Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Ostatní ‹ Publikace, časopisy (Publications, Books and Magazines) ‹ MODELÁŘ ‹ 2015
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

8/2015

Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: 8/2015

Příspěvekod barnabas » 18 srp 2015, 09:35

Tak snad i něco k samotnému časopisu (když už sem načnul tu letákovou průtrž):

recenze Fw - 1 (velice všeobsažná, ,chválím rozsah).
BVP - 2 (nevím, nejsem technikář, ale buďto je to fotkama (BRDM bylo na živo úžasné, ale na fotkách se mi taky nelíbilo), nebo jednoduše moc remcám (sám to zvládnu asi na 30% kvality).
Spitfire - 2- (celkově troch moc čistý, bez odřenin atp., od autora jsem viděl už i mnohem lepší).
Mark IV - 1 (asi jsem už tou španělskou školou moc zmanipulovaný...).
Fokker D.VII - 1- (jako vždy "doktorská dokonalost", ale asi jsem si moc zvykl na Bugáňostyl).
Brumbar - 1- (Subjektivně se mi líbí, ale nevím, kde autor bere na všechny ty doplňky prachy.)
Camo mk.IV - 1 (jen tak dál :) :) :) ).
Slovo závěrem - bez známky (těžce depresivní, leč bohužel pravdivé :cry: :cry: :cry: ).
Ne vždy je vše Tamiya, ale od čeho jsme přece modeláři!
barnabas

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Josef Maier » 18 srp 2015, 21:30

barnabas píše:Tak snad i něco k samotnému časopisu (když už sem načnul tu letákovou průtrž):

Mark IV - 1 (asi jsem už tou španělskou školou moc zmanipulovaný...).

K tomu Mark IV.

Sice nevím, kolik tanků Mk.IV němci v roce 1919 měli,
ale jestliže je používali v ulicích měst pro řešení problémů v Německu, nevím, resp. nechápu, proč by ten tank měl být tak "zasraný" (navíc se domnívám, že po prohrané válce si ten zbytek techniky, co jim zůstal k dispozici, ošetřovali) ... ;-I

Víc se mi líbí zpracování :
http://www.network54.com/Forum/110741/t ... s+Luttwitz

Ale asi Mig Jiménez je "ikona" Mig Jiménez [-o< 8-)

Pepa
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Josef Maier

• Odpovědět s citací

Příspěvekod zonaria » 19 srp 2015, 12:08

Josef Maier píše: sicee nevím, kolik tanků Mk.IV němci v roce 1919 měli,
ale jestliže je používali v ulicích měst pro řešení problémů v Německu, nevím, resp. nechápu, proč by ten tank měl být tak "zasraný" (navíc se domnívám, že po prohrané válce si ten zbytek techniky, co jim zůstal k dispozici, ošetřovali) ... ;-I

Víc se mi líbí zpracování :
http://www.network54.com/Forum/110741/t ... s+Luttwitz

Ale asi Mig Jiménez je "ikona" Mig Jiménez [-o< 8-)

Pepa

Přesně tohle jsem šel právě napsat....pan Jiménez by občas mohl použít mozek (a nebo, šlo o reklamu na jeho fixační přípravek bordelu :) )...halt tou dobou byla německá města samý bahno, viz foto :wink:
Přílohy
freikorps.jpg
zonaria

• Odpovědět s citací

Příspěvekod David Baláš » 19 srp 2015, 14:14

Nechci ospravedlňovat Miga, ale nechápu, proč řešíte zrovna tohle. Historické fakty si hledejte na netu, modelář je od toho, aby ukázal techniky dokončování modelů a to ukazuje velice dobře.
David Baláš

• Odpovědět s citací

Příspěvekod zonaria » 19 srp 2015, 14:38

David Baláš píše:Nechci ospravedlňovat Miga, ale nechápu, proč řešíte zrovna tohle. Historické fakty si hledejte na netu, modelář je od toho, aby ukázal techniky dokončování modelů a to ukazuje velice dobře.

Tak to je zase výplod.......... :nuts: Celý léta tu čtu o tom jak je fotka a historické souvislosti pro model posvátná.....a ejhle, pokud se jedná o Jiméneze tak to tak být nemusí......hmmmm
zonaria

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jindra R. » 19 srp 2015, 14:50

Ano,bramboráky jsou moc bramborový a kyselo je moc kyselý,jak by řekl Trautmberk...co tam ještě máte?
9530 příspěvků... :arrow:
Jindra R.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Kováč » 19 srp 2015, 16:36

Vážne si myslíte, že Freikorps sa o svoje tanky "starali"? Čítali ste na tú tému niekedy niečo?
Migov model nič nového neprináša a kvalitou je to ten jeho typický priemerný nadpriemer, ale v poslednej dobe mu začínam závidieť to jeho tempo.
Posledné dokončené:
Kopa starej gumy
Mark IV
Zase ďalší Arabáč
Caterpillar D9R
Martin Kováč

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Aleš R. » 19 srp 2015, 17:08

Debata o tom, jak měli Němci v roce 1919 špinavej tank :lol: A proč si lidi myslej, že nejsme normální..
Aleš R.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod barnabas » 19 srp 2015, 21:52

Každý člověk je sám pro sebe bláznem. My (modeláři) jsme se nebáli o svém bláznovství mluvit a většinou ho i pilně zdokonalujeme a dáváme na odiv. Většina lidí projevuje nadmíru bláznivou snahu své bláznovství skrývat, ale tím se stávají mnohem většími blázny, než ti, kteří se za blázny sami považují. Z toho vyplívá, že lidé společensky začlenění blázni (my) jsou nejrozumějšími blázny v celé společnosti.
PS. Ne, nic sem nepil
Ne vždy je vše Tamiya, ale od čeho jsme přece modeláři!
barnabas

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Aleš R. » 19 srp 2015, 22:18

Má to háček - mnozí se za ty blázny nepovažují, myslí to vážně.
Aleš R.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Ján Moravčík » 20 srp 2015, 00:27

Mark je z môjho pohľadu veľmi vydarený. Zdá sa mi nemiestne, ak niekto tvrdí, že Mig by mal používať mozog, pretože nepoznám inteligentnejsieho a scitanejsieho modelára. Ak niečo na svojom tanku urobí, vie prečo a garantujem, že to má podložené.

O to viac ma prekvapuje, že do protikladu predkladáte model ruského modelára, ktorý si síce dal prácu s detailmi, no finiš je na úrovni ani nie priemeru.

Vzhľadom na fakt, že Mig je momentálne majiteľ najúspešnejšej firmy zaoberajúcej sa patinou a iným artiklom, má 5 mesačné dieťa, často cestuje na workshopy, je vôbec úspech, že produkuje modely tejto úrovne. Ináč časť jeho Mark-a vznikla na jeho verejnom workshope a to si myslím je minimálne úctyhodné pracovať v improvizovanych podmienkach...

A úplne posledná vec je tá, že ak v jeho prípade ide o reklamu, čo nik nespochybňuje, tak to robí najlepším spôsobom, pretože je tak populárny, že aj keby pozametal prach na ceste a predal ho pod svojou značkou, tak si to ľudia kúpia a len to využíva vo svoj prospech. Keby jeho produkty neboli dobré, ľudia by ich nakupovali... A že je niečo dobré, to sa netreba báť vyjadriť
http://www.eastmodels.sk
Ján Moravčík

• Odpovědět s citací

Příspěvekod matto » 20 srp 2015, 13:36

MIG je legenda. aj keď možno tento tank nemusel byť takto zaprasený v podstate robí rýchlo a efektívne. nezdržiava sa krokmi ktoré by síce zvýšili príťažlivosť modelu možno o 5% ale trvali by 10 dni. načo bude modelárom predvádzať časovo náročnú moduláciu viacfarebnej kamufláže, rendering, atď. keď tieto kroky robia len naozaj zanietení modelári, ktorí často krát na to nepotrebujú ani produkt ktoré ponúka. Je to reklama ale iba do tej miery pokiaľ sa necháte presvedčiť, že inými produktami alebo štýlom sa dobrý výsledok nedá dosiahnúť. Ja tieto postupy mám rád, hoci stále 90% konečnej patiny robím po starom olejovými farbami. V zásade ale väčšinou chceme vidieť ako sa dá niečo urobiť rýchlo a jednoducho najlepšie za pár večerov- kto by chcel ďalší rozpracovaný model s finišom v nedohľadne...

keď mám niečo navariť na bežný deň, tiež si nehľadám recept s hromadou exotických ingrediencií ale hľadám niečo jednoduchšie a dostupné. Je pravdou, že z času na čas príde chuť aj na niečo špeciálnejšie a práve tak mi pripadá ten článok o Brumbarovi, ktorý je presne opačný prípad. kopec doplnkov a vcelku reálny finiš.

tento, ale najmä predchádzajúce čísla modelára sa mi hodne páčili. ak by sa tam niekedy vyskytla aj nejaká zaujímavá scifi figúrka s vignetou alebo loď bolo by to ešte pestrejšie =D>
matto

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Josef Maier » 20 srp 2015, 21:00

Jindra R. píše: ...co tam ještě máte?

Tak co tam ještě mám ?

Velice dobré (alespoň pro mě) recenze "Choryho" (i v předchozích číslech), i když recenzované stavebnice nejsou zrovna "můj šálek kávy" (můj zájem je doopravdy někde jinde :D ), tak tyto recenze si velice rád čtu =D> , jasné "srovnání" s jinými stavebnicemi, značně konkrétní, 8-)

Mám za to, že Chory ví, o čem píše ...... (jen tak dál víc a houšť)

Pepa
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Josef Maier

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Horrido » 21 srp 2015, 08:59

Nevím jak byly německé tanky správně zasrané, ale ten Migův v modeláři mi připadá (subjektivně samozřejmě) jako zasraný tank. Narozdíl od toho BVP které mi připadá jako divně barevný ušmudlalný model.
"Pokud přijmeme zásadu demokracie, že pitomec má stejnou cenu jako nadaný člověk, je třeba zajít o krok dále a připustit, že dva pitomci jsou lepší než jeden nadaný člověk.„ Leó Szilárd
Horrido

• Odpovědět s citací

Příspěvekod mara modelar » 21 srp 2015, 09:47

Horrido píše:Nevím jak byly německé tanky správně zasrané, ale ten Migův v modeláři mi připadá (subjektivně samozřejmě) jako zasraný tank. Narozdíl od toho BVP které mi připadá jako divně barevný ušmudlalný model.

Jak divně barevný ušmudlaný? Vždyť je to krásnej kousek :-k
As long as I live, I stand with SiraHobby...
Baví mě malovat model na model
mara modelar

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na 2015