Pánové díky za podporu , je to pěkná pakárna . Mé obavy se naplnily , dráty ve vzpěrách to celé udrží pohromadě , ale na povrchu vzpěr v důsledku pružení drátů vznikají trhliny . Dal jsem si na uklidnění pivečko a usadil V vzpěry , nějak to dopadne . Každopádně se mi Šmolík líbí čím dál víc ,začínám mít pocit že tenhle Šmolda je nejhezčí předválečný Č.S letadlo !
Udělalo se nám zase hezky , tak učím Šmoldu plavat . Vzhledem k tomu ,že motor jako protizávaží k ocasním plochám nebude stačit , tak to bude chtít čumák zatížit . Nyní se pustím do rekonstrukce vozíků pod plováky .
Paráda...plave Ponor je pravda trochu větší, až přiděláš křídla, ocas + ten balast tak nevim ? Pokud nemá Žehuňský rybník tak průzračnou vodu jako tvůj bazén tak bych popřemýšlel o nenápadných polystyrenových bačkůrkách pod plováky
Rozhodl jsem se najít místo z kterého byl Šmolík spouštěn na hladinu Žehuně , což se mi snad nakonec podařilo . Při té příležitosti jsem vzal sebou i plováky , že je na rybníku pokřtím . Ovšem nepočítal jsem s větrem a ten je začal hnát pryč od břehu , nakonec jsem byl rád že jsem je stačil vylovit .
čibotr píše:Pokud nemá Žehuňský rybník tak průzračnou vodu jako tvůj bazén tak bych popřemýšlel o nenápadných polystyrenových bačkůrkách pod plováky
Pokusím se při konstrukci vozíků , do nich zabudovat vzduchové kapsy které podpoří nosnost plováků Těším se na jaro až budu moc Šmoldu vypustit do vln Žehuně kompletního V létě 1937 poctila naše letce , návštěvou jedna zajímavá osůbka která dlela nedaleko na dovolené a kterou se pokusím také znázornit .
Tvé nápady a hlavně realizace jsou naprosto úžasné. Náš koníček dostáváš k samým hranicím dokonalosti a to nemám na mysli jen provedení modelů. Při prohlížení fotek jsem se fakt nasmál a jsem si jistý že Ty ses bavil ještě mnohem víc To prostě musíš dotáhnout do konce i kdybys měl být v neoprénu a za Šmoldou by čouhal šnorchl.
Díky , za podporu . Pomalu dávám dohromady součásti interiéru , bude jich požehnaně . Příhradovou konstrukci , ze švédských ocelových trubek jsem natřel tmavou ocelovou barvou . Podle fotek jsem usoudil že byli ponechány v přírodní barvě tmavé oceli .
Pro mne je těžká nostalgie Šmolík od KP..to jsem byl ještě dudlík,na Váš model se budu koukat denné ,bude to pro mne No 1. MF. Firma HpH models je pro mne obrovský pojem (samozřejmě,že Resiňák má svoje specifika)...držím Vám palce.
Plovákovej Šmolík je dokonale vyvážená konstrukce ,prostě nádherný éro . Naši předci uměli stavět krásný letadla , škoda že ta doba je už skoro pryč . Chlapi díky za podporu ,doufám že Šmoldu nezkoním . Začal jsem trochu .