Cez víkend som toho veľa neurobil. Len pravobok dostal nástrek surfom. Budem tam musieť ešte doplniť nejaké maličkosti, na ktoré som pretým zabudol a hlavne tie mohutné výstupky z trupu pod AA zbraňami typ 89 z originál plastových dielov. Ešte sa trochu povenujem zadnej palube a prídu na rad povrchové farby.
Aj vám to v tomto teple pribúda nejako pomalšie? Podarilo sa mi odvŕtať okienka na trupe. Pôvodne som zamýšľal ich nevŕtať, iba washovať, čím by som mal hneď aj zasklené, ale takto to bude asi lepšie.
Zadná paluba dostala zopár detailov a zábradlie. A tiež som ešte doplnil dve plošiny do zadnej časti trupu......
….. a komín po doplnení zadymovacích trubiek dostal nástrek surfom, potom čiernou XF1 a šedou XF53 farbou a nakoniec lesklým lakom.
ten komín, to si děláš pr... Vypadá jak model v autocadu.
'Peace upon earth!' was said. We sing it, And pay a million priests to bring it. After two thousand years of mass We've got as far as poison-gas. Thomas Hardy
A mám vymalované..... trup šedá XF53 a na to slabá vrstva laku Sidolux. Potom vymaskovanie čiary ponoru a nástrek červenou ( zmiešanie XF7 a XF9 – podľa oka ). Napriek tomu že som si pri odmaskovávaní dával bacha, na niektorých miestach sa nevyhnem opravám – ľavobok.
A aby som zmiernil zlú náladu z nutnosti opráv, „šupol“ som tam nasucho letovú palubu aby som sa „pokochal“...... už mi je o niečo lepšie.
A teraz prídu na rad drobnosti. Bez nich to nejde a kvalita ich prevedenia dosť ovplyvňuje celkový dojem z modelu. Po kanónoch typ 89, ktoré už mám nejaký čas hotové, som teraz urobil zakryté veže pre AA 25 mm kanóny na pravoboku za komínom. Ako základ som použil pôvodný plastový diel, ktorý som doplnil vlastnými leptami a potom ešte podlepil cca. 1 mm hrubým plastom aby som ho dostal do správnej výšky.
Z leptov som tiež urobil stanovištia riadenia streľby pre tieto kanóny a pripravil som si schodíky na predné a zadnú palubu.
Laci vďaka..... už by si tu mohol aj Ty niečo "zavesiť". Zdeňku vďaka..... ešte nie, ešte je tam dosť práce..... a ostrov... možno nejaký na Jadrane v septembri.
Keď som minule písal, že drobnosti...... tak doslova. Optický diaľkomer urobený zo štyroch častí.... scratch..... a osadený na svoje miesto.
Podobne urobené detaily na prednú a zadnú palubu. Oprava nástreku ľavoboku ešte neprebehla.... ale už idem na to.