Interát na tuhle knihu se už nějakou dobu objevuje i v Modeláři na dvoustraně Magnet Pressu a musím říct, že reklamní text mě spíš odrazoval, takže jsem ji včera bral do ruky s dost velkou nedůvěrou, ale ta se rozplynula, sotva jsem prolistoval pár stránek: Autentické fotky z rekonstrukce Panthera v Bovingtonu, bohatě ilustrované podkapitoly, zabývající se každým technickým detailem tanku, včetně např. topení v bojovém prostoru - věděli jste např., že krabice na levém roštu motorového prostoru u pozdních Pantherů souvisela právě se systémem topení...?

Kniha se člení do pěti kapitol - Výchozí situace (historie konstrukce atd.), Palebná síla (výzbroj, munice, její uložení v tanku, optika, zaměřovače atd.), Ochrana (vše o pancíři a zimmeritu), Mobilita (motory, převodovky, kola, pásy...) a Varianty (Panzerbefehlswagen, Bergepanther, Jagdpanther a věže z Pantherů jako součást pozemního opevnění) a kdybych ji měl loni na jaře, když jsem stavěl vyhořelý Panther od Kurska, byl bych nejšťastnější chlapec na světě...
Mám asi 10 renomovaných publikací o Pantheru, ale tohle je dokonalý souhrn technických informací. Někdo bude zklamán, že tu není moc fotek z bojového nasazení a vůbec žádné barevné bokorysy - ale ty jsou v těch ostatních knížkách!

- Přílohy
-
- 206719_big.jpg (77.47 KiB) Zobrazeno 3494 krát