Tak jo,po delším rozjímání a plácání se od ničeho k ničemu bych se rád věnoval tomuto.Jednak se mě snad ještě nepodařilo postavit žádné relativně moderní auto,jednak bych rád domácí předlohu.XF mě vždycky nějakým spůsobem přitahoval,i když to není kdoví co.V podstatě nejhranatější auto u nás,navíc auto,kterjch tady jezdí strašná spousta .Firmu asi netřeba představovat,"Hanzalíky" znají všichni od Mikulova po Aš.V současnosti je jeden z našich největších přepravců v konkurzní správě.Při svejch toulkách městem jsem odfotil několik vždy na víkend odstavených souprav a vybral jednu konkrétní,kterou si postavím-teda v rámci svojich možností.Stavebnici asi netřeba představovat,protože tohle auto jsem v ČR snad nepostavil jedinej já .Již někdy počátkem roku jsem si nechal udělat obtisky,které mě namaloval Petr a vytiskly u Handla.Tím jsem odboural první překážku.V Jabbeke jsem zakoupil sadu AD Blue pro Dafa a taky novější typ blatníků od Andreje.Kola,jsou na autě patrně menší,ale nad tohle se povznesu.V podstatě takto jsem vše postupně házel jen do krabice a dneska to otevřel,abych se podíval co a jak.Chvilku mě jímala hrůza,ale myslím,že už pomalu vím jak na to a kde začít.V modelu není motor,kterým se,ale asi zabývat nebudu.Je to docela složitá záležitost.Rám bude třeba překopat,možná,že ho posochám znovu aby to trochu vypadalo.To co je ve stavebnici mě neuspokojuje.Ještě trochu váhám nad délkou rozvoru.Ve stavebnici je asi delší než 3600mm,na druhou stranu na fotce se mě skutečně auto zdá na delším rozvoru.Možnám to ponechám jak to je.Je to poprvé,co začínám stavbu,aniž bych do něčeho měl říznuto,tak mě držte palce,snad se bude dařit.Pár orázků předlohy co nevidět popojedem.PAvel
Pájo, super volba. V tvým podání to zas bude nálož.. Jen bych s tím nikam nejezdil, aby ti to nesebrali exekutoři.. Mám pocit, že na světě neexistuje kout kde by Hanzalík nedlužil.
No a ještě pár obrázků z čeho se bude vařit .Pavel
Základ pro stavbu+doplňky.
Cooliwan alias Ivan mě nafotil krásnej a hodně detailní manuál Dafu na kterém kroutí tůry po Evropě.Za to mu letí specální poděkování.Moc mě to pomůže!
Obtisky Handl&Grois,popisky KFS,blatníky "A&N Model Trucks",AD Blue kit,koupen na stánku JLC.Zřejmě se jedná o černou kopii stejného setu od KFS.
Teď mám plnou hlavu rámu ,ale točnu asi pořeším resinem od kluků z Polska,Jost JSK42.Uvidím až k tomu dojdu.Jestli je dobrý opisovat ode mě,to si už tak jistej nejsem .PAvel
Tak jo kucí,tak jako guláš má svůj základ tak i auto.Tak jako na cibuli se dá stavět,tak na rámu u náklaďáku to jde taky.Měl jsem v postatě na výběr 3 možnosti.Tou první bylo se na vše vykašlat a postavit Dafa z krabice bez úprav a nastřílet na něj dekály.Říkám,proč ne,kdo to nezná nic nepozná-Dafa ano .Možnost druhá je o tom,udělat celej rám znovu-ušetří to spoustu času s tmelením a předěláváním stávajícího.Možnost třetí mě napadla včera večer-jedná se o moje životní heslo-"udělej to tak,aby se vlk nažral a koza zůstala celá" .Tudíž jsem uřízl rám těsně za zůžením a dodělal pouze "koleje"až na záď.Nejdříve jsem chtěl auto zakrátit na 3600mm skutečných (150mm na modelu),ale po konzultaci s Joudou jsme dospěli k tomu,že u Hanzalíka byl na autech rozvor 3800mm,tudíž ten co mají ve stavebnici Italeri přímo.Důvod je dle mého ten,že tahače tahají jak návěsy chladící,sklopky,plachty tak i cisterny.Pro mě je novinkou,že právě pro cisterny se používají rozvory tahče delší-nejsem šofér,nerozumím tomu.A tak jem zase přidal těch 8mm rám vrátil do původní podoby jak byl ve stavebnici.Proč to vše vědí všichni-ve stavebnici je rám ze spodní části otevřen a vylisován se vším na půl.Navíc je osazen jiným příslušenstvím než je vidět běžně.Plusem stavebnice naopak je poměrně věrné zavěšení zadní nápravy a nápravy samotné,takže aspoň něco!.Teď tedy mám základ a můžu začít sázet .Pavel
Tak jsem chtěl přidat další nálož fotek a ono to jaksi nejde.Nainstaloval jsem Windows 10 a nebere mě to fotky z foťáku,zmizely ovladače od tiskárny a celé je to v prdééély.Takže jsem zase skončil.Jednou mě z toho mr.ne a vodvezou mě do Bohnic a budu mít klid .Pavel
No Pájo, co se týče pc, to ti teda nezávidím a dovedu si představit ty pocity, ale stavba je parádní a budu věřit a doufat, že se ti povede pc rozchodit a nasázíš jsem další fotky z postupu budu držet palce
Máte štěstí, že jdu zrovna kolem. Říkají, že jsem odborník
Pořád říkám, že nás ty počítače jednou zabijou. Soucítím s tebou Pavle, ale všechno se dá vyřešit. Mě update na W10 nehrozí, já dožiju s Vistama. DAF jo? No tak jo, no. Ať ti to jde. Jarda
No budu muset sehnat nějakýho odborníka aby to pořešil-sám na to nestačím.A taky jsem si myslel,že dožiju s tím co mám .Tak to,ale bohužel nejde.Letošní rok je prostě jeden kopanec za druhým.Pavel