Moc pěkný Do Hradce se taky chystám, tak se těšim na reálné pokoukání. Malý rodinný výlet bude nejspíše uskutečněn v sobotu, tak třeba se tam potkáme kdo se tam chystáte.
Jo bylo to fajn, ale po cca 10 dnech jsem toho už měl dost a začínal se projevovat "pracovní" absťák . Pustil jsem do výroby vlastních vlajek a tak trochu jsem narazil. Původně jsem chtěl použít nažehlovací fólie, ale nakonec jsem od tohoto způsobu upustil. Výsledek neodpovídal mým představím - povrch takto zhotovené vlajky je gumový a zcela překryje strukturu látky a tiskem na tuto vrstvu dost zásadně vyblednou barvy. Takže nakonec zbyla metoda, kterou používá ELKAN s tím rozdílem, že nevlastním barevnou laserovou tiskárnu a tak jsem použil inkoustovou tiskárnu. Dvojnásobný tisk na jednu stranu látky se dá ještě docela dobře zvládnout, ale tisk druhé strany (opět dvojitý) je velice náročný na přesnost "sesazení" s přední stranou a tady jsem tak trošičku narazil. Nevím jak to Elkan dokáže, ale nepodařilo se mi i po mnoha pokusech sesazení lepší jak 1 mm. Takže výsledek není úplně perfektní, ale v danou chvíli to bylo asi maximum možného.
Myslim, že výsledek vypadá velmi dobře. Sesazení rubu a lícu je na tom nejtěžší, a taky to nedokážu úplně na 100%. Čím to budeš fixovat do tvaru aby se ti inkoust nerozpil?
Tak to bude asi velkej problém, protože po jakémkoliv navlhčení jde barva pěkně dolů . Zatím nevím, co s tím udělám, v nejhorším to nechám volně "viset". Konec konců plachty jsou taky splihlé, takže to svedu na bezvětří .
Taky se chystám na záďovou vlajku , už mi jde PPLkem akrylátový lak ve spreji, netroufám si na tisk ničím sahat nebo ho natírat. Nabral jsem zde informace, tak to musím dát!!!
Akrylový lak to rozpouští, s acetonovým to bude asi to samé. Ale je to možná tím, že jsem to zkoušel přetírat štětce, lak ve spreji bohužel nemámj. Zkusím sehnat a vyzkouším.
Tak jsem se nechal inspirovat Doris a pořídil si lak ve speji a ejhle, ono to funguje. Stačí lehce přestříknout (barva se ani nehne ), natvarovat a nechat zaschnout. Docela se to povedlo hned na první nástřik, takže jsem to tak nechal.