Mal si si zohnať a naštudovať podklady......
Návod sú pre mňa dostatočné podklady.
Návod sú pre mňa dostatočné podklady.
PetrBM píše:Amíci vraj majú nejakú protitankovú pušku, ktorej strela je riadená a spička sa dokáže pohybovat do určitých uhlov a vraj to dokáže vyradiť tank, ukázali tam strelbu na T-72, ktorý to vyradilo, teda aspoň to oniv tom dokumente tvrdili.
radiologie píše:Při prohlížení stránek, kdy jsem hledal něco okolo Abramsu jsem narazil na kraťoučký film, který ukazoval šípovou střelu(používanou/připravovanou??) z výzbroje tohoto tanku. Nejvíc mne udivilo, že tato střela byla řízená! Přední, kuželová část byla uložena na kulovém kloubu a pomocí lineárních krokových motorků sklápěna o velmi malý úhel na libovolnou stranu a tím zajistila "zatočení" střely žádoucím směrem.Na samé špičce byl pak umístěn snímač laserového záření od ozařovače cíle. V ukázce vychvalovali schopnost dokonalého zásahu nepřátelského cíle, v tomto případě mířil střelec tanku na štěrbinu mezi věží a korbou cíle, kde zásah nebyl žádnými přídavnými panceři chráněn a tedy byl pro cíl zničující. A fakt se trefiliTakže ony ty "šipky" jsou už o krok dál, než si vůbec dokážeme představit.
Průšvih je, že tato stránka již neexistuje(já to samozřejmě nestáhl) ale možná to někdo viděl a dá odkaz za mne. Prý něco podobného se připravuje/je nasazeno i u menších zbraní pro pěchotu.
Hansi píše:PetrBM píše:Amíci vraj majú nejakú protitankovú pušku, ktorej strela je riadená a spička sa dokáže pohybovat do určitých uhlov a vraj to dokáže vyradiť tank, ukázali tam strelbu na T-72, ktorý to vyradilo, teda aspoň to oniv tom dokumente tvrdili.
Zatiaľ nič také nemajú ... Ten dokument je somarina, tá údajná streľba bol iba filmový trik, ak sa nemýlim, bolo to na Discovery alebo Spektrume ...
matto píše:tak ci onak 120 a 125ky hladke maju svoj zenit za sebou.sam som zvedavy s cim pridu "tankisti" v buducnosti
este jedna perlicka k tomu vasmu discovery...preklad abramsa je podla nich abraham...
mario-lrrp píše:Dalsi vec...podkaliberni projektil opousti svoji mekkou schranku az v momente, kdy narazi do pancire, ne po opusteni hlavne.
mario-lrrp píše:Tuto munici pouzivaji i mensi kanony nez tankove (Vulcan,atd) z cehoz plyne, ze i drazkovane kanony jsou schpny strilet podkaliberni munici (ktera pak rotuje:).
Uživatelé procházející toto fórum: Bing [Bot] a 4 návštevníků