Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Úvodem ‹ Jak na to ?? Modelářská poradna
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Stříkací pistole

How to
Odeslat odpověď
Příspěvků: 471 • Stránka 6 z 32 • 1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 32
  • Odpovědět s citací

Příspěvekod mobba » 01 bře 2007, 09:55

Hodně barvy proteče tryskou než se to pořádně naučíme. :-D
Dušan "mobba" Bálek
mobba

• Odpovědět s citací

Příspěvekod David Michalko » 21 bře 2007, 12:29

Zdravím páni. Taktiež uvažujem nad kúpou striekačky (som na 100% rozhodnutý ju kúpiť) a rozhodujem sa medzi Fengdou 203 a Triplex II. Chcel by som poprosiť o názor na tieto dve pištolky, aké sú v nich rozdiely a ako sa s nimi pracuje. Tak isto by ma zaujímalo ako je to s čistením. Čítal som, že Triplex je na čistenie náročnejší (horšie sa čistí).
Za každú radu ďakujem.
David Michalko

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Juraj Dzúr » 21 bře 2007, 13:12

David: Triplexa mam uz nejaky cas a spravam sa k nemu docela hnusne, teda cistim len tak ze ho prefuknem riedidlom a vycistim handrickou nadobku na farbu, rozoberal som ho zatial len par krat co bol zaneseny nejakym metalizerom alebo inym bordelom, triplex je docela blbuvzdorny a hodne odolny uz mi par krat padol na zem a zatial to vzdy skoncilo bez poskodenia. Bohuzial fengdu som v rukach nedrzal a neviem teda porovnat. Velka vyhoda triplexu je podla mna vo vybornej dostupnosti nahradnych dielov ale tiez neviem porovnat ako je na tom fengda
Juraj Dzúr

• Odpovědět s citací

Příspěvekod David Michalko » 21 bře 2007, 13:33

Redliner: Díky moc. Pravdu povediac viac sa prikláňam k Triplexu len ma odradzovala údajná problematická údržba. Ale keď píšeš takéto pozitívne veci tak sa mi už viac vyjasnieva. Ešte by som sa ťa opýtal ak môžem, či má tesnenia gumové alebo teflonové. Ide mi o to, či mi tie tesnenia nerozožere napr. S6006, alebo iné agresívnejšie riedidlo.
David Michalko

• Odpovědět s citací

Příspěvekod pavelb » 21 bře 2007, 14:35

Co se triplexu týče, plně souhlasím s redlinerem. Mám Triplex II s tryskou 0,3 a nevidím problém v čištění a údržbě. Dále mám Fengdu BD180 0,25. Fengda působí křehčím dojmem, triplex je tank. Spokojen jsem s oběma, ale s fengdou zacházím radši opatrněji. Používám ji pouze na lihovky Agama a Gunze, Triplex na vše ostatní. Fengda není nejvhodnější na velké plochy (tryska 0,25 nemá takový rozptyl jako Triplex) ale na detaily je vynikající. Obrovskou výhodu oproti Triplexu vidím v možnosti jemné regulace vzduchu přímo na pistoli - BD203 to má také (je to to kolečko pod nádobkou na barvu). Při troše cviku lze stříkat čáry tenší než 1mm. S Triplexem se mi to nedařilo tak lehce. Ale to je asi věc cviku a rukou. Takže abych to nějak shrnul, TriplexII tryska 0,3 - dobrá pistole s nenáročnou údržbou pro univerzální použití, snese i dost hrubé zacházení ( několik pádů na zem). Fengda BD180 s tryskou 0,25 -dobrá pistole s nenáročnou údržbou vhodnější pro detaily a jemnější práce, vyžadující ale opatrnější zacházení (můj dojem, zatím mi nespadla, ani se jinak nepoškodila)
pavelb

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Jursa » 21 bře 2007, 15:10

Ja osobne pouzivam Triplex II, 0,35 a myslim, ze je to super pistol. mam aj prestavnu sadu na 0,25, no este som ju do toho nedaval, nakolko to nepotrebujem. S 0,35 dokozem striekat modely velkosti HO, 1/144 ale aj Catalinu a B-17 v 1/48. Na udrzbu je, ako uz tu podotkli kolegovia, uplne blbovzdorna. Cistenie prebieha uplne v pohode, prestrieknem riedidlom,
prefuknem vysokym tlakom vzduchu, povytiahnem ihlu a odlozim. Vacsie cistenie nepotrebuje. Ak sa nevies rozhodnut, napis mi na mail, dohodneme sa na moznej predvadzacke a vysvetleni v BA. Mozem zobrat Triplex aj Fengdu.
Obrázek
Martin Jursa

• Odpovědět s citací

Příspěvekod David Michalko » 21 bře 2007, 15:23

Martin poslal som ti súkromnú správu.
David Michalko

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Juraj Dzúr » 21 bře 2007, 15:37

len podotknem, tiez som zvykol davnejsie povytiahnut ihlu po skonceni prace ale uz som zlenivel natolko ze ani toto uz nerobim, a ihla zatial k tryske neprischla :-D
Juraj Dzúr

• Odpovědět s citací

Příspěvekod pooky » 21 bře 2007, 21:45

No ja po kazdom striekani vytiahnem ihlu a vycistim ju-myslim na konci striekania uplne. Vzdy je na nej bordel aj po prestreknuti riedidlom... ja by som ju vyberal na vycistenie
pooky

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Oldřich » 20 kvě 2007, 00:19

Zdravím modelářskou obec. Mám dotaz na pistoli Triplex II 0.35, kterou jsem se rozhodl pořídit na začátek mého "foukacího boje".
Větší nádobka na barvu ze dvou nabízených má 2ml. a jak malá tak velká jsou bez víčka.
Neni to málo 2 ml. a pro začátečníka nepraktické bez víčka? Vím, že je možnost pořídit skleničku pro spodní plnění a ta má obsah 22ml. a samozdřejmě má i víčko ,ale zajímá mě ta alternativa horního plnění.
Oldřich

• Odpovědět s citací

Příspěvekod PavelS » 20 kvě 2007, 06:33

Oldřich píše:Zdravím modelářskou obec. Mám dotaz na pistoli Triplex II 0.35, kterou jsem se rozhodl pořídit na začátek mého "foukacího boje".
Větší nádobka na barvu ze dvou nabízených má 2ml. a jak malá tak velká jsou bez víčka.
Neni to málo 2 ml. a pro začátečníka nepraktické bez víčka? Vím, že je možnost pořídit skleničku pro spodní plnění a ta má obsah 22ml. a samozdřejmě má i víčko ,ale zajímá mě ta alternativa horního plnění.

no 2ml jsou podle mě málo :( bez víčka to nechápu - to se firma snaží ušetřit??To víčko moc často nepoužívám (mám BD203) ale když je víc barvy v kalíšku je nezbytné :wink:
KPM Prosek Panthers
Moje galerie
PavelS

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Pavel Soukup » 20 kvě 2007, 08:26

Já mám taky Triplex II s 0.35 tryskou, ale mám ji s nádobkou 4 ml (http://www.airbrushcentrum.com/shop-karta.php?id=109), ta mi bohatě stačí (dělám 1/72). Ještě nikdy se mi z ní barva nevylila - nahoře je takový malý "rantlík", který ji udrží. Takže bych se toho nebál a koupil si 4ml nádobku.
Pavel Soukup

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Honza Kopecký » 20 kvě 2007, 08:33

když si barvu pro stříkání připravuješ v injekční stříkačce, není přeci problém si do nádobky vždycky přikápnout. já nějkdy i tu nádobku sundám a kapu jen do díry pro ní. abych přes pistoli dobře viděl. pak se s ní dá skoro psát jako s tužkou. Já mám taky 2ml nádobku a nikdy jí neplním víc jak do poloviny.
Honza Kopecký

• Odpovědět s citací

Příspěvekod pavelb » 20 kvě 2007, 08:42

Honza Kopecký píše:když si barvu pro stříkání připravuješ v injekční stříkačce, není přeci problém si do nádobky vždycky přikápnout. já nějkdy i tu nádobku sundám a kapu jen do díry pro ní. abych přes pistoli dobře viděl. pak se s ní dá skoro psát jako s tužkou. Já mám taky 2ml nádobku a nikdy jí neplním víc jak do poloviny.

Přesně tak, já koupil Triplexe s 4ml nádobkou, a pak dokoupil 2ml. Tu 4ml skoro nepoužívám a často stříkám bez nádobky. Jinak obě nádobky mají rantlík bránící nechtěnému vylití barvy.
pavelb

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Oldřich » 20 kvě 2007, 11:52

Díky za odpovědi. Té 4ml. nádobky jsem se neráčil všimnout. Určitě jí dokoupim a ještě ten zadní díl s dorazem. Triplex je prý jako stavebnice a dá se postavit na "míru". Čistě hypoteticky, nemám to v plánu. Šla by dát hlava z Triplexe III na tělo Triplexe II?
Oldřich

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 471 • Stránka 6 z 32 • 1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 32

Zpět na Jak na to ?? Modelářská poradna