Se svým pilotem Adj. Bunau-Varillou padá do zajetí Cdt Louis de Goÿs de Mézeyrac, když jsou při operačním letu donuceni nouzově přistát za liniemi kvůli poruše motoru.
Úcastní se náletu 18 strojů od GB-1, první fr. jednotky určené ke strategickému bombardování, na chemické závody v Ludwigshafenu a Mézeyrac je jejím tvůrcem a velitelem. De Goÿs de Mézeyrac ze zajetí v listopadu 1917 prchá a pokračuje v boji. Po válce dosahuje hodnosti Géneral de Division Aérienne a aktivně se účastní odboje za 2. sv. války.
Těžké boje probíhají u Bois-le-Pretre.
Ruské jednotky obsazují Sieniawu (severo-západně od Jaroslavi) a Kindowary (Shavli).
Italské síly obsazují Grado a Ala (Trentino)
HMS "Majestic" se stává obětí ponorky U-21 poblíž Dardanel.
Minolovka "Princess Irene" je zničena výbuchem uvnitř trupu při kotvení v přístavu Sheerness. O život přichází 358 lidí, včetně 77 civilních zaměstnanců doku.
Z funkce prvního lorda admirality odstupuje Winston Churchill.
Portugalský prezident Arriaga odstupuje.
Za pomoc děkuji ing. Josefu Žákovi
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Kapitán Roy Brown: Zatracení krtci. Můžu mluvit o štěstí, že jsem nechytil tak blbou díru !
Manfred von Richthofen: Vaše taktnost mě ctí.
Kapitán Roy Brown: Zatracení krtci. Můžu mluvit o štěstí, že jsem nechytil tak blbou díru !
Manfred von Richthofen: Vaše taktnost mě ctí.