti kovová vidlice. Proti Tech 3 "Miró" je tohle čistší stavba. V létě se mi asi méně klepou ruce. Jinak dekály od S27, naštěstí nebyl problém je domalovat, jak už jsem psal na bočnici byly kratší,delší byly zase logicky na zkrácené podsedlovce.
Přílohy
DSC_0552.jpg
DSC_0551.jpg
DSC_0550.jpg
DSC_0549.jpg
DSC_0548.jpg
DSC_0547.jpg
Dale Cooper

• Odpovědět s citací

Re: Yamaha YZR-M1, Laguna Seca 2010, Tamiya 1/12

Příspěvekod Charon » 06 srp 2015, 17:21

Jo, líbí se mi =D> =D> =D> =D>

Bohužel tam jsou chybky, chybí ti karbon okolo kapoty, okolo výřezu na spojku na pravé straně motorky a na levo u rychlořazení. Chybí bobek na nádrži. Jinak spíše chyba dekálů, ale to stejně pozná jen školený oko oproti fotce. Na pár místech je vidět domalování barvou od ruky. Spíš detaily, ale model se mi líbí!
Ještě na závěr, škoda, žes nepoladil i ten předek, ne sklon (ten je u 09 a 010 víceméně stejně), jak jsi psal ve stavbě, ale kapota má lehký prolisy okolo výřezů na ruce, prostě neni na ní hladká linka jako na 09 na druhou stranu, kdo tohle na modelu řeší a kdo si všimne...
Charon

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Dale Cooper » 08 srp 2015, 10:01

Bobek tam přihodím, jak budu rozdělávat lak, na ten kousek se mi to nechtělo míchat.... No jo, ty karbony jsem přehlédl... To tam můžu ještě dodat, takový prožek se dá dodělat i na lak... Ten předek si musím prostudovat, člověče, ten jsem si nevšiml...
Dale Cooper

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Charon » 08 srp 2015, 12:20

No, proto jsem ti posílal ty fotky se všim co je potřeba na 010 poladit, nejlíp je to vidět na foto od maxe, to jsem posílal naposledy mailem. Já to prohybal nad plamenem a pak tmelil propady, dělá se to blbě, ale motorku to změní.

Jsem zvědavej, jak se bude pracovat s dekálama od nicolecrona na tuhle motorku, mam je doma a vždy, když jsem s nima dělal, byly super. Snad budou sedět líp než st27, oproti ST27 mají i lepší barvy a hlavně správně velký čísla. Ale Roman je chválil, tak uvidíme!
Charon

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Grooverider » 26 zář 2015, 18:59

Krásně čistý a jednoduše čučavý zbarvení. Za mě super a na sklon se víš co. Jsou jiný věci, který jsou důležitý a to je podstatný. :)
Rozestavěno:
Honda NSR500 94' Doohan, Ferrari 312 T4, .....
Naposledy dokončeno:
Yamaha YZR 500 2001 Biaggi, Honda RC211V 2003 Ukawa, Shelby Mustang GT 350 H
Grooverider

Odeslat odpověď

Zpět na Galerie