moloko píše: A o tom je úhel pohledu matlala / patlala
No ono jde spíš o to, s čím se člověk ještě dokáže smířit a jak si chce zamodelařit aby ho to ještě bavilo... Zpackanej čumák u Mig23M(MF) mi vadí, ale jsem línej s tím něco dělat. Ty vstupy vzduchu a zpackaný podvozkový nohy ale už mi vadí hodně a úprava je pro mne nutností... Zpackanou BNku bych ale rozdýchával těžko, je to moje zamilovaný éro... Vloni v listopadu jsem si začal sochat vlastní konverzi na BN a skončil na tom, že vůbec nevím jak jsou ty úhly čumáku (mašina stojí šikmo), na nějaký oměřovací ježdění nemám bohužel čas a dobrých fotek mám doma zoufale málo... Takže musím čekat až budu mít čas to oměřit a v corelu si namalovat plánek konverzních dílů, nebo že bude někdo rychlejší (Díky Martine!). Naproti tomu třeba u jakýhokoliv F16 mi popravdě stačí že tam mám markanty mezi verzí A nebo C, B nebo D, hodně výzbroje co nemusím dokupovat, dostatečný detaily - a to vše ve stavebnici za přijatelnou cenu - ostatní je mi šumák... Takže F16ky revell v 1/72 nebo Kinetic/Italery/Eduard v 1/48 je naprosto jasná volba. A tak se dá pokračovat...
Průser je, že většina modelů se dělá podle "nějakých" výkresů co kdejaký moula namaloval - např. takový Brigand v 1/72 nebo Tunnan v 1/48 - místo fotek a oměření reálnýho éra. A i když se reálný éro oměří, výsledek taky nemusí být nakonec ok - Eduardí Bf109g 1/48 je toho důkazem...
Po pravdě nejlepší model je vždycky ten který si doma sám postavíš - hlavně že se líbí tobě! At už to socháš z moduritu, balsy nebo stavebnice od Gawy, Trumpety atd...