Peto, nezatavil si "nitovacku" ?! Pekne ti to ide ! Mas pravdu s tymi nejednoznacnymi podkladmi...niekedy to na 100% nejde, aj ked sa clovek snazi ako chce! Inak ani ja nity neratam...
Pocet nitov nesedi? Taka nedbalost... Ale vazne, opat neuveritelne detailna robota
Este jeden Off-topic Zo sovietwarplanes.com som dostal komentar, ze na tomto obrazku: by Il-2 nemal mat na zadnom trupe tie tenke zvisle ciary, zrejme spoje kovovych dielov, nakolko zadny trup bol dreveny a viacnemej hladky, ako tu:
Kovove trupy boli na skorsich jednomiestnych verziach: a linie panelov boli viac horizontalne, nie vertikalne ako na Messeroch alebo Hellcatoch.
No čo už...možno som sa nechal zvyklať výkresom z Modelist-konstruktor, kde sú na drevenom trupe znázornené tie kolmice (zrejme naznačujúce vnútornú konštrukciu trupu). Kvalitné foto na túto partiu som nemal, len začiatok a koniec drevenej časti a tam "čosi" vidno a tak com to urobil všade. No rozhodne som nekreslil kovový trup (na to som bol upozornený Pavlom), ten má úple inú kresbu.
Parada Peto ! Len nechces zmenit trochu ton tej vrchnej kamuflaznej farby "extra dark sea grey" ? Tato na kresbe je akasi velmi do "modra",aj pismena su v tejto farbe...nebola to stredne seda??! Ale zase na druhu stranu, aby to "sefovi" nevadilo...
Čert vie. Robil som to podľa vzorkovníka, vo vektorovom programe je to OK, ale keď ho vyexportujem do JEPEGU, tak sa farba trocha zmení - v tomto prípade do modra. Skúsim ešte ubrať zo sýtosti.
Michal, na tejto mašine (podľa inštrukcií) bola len jedna farba - tmavá morská šedá, ako píše Vlado. Je zaujímavé, v koľkých variantách existuje. Tu sú len dve z nich:
Přílohy
dark-sea-grey 2X.jpg (6.78 KiB) Zobrazeno 2902 krát
Peto, ja by som skor pouzil tu vpravo...ta vlavo nebola pouzivana skor v kombinacii s "dark slate grey" ??! Apropo verim, ze Tvoj bokorys bude lepsi, ako tento, tej istej masiny, co prikladam...
Vďaka za postrehy a komenty...Vlado, neviem či bude lepší, videl som ten bokorys, pred pár dňami to sem nahral ViperCZ. Podľa mňa je zvládnutý v slušnej kvalite. EDSG som už trocha upravil, znížil nasýtenie, tým pádom to stratilo z modrého nádychu.
" To je vonco, mila Tonco"...Peto, to je to prave, orechove... ! Tie vzorkovniky FS, hlavne na tom ciernom podklade, stoja za ho**o...ten podklad uplne deformuje ton toho - ktoreho odtiena!!!