Zhotoveno jako zakázková výroba pro výstavní účely, od nuly v období cca 2,5 měsíce zpětně. Korba se dělala dost mizerně, je tam spousty úhlů, které se musí dodržet, aby to pak sedlo a hlavně vypadalo jako BVP-1. Postup je víceméně zdokumentován v sekci Rozestavěno, Něco velikého...
Požadavek byl ve čtyřbarevném nástřiku a v měřítku 1/10 cca 68 cm délky, nový stav, věž Turra 30 slovenské výroby s 30 mm kanonem z BVP-2,
sundavací pancéřová boční deska s mříží typu SLAT, jako dokumentaci jsem použil publikace o BVP-1 a dokumentaci výrobce... V dokumentacích jsou někdy i zásadní odlišnosti proti realitě, využíval jsem i fota BVP -1 z internetu, velkým pomocníkem je nesestavená stavebnice BVP-1 od Zvezdy či Trumpeteru.
Nyní uvažuji i o stavbě a úpravě stavebnice v měřítku 1/35 pro sebe, SLAT se mi zdá poměrně zajímavý pro upevnění na BVP, svazuje mne jen to, že jsem se vyhranil na stavbu modelů ČSLA a AČR 1/35 od r. 1945 do současnosti, a toto vozidlo v armádě nejezdí, je pouze v 1 prototypu u výrobní firmy.

Naposledy upravil Jiří Veg dne 18 srp 2015, 21:04, celkově upraveno 1