Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Galerie letadel
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

F-15E Strike Eagle 1.48 Academy

Aircraft gallery
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: F-15E Strike Eagle 1.48 Academy

Příspěvekod Honza Kopecký » 14 dub 2015, 17:29

Jinak model se mi líbí.

Trošku mi vadí to zesvětlení až moc tenkými proužky, vypadá to skoro moc jako "opršelé".
Radom by snesl ostrou hranici rozdílu odstínů mezi ním a trupem, pokud je vůbec v jiné barvě. (?)
Hlavní překryt nevypadá uplně čistý.
Zelenou na pumách asi zkreslují fotky. (?)
Brzdný štít by chtěl po nalepení obrýt.
Ale to už hledám kraviny...

Celkově moc pěkná práce.
KOPECKY SCALE MODELS FB
KopeckyScaleModels
Honza Kopecký

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Lukáš Šulek » 14 dub 2015, 19:14

Honza Kopecký píše:Jinak model se mi líbí.

Trošku mi vadí to zesvětlení až moc tenkými proužky, vypadá to skoro moc jako "opršelé".
Radom by snesl ostrou hranici rozdílu odstínů mezi ním a trupem, pokud je vůbec v jiné barvě. (?)
Hlavní překryt nevypadá uplně čistý.
Zelenou na pumách asi zkreslují fotky. (?)
Brzdný štít by chtěl po nalepení obrýt.
Ale to už hledám kraviny...

Celkově moc pěkná práce.

Priznávam, s tými prúžkami som to niekedy prehnal.
Radom je strieknutý jemným filtrom svetlej šedej (asi až veľmi jemným).
Hlavný prekryt som brúsil a leštil asi na tri krát, ale stále to nieje ono a navyše aj skresľuje :(.
Áno, zelená v reále na bombách takto jedovato nevyzerá.
Brzdiaci štít som nalepil až pri kompletovaní modelu, preto ten spoj nieje dokonalý.

Ale inak ďakujem :-D , nečakal som že sa okolo môjho modelu rozbúri taká diskusia.
Lukáš Šulek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Gloton » 14 dub 2015, 23:11

Z mého pohledu bohužel moc přehnané ty spáry. Vypadá jak "papírák".
Gloton

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Janoušek » 16 dub 2015, 16:41

Honza Kopecký píše:Je zajímavý jak u některých modelů "samozřejmě" toleruješ nepřesný odstín a u jiných hned víš, že je špatný. Nepřestáváš mě bavit. :D
Skoro to vypadá, jako že když už si neuspěl s rýpnutím do patiny, zkusíš to na barvu.... Docela bych s Tebou pokecal naživo, jestli by to změnilo můj dojem z Tebe, který mám z Tvých příspěvků tady na MF.
Třeba budeš v pohodě týpek. A nebo třeba ne... 8-)
Eagly sem stavěl dva a když projedu fotky ze stavby, pokaždé vypadá ten odstín jinak. I když se na model podívám z různých úhlů,, vypadá pokaždé trochu jinak. Přesně jako na fotkách, co sem kluci vložili.

U kterých modelů toleruji nepřesné odstíny?
Máš nějaký problém se čtením? Psal jsem něco o patině? Napsal jsem, že takhle F-15E nevypadá ani po 30 letech provozu. Touhle větou jsem myslel, že to stačí, ale vy jste začali mlet něco o tom, že F-15E jsou špinavý. V dalším příspěvku jsem napsal, že šedá je moc světlá. Kdyby byla tmavší, tak by tmaví hadi kolem rytí nebyli tak vidět a celkem by to šlo.
Já si klidně pokecám s každým, jenom jehovisty a zelené ekoteroristy moc nemusím. Ale ani ti mě nijak extra nerozhodí. :-D
S těmi třiceti lety jsem to fakt přehnal. Minulý měsíc jsem četl v AFM, že přišla první F-15E do AMARC a měla výrovní číslo 86-něco, tak jsem si říkal, že už mají skoro třicet let a že na ty roky nevypadá na fotce až tak špatně . Ale on to není rok výroby, ale fiskální rok, takže je vyrobená v roce 1987. Za uvedenou nepřesnost se omlouvám, byť nepředpokládám, že za následné dva roky vezme stárnutí barvy nějak dynamicky velkou změnu. Ale třeba jo.
MiGy-21MF 1:48 hotovo 9413, Rozestavěné MF: 9805 a 7702+(Tatra141) MiG-21PFM:7909
Martin Janoušek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ARAYA » 16 dub 2015, 16:43

zo spominanych nedostatkov mne najviac nesedia tie tmave linky, inak su to len prkotiny... ale je to pekna patnastka, podarila sa a novy majitel bude urcite spokojny... =D>
ARAYA

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Joe111 » 16 dub 2015, 18:56

Aj napriek všetkým už spomenutým nedostatkom, je ten model na dobrej urovni /teda spon podla mna/. Každý stavia podľa svojich predstáv, možností a skuseností. A to že sa do niečoho stavitel nechtiac "netrafí" neznamená že model je na figu. Niekdy mám pocit, že tu ľudia skorej hladaju veci čo by mohli autorovi modelu vytknut. Každý tu vieme, že ak má byt model na výbornej urovni, tak musí byt dobre zlepený, vytmelený /ak je to potreba/, dodržat geometriu, farbenie, striekanie, patina /opat každý vieme čo toto slovičko v sebe zahrna/, a čo ja viem čo ešte...a nebodaj ked sa autorovi všetko toto podarí na výbornu, tak mu niekto napíše, že číselne označenie lietadla je nesprávne...no to si modelar može rovno dat gulku do čela nééé? Ano, model je kopia nejakej reálne veci, ale no tak, asi viete čo mam na mysli.
Každopádne každý z nás na MF videl modely aj v horšej kvalite a stavitel zožal väčší aplaus.
Joe111

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jan Sůva » 22 dub 2015, 21:43

Tahle patnáctka tady vzbudila pozornost zaslouženě, našla si své příznivce i nepřátele, prostě nenudí a to je dobře. Vidím spousty moc hezky zpracovaných detailů, sám jsem trochu nenápadně opisoval. Jedna věc je pak dívat se na fotky v galerii a na model live. Patina (na fotkách) je výrazná, kontrastní. Trochu provokativní pojetí, ale má to koule. :twisted:
Jan Sůva

• Odpovědět s citací

Příspěvekod niki-miťo » 22 dub 2015, 22:00

Joe111 píše:Aj napriek všetkým už spomenutým nedostatkom, je ten model na dobrej urovni /teda spon podla mna/. Každý stavia podľa svojich predstáv, možností a skuseností. A to že sa do niečoho stavitel nechtiac "netrafí" neznamená že model je na figu. Niekdy mám pocit, že tu ľudia skorej hladaju veci čo by mohli autorovi modelu vytknut. Každý tu vieme, že ak má byt model na výbornej urovni, tak musí byt dobre zlepený, vytmelený /ak je to potreba/, dodržat geometriu, farbenie, striekanie, patina /opat každý vieme čo toto slovičko v sebe zahrna/, a čo ja viem čo ešte...a nebodaj ked sa autorovi všetko toto podarí na výbornu, tak mu niekto napíše, že číselne označenie lietadla je nesprávne...no to si modelar može rovno dat gulku do čela nééé? Ano, model je kopia nejakej reálne veci, ale no tak, asi viete čo mam na mysli.
Každopádne každý z nás na MF videl modely aj v horšej kvalite a stavitel zožal väčší aplaus.

Presne tak ako píšeš, pravda...
Mikuláš Pružinský
Me262A-1a ''Gelbe 2'' http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=6&t=105666
Alfred Surau..http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=6&t=101272
Gerhard Barkhorn..viewtopic.php?f=6&t=98731
Ján Režnák..viewtopic.php?f=6&t=96796&p=1779612&hilit=j%C3%A1n+re%C5%BEnak#p1779612
niki-miťo

• Odpovědět s citací

Příspěvekod eduard » 10 kvě 2020, 09:54

Krásná mašina. Hezky postavené.
To E + I je fakt moc hezké mašiny. C má taky svoje. Pořád Family Eagle jsou in.
Tady teda verze C, dnes v mailu jsem zo měl.::
https://www.youtube.com/watch?v=_RJhM_nlgxI
Pohodu a zdraví.
Eda
Naposledy upravil eduard dne 14 kvě 2020, 22:01, celkově upraveno 1
eduard

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Švanda » 10 kvě 2020, 14:56

Moc pěkná F-15 [-o< [-o< [-o<
Švanda

• Odpovědět s citací