Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Lodě a ponorky ‹ Plachetnice (Sailboats) ‹ Plachetnice (Sailboats) Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

ROYAL CAROLINE 1749/1:40/VOLNÁ STAVBA - DOKONČENO

Odeslat odpověď
Příspěvků: 1228 • Stránka 78 z 82 • 1 ... 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82
  • Odpovědět s citací

Re: ROYAL CAROLINE 1749/1:40/VOLNÁ STAVBA

Příspěvekod DORIS » 01 čer 2015, 13:50

Děkuji Connie! SZ jsem dostala, takže zajištěno a jak bude více času, tak se pustím do dalších členů posádky na RC. Budou tam ještě asi 2-3 figurky v lanoví nebo na některém z košů.....
Ad kotvy - ty bývají velké/těžké v závislosti na velikosti a hmotnosti samotné lodi, kterou musí udržet. Asi jako brzdy u auta, kde je třeba navíc krotit i sílu motoru... 8-)
Minulým rok jsme byli v Marině v Tureckém Kemeru, a jednu takovou kotvu jsme si vyfotili - je z novější lodě, musela být docela velká vzhledem k velikosti samotné kotvy....

9722_marina-vstup-ke-kotvisti-luxusnich-jachet.jpg

Doris

NON PUDOR EST NIL SCIRE, PUDOR NIL DISCERE VELLE.
DORIS

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Connie » 01 čer 2015, 14:52

No, tak to je pořádná kotva. Já se na dovolené v Chorvatsku taky u jedné takové fotila, byla umístěná před muzeem, ale přeci mě ta velikost překvapila. První, co mě v tom Hradci napadlo, bylo to, že bych to asi vytahovat z vody nechtěla. :-D
S těmi brzdami je to asi všude stejné, i u letadel, čím je stroj silnější tím lepší potřebuje brzdy. Jednou, během létání v zimě, kdy byl sníh a mrzlo, jsem ty parkovací brzdy ani nepotřebovala, protože se mi stalo, že jsem normálně během stání přimrzla a letadlo se po nastartování ani nehlo. :lol:
Ať se ti v modelaření i nadále daří a nechám se překvapit, jakou mi přidělíš na své Karolínce pracovní pozici.
Connie

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DORIS » 02 čer 2015, 21:17

Děkuji moc Connie! [-o< Už mám něco pro Tebe přichystané.... :wink:

Tak, kotvy už visí, ještě doladím pár drobností a vrátím se zpět do "výškových" prací.....

10.jpg
11.jpg
14.jpg
15.jpg
17.jpg
19.jpg
24.jpg
21.jpg

Doris

DORIS

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Connie » 03 čer 2015, 09:58

Zdravím, budu se opakovat Doris, ale je to prostě nádhera. I ta soška na Pandory, kterou jsi dělala na zakázku, je luxusní. Smekám před tebou, jsi vážně šikula. [-o< Na takovou práci se člověk vždycky rád podívá.
Connie

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Ondras71 » 04 čer 2015, 08:34

Opět tě zdravím Doris. Kotvy - další detail a další třešnička na dortu.. [-o< Opravdu je velká škoda, že neplánuješ Karolínku vystavovat, ale uklidnila mě ve Tvém vstupu větička "..asi nikdy nepojede.. " Takže my ostatní doufáme. :?: Bydlel-li bych blíže, určitě bych se k tobě objednal a tvých 35 lodí a 70 aut bych moc rád shlédl osobně!! 8-) :mrgreen: Smekám...!!!
Ondras.

,,To muselo dát práci! A přitom taková blbost.."
Postaveno: President viewtopic.php?f=177&t=90230
Rozestavěno: Roter Lowe viewtopic.php?f=177&t=114576
začátky: viewtopic.php?f=180&t=98135

Člen pořádajícího klubu: https://wchs-c-2023.klom-admiral.cz/cz
Ondras71

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DORIS » 06 čer 2015, 21:16

Děkuji za milá slova, přátelé, Vaše ohlasy jsou pro mne skvělou motivací a pomáhají mi při dokončování RC.

Ondras71: Vidět ty modely na živo je úplně jiný požitek, než tady na fotkách, ale ani na výstavě to nemusí být vončo. Mám celou flotilu rozmístěnou a vystavenou tak, že každý ten model si člověk může hezky prohlédnout + nejsou namačkané jeden na druhý, jak to bývá občas na výstavách. Ale musím také uznat, že i ty výstavy mají své kouzlo a jsou velice inspirativní. Byla jsem na MČR pouze jednou a nelituji toho, hodně mi to dalo.

Pomaličku se blížím do cíle, budou to pomalu už tři roky, co jsem se stavbou RC začala...
Dokončila jsem zábradlíčka na koších + funkční lucernu. Ta bude napájená samostatně pomocí malé knoflíkové baterie umístěné přímo na koši. Bude skrytá pod smotanými konci lanoví a nebo pod figurkou, která by zároveň fungovala jak spínač - osvětlení lucerny by se zapínalo a vypínalo pootočením této postavičky.

1.jpg
2.jpg
3.jpg
4.jpg
5.jpg
6.jpg

Doris

DORIS

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Connie » 07 čer 2015, 10:11

Zdravím Doris, ta osvětlená velká kajuta na zádi i ta lucerna v koši vypadají suprově. =D>
Connie

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Standa12 » 07 čer 2015, 11:01

Tak už se ti to blíží ke konci....nádherná práce.... [-o< [-o< [-o<
Rozestavěno: Santisima Trinidad
Dokončeno: Thermopylae, San Francisco II
Standa12

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ELKAN » 08 čer 2015, 13:06

Osvětlení vypadá fakt dobře, ostatně jako celý model! =D> =D> =D>
Dokončeno ROYAL CAROLINE
Rozestavěno PANDORA
ELKAN

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DORIS » 09 čer 2015, 11:45

Srdečné díky za milá slova, přátelé! [-o< [-o<
Tak, figurka Connie už je na svém místě, ještě dostane do ruky hezčí a proporcionálně vhodnější dalekohled, aby mohla co nejlépe sledovat dění před lodí. Ještě si trochu pohraji s detaily, protože tyhle makrofotky nic neprominou..... ](*,)
Vymodelovala jsem alespoň tři kotevní bóje, zatím jen volně visí a konce lan nejsou uvázány ke kotvám ( byť přivážu asi jen jednu nebo dvě). Postupně přidávám na úvazníky smotaná lana a také jsem konečně doplnila řetěz kormidla. Posádka už je taky na palubě, protoče čas vyplutí se blíží....
2.jpg
3.jpg
4.jpg
6.jpg
8.jpg
12.jpg
11.jpg
10.jpg

Doris

DORIS

• Odpovědět s citací

Příspěvekod bonaventura » 09 čer 2015, 13:08

Doris :-), tu sú akékoľvek slová zbytočné.
[-o< [-o< [-o< [-o< [-o<
=D> =D> =D> =D> =D>
=D> =D> =D> =D> =D>
[-o< [-o< [-o< [-o<
bonaventura

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Connie » 09 čer 2015, 13:57

Doris, zdravím tě a tleskám. =D> Na to, že jsi to modelovala jen podle toho mála, co jsem ti poslala, jsi se trefila. Podoba tam opravdu je. Velmi mě to potěšilo a přidělila jsi mi i důležitou funkci. Tak to budu mít oči jako ostříž. Je to přeci jen čest, být v posádce takovéhle lodi. :-D Bóje vypadají dobře,ať se ti při dokončování modelů daří.
Connie

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DORIS » 12 čer 2015, 22:27

Bonaventura + Connie: Srdečně děkuji přátelé! [-o< [-o<

Pro Connie: Tak to mne velice těší a užij si plavbu! Už jsem Ti dala do ruky i hezčí dalekohled. ;-I
Doris

DORIS

• Odpovědět s citací

Re: ROYAL CAROLINE 1749/1:40/VOLNÁ STAVBA - DOKONČENO

Příspěvekod DORIS » 12 čer 2015, 22:38

Vážení přátelé,
dnešním dnem jsem po téměř třech letech dokončila stavbu Royal Caroline.

1.jpg

Model jsem stavěla s přestávkami, přesto jsem na něm strávila několik tisíc hodin práce a hodně času jsem též věnovala studiu zahraniční literatury a různých podkladů, abych model víc přiblížila skutečnosti. Ne vše na tomto modelu odpovídá realitě, ať už z důvodu chybějících informací o předloze nebo i vlivem drobných úprav zejména z estetického hlediska. Podstatné však je, že se mi model i po různých komplikacích povedlo zdárně dokončit a jsem s výsledkem vcelku spokojená, byť chyby a nedokonalosti se najdou vždy a jsou pro člověka ponaučením pro další tvorbu.

Designově se mi Karolínka velice líbí, přesto jsem v průběhu stavby trochu litovala, že jsem nezvolila čistě přírodní - "dřevěné" provedení modelu. Větší měřítko a získané zkušenosti i praxe mi zde přinesly nové možnosti, díky nimž má model daleko lepší řemeslné provedení, než ty předchozí. I mnohé detaily bylo možné udělat kvalitněji, i když kde jaká drobotina mi zabrala daleko více času, než tomu bylo třeba u Sovereignu nebo Victory. Některé prvky jsem na model nedávala, nebo je vynechala i záměrně, ať už s ohledem na to, co zachycují dobové malby a občas také z důvodu estetiky; například na středolodí nejsou náhradní čnělky stěžňů ani člun a také jsem vynechala obrtlíková děla v koších, která jsem neviděla na žádné malbě RC, jež mám k dispozici.

Během víkendu model podrobně nafotím a připravím i závěrečnou prezentaci.

Chtěla bych tímto poděkovat všem, kdo jste moji práci sledovali, psali mi odborné rady, náměty, kritiku i komentáře, a také že jste mi byli nápomocní i v době, kdy jsem už neměla chuť pokračovat dál. Vážím si Vaší podpory a možná někdy v budoucnu se tady zase objevím s nějakým modelem plachetnice.
Doris

DORIS

• Odpovědět s citací

Re: ROYAL CAROLINE 1749/1:40/VOLNÁ STAVBA - DOKONČENO

Příspěvekod ELKAN » 12 čer 2015, 23:52

Ahoj Doris, moc gratuluji k dokončení tohoto krásného modelu! Je to nádhera! RC je podle mě královnou Tvé flotily... =D> =D> =D>
Dokončeno ROYAL CAROLINE
Rozestavěno PANDORA
ELKAN

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 1228 • Stránka 78 z 82 • 1 ... 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82

Zpět na Plachetnice (Sailboats) Rozestavěno