Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Ostatní ‹ Modelářské kluby
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

KPM Bluenavels Tábor

Odeslat odpověď
Příspěvků: 1433 • Stránka 83 z 96 • 1 ... 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86 ... 96
  • Odpovědět s citací

Re: KPM Bluenavels Tábor

Příspěvekod Zdenek Bluenavel » 27 črc 2015, 07:34

Bez ohledu na extrémní teploty se "školní" patlák (snad se mnou můžete souhlasit) vydařil. V pátek se na nás přijel podívat Jarda, aby si vyzvedl model a aspoň trošku "pokecal", doslova "na skok" se stavil i novis a bylo vidět, jak moc rád by tam s námi zůstal, no a v sobotu se stavil Boďa, taky nevypadal moc vesele, protože moribundus v rodině zhatil jeho patlací plány... Tím naplnil do písmene pravdu přísloví "velké těšení, velké trápení" a to už poněkolikáté. Prostě smůla, mnohem horší, než nějaké srandovní "zapomínací džu-džu".
Můžeme se pochlubit, jak rozvíjíme práci s mládeží, ostatně to potvrzují přiložené fotky. Dan předvedl, co se přiučil na modelářském táboře a pochlubil se skoro dodělanou T-62 a podívat se na nás přijel malíček, jehož maminka jasně formulovala a vyjádřila nezpochybnitelné rozhodnutí, že to dlouho nebude trvat a bude jezdit (ten klouček), samozřejmě k velké radosti tatínkově, s námi...
Další fotky budou, až se "rozhoupne Baryk", tak mi tu nechte místo...

P.S. :cry: Vzpomeňme památky "leguána jako poleno", kterého jsme chodívali okukovat do vestibulu školy - jeho terárium není prázdné proto, že by si ho někdo vzal na prázdniny domů, jak jsme si bláhově mysleli, ale...
Přílohy
DSCN7131.JPG
Malý človiček je spokojen, tolik hraček a všechny na jeho stolku... "A nebude to trvat dlouho, budeš jezdit na patláky s tatínkem", řekla maminka...
DSCN7132.JPG
"A s maminkou?" dělá si jasno v detailech potenciální účastník dalších patláků... Teď je ještě otci do smíchu, ale až jednou bude lepit modely za dva...
DSCN7133.JPG
Tohle mohla být fotka povedená tak, jako když se fotí partička Skotských gardistů v zahradách Buckinghamského paláce - stačí jen trochu nepozornosti a... neštěstí je na světě.
DSCN7134.JPG
Petr počítal se vším a na zadním sedadle auta vyvezl několik beden modelů a modelářského materiálu, jídlo v to nepočítaje... Nakonec se soustředil na jeden model a hlavně na pásy (na sedačkách, samozřejmě).
DSCN7135.JPG
Není na světě tank jeden, který by nebyl ušpiněn. Není to tank, je to stíhač tanků, akademácký M18 Hellcat. Dan patinuje interiér, aby ho poté zavřel shora vrchním dílem korby a věží s košem otočné podlahy...
DSCN7138.JPG
Vedro bylo ve třídě, otočené na jih, doslova úmorné - sem tam si někdo vybral "oddechový čas" v mírném průvánku... a bylo to fakt super.
DSCN7139.JPG
I na místě se dalo odpočívat, když slunko popolezlo... To je pohoda, pohodičkáááá, když matka dítko své zas domů odvezla...
Naposledy upravil Zdenek Bluenavel dne 09 srp 2015, 09:30, celkově upraveno 1
KPM Bluenavels Tábor ...Klubový pokřik?
Ten nechtějte radši slyšet... začíná nevinně "zvukem ping" a pak je k***a, k***a, k***a, k***a, k***áááá!
Zdenek Bluenavel

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Zdenek Bluenavel » 29 črc 2015, 17:52

A máme tu fotky od Baryka, to je tedy vše. Nejstylovější ze všech stylových držáků na panáka whisky zveřejňovat nebudem, abychom nekazili mládež...
Přílohy
DSC_0672.jpg
Tuším, že by to mohl být díl z HMMWV, takže ruce by měly být Radkovy. To je taková "studie detailu" v Barykově podání...
DSC_0676.jpg
Jak přistoupit ke vcelku novému a obecně chválenému modelu tanku T-34? Hele, jak na to koukám, nelíbílo se mi tohle, tohlencto a támhleto, tak jsem to ořezal, obrousil, seškrábal a vlastně to celé použiju jako podklad na vyprošťovák...
DSC_0677.jpg
Vedro bylo nepříjemné, navíc když mi dva za mnou stojící kolegové vypalovali svými pohledy už obstojně založenou pleš, bylo mi o to větší horko.
DSC_0678.jpg
Radek se rozplýval spokojeností nad kvalitou modelu... Kluci, nebudete tomu věřit, ale tohle je fakt první Humvee, který není, opakuji pro všechn - není - do vrtule.
DSC_0679.jpg
Petr se věnoval svému modelu s pozorností a péčí skoro mateřskou... Ehm, otcovskou. Škrábal, brousil, nýtoval, tmelil a litoval, že Martin nedorazil...
DSC_0683.jpg
Vypadá to, jako by Richard nedělal vůbec nic... Ale on vytvářel detaily a vylepšoval jimi "kance", tedy model UAZu 452. Není nad to, dělat detaily z bílých destiček na bílém pracovním stole...
DSC_0688.jpg
Dan se věnoval svému Hellcatu a my hledání podkladů. Popatinovali jsme interiér vozidla a pak jsme špekulovali nad tím, co z něj vlastně bude vidět po nasazení věže...
DSC_0689.jpg
Vždycky jsem obdivoval ortodoxní "skrečery", z čeho dokážou vykouzlit své modely - a tak jsem nejen já chodil nakukovat Petrovi pod ruce.
DSC_0690.jpg
Když Radek hlásil, že se mu lehce komplikuje catering a jeho víkend bude důsledně bezmasý a bezalkoholový, netušil jsem, že si bude doslova "promítat maso"...
DSC_0691.jpg
Petr si připravoval kávu, zřejmě nějakou speciální a sledovat jeho rituál včetně použití mlýnku a kempingového plynového vařiče byl po prvním překvapení opravdu pohled pro bohy. Tady je výsledek! S manželčiným mufínem musela být božská.
Ten nechtějte radši slyšet... začíná nevinně "zvukem ping" a pak je k***a, k***a, k***a, k***a, k***áááá!
Zdenek Bluenavel

• Odpovědět s citací

Příspěvekod novis » 11 srp 2015, 19:18

Tak to je ten náš kluk :call: :celeb:
Přílohy
DSCN5591.JPG
novis

• Odpovědět s citací

Příspěvekod petr21 » 11 srp 2015, 19:26

gratuluju. kdy by se mel podivat na svet?
Nikdo není dokonalý, i ho*no má svoje mouchy
petr21

• Odpovědět s citací

Příspěvekod novis » 11 srp 2015, 19:28

Asi 28.prosince
novis

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Layl » 11 srp 2015, 19:42

Gratuluju. Btw: urcite je to kluk? Spis to vypadá na nos než na pyj ;)
Layl

• Odpovědět s citací

Příspěvekod novis » 11 srp 2015, 19:44

Určitě je to kluk, to co vidíš, je hlava 8-)
novis

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Zdenek Bluenavel » 01 zář 2015, 07:49

Tak tu z toho přestaneme dělat "mimískovo popovídáníčko", abychom tu za chvíli neřešili ranní nevolnosti a vzpomeneme si, že je to modelářské fórum...
Připomínám všem schopným plánovačům a zapomnětlivcům, že další patlák je v termínu 26-27. září (jo, to je taky E-Day, takže pošleme "delegaci")...
Proto jsem také poslal oběžníček ohledně krátké schůzky... Zbytek řešíme přes SZ, OK?

A máme tady první odpovědi:
- Radek může kteroukoliv sobotu
- novis je čtrnáct dní na "péerce" a pak může
- petr21 je na tom podobně, jako Radek, může kteroukoliv sobotu
- Boďa může zatím každou sobotu a kdyby to mělo být v pracovní den, tak to u něj buď pude nebo nepude
- Layl zatím v rekonvalescenci, hospodu nedá, v účast na patláku doufá, pokud bude fit
- Kýby má našlápnuto do bahenních lázní do "petardova"
- já můžu, když si udělám volno
- Richard má nabito a může vlastně jen 19. září
"Na mýtince" svatba není, tak to máme zamluveno na příští sobotu (19.9.) od 17:00 a dám ještě pro jistotu všem vědět...
Zdenek Bluenavel

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Zdenek Bluenavel » 18 zář 2015, 17:00

Tak pánové, máme tu Den P, patlák začíná, patlat nás bude 6 od pátku odpoledne + 1 navíc od soboty od rána včetně spaní + 1 mládežník k mému ponku jenom na sobotu dopoledne a část odpoledne - jíst bude doma.
Catering: pátek - 6x večeře, sobota - 6x snídaně, 7x oběd - v tom 2 pro x, 7x večeře, neděle - 7x snídaně a oběd zbytky... Od správce vím, že prý železné nádobí je rozkradené, ale to potřebné si stejně bereme svoje, ještě přikoupím plastové tácky a pumprdlíky...

x do Prahy na E-Day jedou novis s Richardem...

Doufám, že máte modelářské kufříčky, kontejnerky a přepravky, zabalené a zkontrolované a... ples tedy může začít!
Já budu na místě cca od 15:00, pokud mi někdo bude chtít pomoci s přípravou, budu jen rád...

Odpočítávání pokračuje...
Naposledy upravil Zdenek Bluenavel dne 25 zář 2015, 08:57, celkově upraveno 2
Zdenek Bluenavel

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Baryk » 24 zář 2015, 06:19

Zabaleno už mam několik dní, takže to jen nahážu do auta a můžu vyrazit. Teda až zejtra...
Vladimír Bareš
Rozdělaný:
Tatra 813 CAS32, Chevy Monte Carlo 1978, USS Princeton CG-59

na všechny dvojí metr máte
takhle to přeci nejde dál
jedny mentalitou omlouváte
druhý čeká kriminál
_______________________________________________________________________________________________
Baryk

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Zdenek Bluenavel » 28 zář 2015, 20:40

Za námi je další, předposlední letošní patlák. Pokud jde o počet patlalů, už před víkendem se počty postupně smrskly, podotýkám z objektivních důvodů, až na v podstatě původní "tvrdé játro"... I když to Boďovi po opakované smůle konečně vyšlo, patlalo nás jen šest jako kdysi, zato se každý mohl roztahovat na dvou stolech.
S mládeží se nepracovalo, protože mládež nedorazila, zato my jsme si to opravdu užili, tedy až na Radka, který kvůli zákeřnému moribundu malého budoucího modelaříka Rendy přišel skoro o půlku patláku... Držíme palce, aby byl brzy fit.
Catering byl více než luxusní, pití zvláště vybrané, oceňuji všechny, kdo přispěli ke všeobecné spokojenosti; také termín příštího patláku už máme zamluvený (udělejte si poznámku do kalendářů, osobních plánů či diářů, bude 6.-8. listopadu) a... to už snad bude vybavení kuchyně doplněné...
Přílohy
DSC_0884.jpg
Novis tentokrát nedodržel pravidlo "vy brzdy, já krabici otevřu na začátku patláku, rámečky vyndám z pytlíků, nekoukám doprava-doleva a jedu, jedu a model na jeho konci mám už pod patinou"...
DSCN5752.JPG
... a stavěl a stavěl, skládal pásy a lepil na ně vodící zuby, pištěl na písty a pístnice, tahal za táhla, až skoro postavil PONTON!
DSCN5685.JPG
Boďa se v pátek nějak zapomněl doma a bylo třeba ho vyreklamovat - myslím, že slova "Dobrý večer mladá paní, my už tu na tatarák máme skoro všechno, jen ten Bohouš nám chybí, můžete ho už za námi pustit?" vyvolala na druhé straně smích. No, paní se smála už mému údivu, že v manželově telefonu se ozvala ona sama..., protože Bohouš nakládal.
Já se věnoval v pátek modelu Tortoise od Mengu, v sobotu ráno jsme čekal na mládežníka s představou, že budeme společně stavět Chieftaina a tak když klučina beznadějně zaspal, vzal jsem do ruky "bevko" od Trumpeteru a pokračoval v úpravách. No a složil jsem si pásy, takže taky žádná nuda...
DSCN5681.JPG
Radek usilovně pracoval na "hamvíčku" a rozptylovala ho radost nad anoncovanými modely "motorové minohledačky" Husky od Pandy a AFV. Dílky interiéru byly tak malé, že si na ně musel udělat "lajnu" z maskovací pásky, aby se nepoztrácely...
DSCN5682.JPG
Richard se poctivě věnoval dvěma modelům, zkompletoval podvozek fakt vytuněného Warrioru a pak pracoval na vymazlené T-72. Společně jsme přišli na to, jak udělat radost všem, kteří staví model od Tamiye... A Warriora ve finále nastříkal základní černou barvou, vlastní pistolí, zato s Boďovým kompresorem.
DSC_0890.jpg
Boďa měl tak velkou radost z toho, že tentokrát to vyšlo, že doslova "blbnul na 'ntou". Toho kníra v barvě dobře živeného plameňáka (nehledejte v tom dvojsmysl, není tu vůbec žádný, opravdu) mu pořídila dcera...
DSCN5750.JPG
Boďa dělal skopičiny doslova až do alelujá a to tak, že nastříkal mahagonem dva Spity a na moji dobře míněnou otázku "Kolik Bistrolu budeš potřebovat na jejich vyleštění?" odpověděl lakonicky "Jo, to bude hodně moc"...
DSCN5749.JPG
A to jsem si až potom všimnul, že do spodních ploch dalšího Spitfiru vrtá dírky a kolem nich pak frézkou ztenčuje plast, aby na ně potom mohl nalepit... krytky! Svatá prostoto, jak jsou mi milé všechny článkové pásy, které jsem kdy injekčními jehlami pospojoval...
DSCN5683.JPG
Baryk sice tvrdí, že vlastně nic přes patlák neudělal, ale o tom, že měl práce dost svědčí i fakt, že tentokrát toho moc nenafotil... Vymlouval se na všechno možné, ale výpadek měl opravdu až před nedělní snídaní... a spal a spal, spal jako broučci.
DSCN5751.JPG
Nicméně znovu připomínám, že Baryk udělal obrovský pokrok. Přecvičili jsme ho na jednosladovou skotskou, případně irskou whisky, kterou si dokonce! nalil i doma!, staví teď víc techniky ve správném měřítku, tak už zbývá jen změnit armádu a vše bude OK...
Zdenek Bluenavel

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Baryk » 29 zář 2015, 05:31

Zdendo, množství udělaný práce je přímo úměrný absenci počítače (a víš co sem o něm říkal pro příště) a nechuti fotit díky špatně zvolenýmu objektivu :grin:
Vladimír Bareš
Rozdělaný:
Tatra 813 CAS32, Chevy Monte Carlo 1978, USS Princeton CG-59

na všechny dvojí metr máte
takhle to přeci nejde dál
jedny mentalitou omlouváte
druhý čeká kriminál
_______________________________________________________________________________________________
Baryk

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Zdenek Bluenavel » 23 říj 2015, 14:18

Tak pánové, jen pro orientaci v prostoru a čase připomínám, že:
už za čtrnáct dnů máme zamluvený termín patláku na víkend 6.-8. listopadu, bude to tedy patlák poslední letošní...
V průběhu tohoto víkendu pošlu každému z Vás soukromou zprávu (někoho jsem už kontaktoval jinak), abychom si udělali jasno ohledně počtů a pak začneme plánovat podrobnosti...
Naposledy upravil Zdenek Bluenavel dne 02 lis 2015, 20:32, celkově upraveno 1
Zdenek Bluenavel

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Zdenek Bluenavel » 02 lis 2015, 20:31

Tak máme v předpatlákovém "countdownu" Den D, já budu na místě zhruba od 15:00 a Petr21 mi pomůže "postavit šapitó"...
Pokud někdo nevypadne na poslední chvíli, tak by nás mělo být 11 (čti jedenáct)... V pátek večeří zřejmě 9 (čti devět) hladovců, pak ještě přijede Boďa, ráno bude snídat 10 (čti deset) a od sobotního oběda (tedy od dopoledne) nás pak bude 11 (čti jedenáct)..., protože přijede Mladas.
Technická poznámka: mluvil jsem se správcem, vše máme potvrzeno, jen máme počítat s "podstavem nádobí"... Vezměte si tedy své příbory (utěrku a pytlíček netřeba), koupím plastové "zahazovací" nádobí v dostatečném počtu...
Zdenek Bluenavel

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Zdenek Bluenavel » 10 lis 2015, 23:11

Poslední letošní patlák (v pořadí 27./32, zasvěcení vědí, jak to počítám) je minulostí. Sešlo se nás "slíbených" jedenáct, z původního plánovaného počtu dvanácti patlalů chyběl jen novis, ale ten se na nás alespoň přišel v pátek podívat... Stejně tak se přišel podívat i Kovy a v sobotu předvedl nejlepší "odlitek roku" a bylo vidět, jak moc si novou roli užívá. Termín na další patlák zatím neznám, právo první volby mají ti, kteří mají v objektu pronajaté kanceláře a kteří jsou schopni ubytovací kapacitu zaplnit skoro bezezbytku.
Přílohy
DSC_1330.JPG
Páteční start byl rychlý, my jsme postupně otevřeli čtyři krabičky, rozdělaného Cromwella a T-55 (obojí rozdělané stavby), Dan pak k tomu obrněný automobil BA-3 a já ještě Staghounda...
DSC_1331.JPG
Layl se po delší přestávce (že se o ní neflákal uvidíte později) věnoval modelu "Hurouše", na začátku patláku poctivě otevřel nenačatou krabičku...
DSC_1336.JPG
Vláčkařskou sekci zastupoval Richard, předpokládám, že tento železniční magnát ovládne nejen regionální tratě jižních Čech, ale brzy bude expandovat i do zbytku Evropy...
DSC_1342.JPG
Stavba Hurricanu sice nebyla problémuprosta, leč nutno uznat, že hrubou stavbu během minulého víkendu dokončil i díky tomu, že z pátka na sobotu (standing ovations) Layl nespal...
DSC_1345.JPG
Ten hloubavý pohled jako by říkal "uštípnu ti prst a nebo kůžičku, jestli nedáš pokoj a nezmisíš s tím foťákem otravovat někoho jiného..." Udělám na tebe bubáka!
DSC_1346.JPG
Tohle bude brzy Tonča, kdo neví - bude to Cromwell československých tankistů. Kryty motoru jsou přepracované, doděláváme drobnosti...
DSC_1347.JPG
Dan se v mezičase věnoval dalšímu modelu, paradoxně ho dotáhl až do základního nástřiku barvou a zalakování před aplikací dekálů. Pokračujeme příště...
DSC_1348.JPG
Richard vzhledem k zaměření a diskusím, jichž se účastnil, dost často hledal podklady a odpovědi na diskutované otázky... A stavěl dál své "Temelíny".
DSC_1349.JPG
Radek tradičně staví kolovou (pásovou však nezavrhuje) techniku, v tomto případě se věnoval skrečkonverzi amerického "guntrucku". Moc pěkně se na něj koukalo, ve finále už jeho model "stál obutý"...
DSC_1350.JPG
Tak na tomhle pracovním stole krom rezinového ingotu o rozměrech slušného "dil..a" už chybí snad jen uzená kýta. A nebo uříznuté prysty, ty by se taky na prkénku pěkně vyjímaly...
Naposledy upravil Zdenek Bluenavel dne 11 lis 2015, 00:29, celkově upraveno 2
Zdenek Bluenavel

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 1433 • Stránka 83 z 96 • 1 ... 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86 ... 96

Zpět na Modelářské kluby