Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Tématické modelářství ‹ 100 let Velké války (1914-1918) ‹ Letadla ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

RAF aerodynamicke ploche vyplety

Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

RAF aerodynamicke ploche vyplety

Příspěvekod atari » 23 pro 2012, 15:39

Ahoj,
Asi jsem objevil Ameriku, ale nedalo mi to. Na Wingnut webu maji neco co ma byt jako ploche RAF vyplety za 11$. Nezdalo se mi to, a po chvilce hledani na Googlu pravda vysla najevo. Je to obycejna zapletaci transparentni elasticka nit za 2 dolary. Sehnal sem to dned hned v prvni galanterii kam se prisel. Je to asi 0.5mm siroke a 200m navin. Zda se to i trochu ploche. Elasticke to je o neco mene nez cerna 0.15mm EZ line. Vyzkousim na SE5a a DH2. Mezulani jedni na WNW eshopu :?

IMG_5196.JPG

IMG_5197.JPG

IMG_5198.JPG

atari

• Odpovědět s citací

Re: RAF aerodynamicke ploche vyplety

Příspěvekod jura67 » 24 pro 2012, 10:11

To je zajímavé,jsem zvědaj,jak se to bude chovat při napínání,ale hlavně při barvení.
jura67

• Odpovědět s citací

Příspěvekod atari » 24 pro 2012, 11:27

Barvit se to uz nebude. Proto je potreba transparentni verzi. Vypada to jako stribrne. Fotky pouziteho vypletu jsou u tohoto "produktu" na WNW webu. S napinanim by nemel byt problem, jak sem psal neni to tak elasticke jako EZ line, ale staci to bohate.

http://www.wingnutwings.com/ww/productd ... 3068&cat=5
atari

• Odpovědět s citací

Příspěvekod alesak » 21 srp 2015, 17:06

atari píše:Ahoj,
Asi jsem objevil Ameriku, ale nedalo mi to. Na Wingnut webu maji neco co ma byt jako ploche RAF vyplety za 11$. Nezdalo se mi to, a po chvilce hledani na Googlu pravda vysla najevo. Je to obycejna zapletaci transparentni elasticka nit za 2 dolary. Sehnal sem to dned hned v prvni galanterii kam se prisel. Je to asi 0.5mm siroke a 200m navin. Zda se to i trochu ploche. Elasticke to je o neco mene nez cerna 0.15mm EZ line. Vyzkousim na SE5a a DH2. Mezulani jedni na WNW eshopu :?

IMG_5196.JPG

IMG_5197.JPG

IMG_5198.JPG

Tak pro to taky zítra pujdu
alesak

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hellboy » 22 srp 2015, 08:46

Mám to doma v obou verzích, jak od Wingnutů, tak i z krámu. Akorát je to takový trochu, jak to napsat rozporuplný. Bude potřeba hlídat aby se někde při lepení nepřetočila, aby pak neudělala v tom místě jakoby přerušení, druhou otázkou je jak se gumová nit bude chovat v čase, tzn jestli nebude puchřet, a praskat, jak to gumičky umějí. Navíc a to je podle mě největší problém v podstatě nepomůže vypnout model, což je škoda. Je otázkou zda i ploché výplety nedělat normálně vlascem, ono to v tomhle měřítku opravdu vidět moc není.
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Kapitán Roy Brown: Zatracení krtci. Můžu mluvit o štěstí, že jsem nechytil tak blbou díru !
Manfred von Richthofen: Vaše taktnost mě ctí.
Hellboy

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Sheya » 23 srp 2015, 14:43

Vzhledem k velikosti modelů 1:32 už nejsou výplety jen dekorací, ale skutečně zpevňují model. To gumou nelze dosáhnout. Vlasec je pro takové výplety ideální. A naprosto souhlasím s Hellboyem, plochost výpletů se v tomto měřítku ztrácí. Osobně bych tedy doporučoval vykašlat se na gumu a použít vlasec.
:wink: :wink:
Omne initium difficile est
WHO IS WHO viewtopic.php?f=78&t=36938&p=691305#p691305
H-21 viewtopic.php?uid=2807&f=300&t=93779&start=0
L-29 viewtopic.php?f=300&t=94555

HGW doplňky: http://www.battlefield.eshop-zdarma.cz/
Sheya

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Ondrous » 24 srp 2015, 13:49

Já jen potvrdím už uvedené, mohl by o tom vyprávět Michal Švehla - na loňském E-Dayi mi ukazoval "kinklací" podvozek na Fokkeru D.VII. V tomhle měřítku má přece jen ten model už docela váhu. Na blechách elastickou nit používám, ale tam je to dané špatnou přístupností prostoru mezi křídly kvůli vypínání vlasce teplem a váhově je to taky jiná kategorie.

Takže sečteno podtrženo bych se taky držel vlasce.
Obrázek
Ondrous

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Ondřej Kabelka » 30 srp 2015, 10:58

No já se držím vlasce i v 1/48, lépe se s ním pracuje. Je tuhý takže jde krásně prostrčit trubičkami.
A opravdu o WNW Fokkera D.VII je ten podvozek vyztužený gumou úplně marný...
Ondřej Kabelka

Odeslat odpověď

Zpět na Diskuse