Rozmýšľal som aj nad temperou, ale suchý pastel je rýchlejšia technika a nemusím kartón vypínať aby sa neskrútil. Trocha horšie sa budú robiť detaily, pastel má tendenciu sa "rozširovať", ale nejako to ustrážim. Janko, len nie zajtra, nie sme v škole.
Trocha som narovnal tvary a proporcie. Neviem sa rozhodnúť, akú mieru detailov použiť, či to poňať skôr ako voľnú maľbu, alebo pridať viac technických detailov...
Kua, zacinam sa hanbit. Najskor Vlado, teraz Ty, normalne to tu zacina zavanat umenim Len sa mi nejako nezda to (z pohladu pilota) prave koleso. Ci je napriek pohladu zo sikma moc okruhle, alebo je to vec svetla/tiena, ale ako keby bolo trochu pootocene, resp. trochu nakrivo. Neviem, a mozno len krivo vidim.
Dobre vidíš, to ma ešte len čaká - naprávať chybičky. Najprv skúsim poriadne zastrúhať suchý pastel (drolí sa potvora), aby som s ním mohol aspoň trocha presnejšie narábať. Ináč, foťák bohovsky skresľuje - nie je to A4ka a preto je to obtiažne nafotiť bez "vajcového" efektu.
Nuž...keď inak nedáte...teda aspoň jeden z dvojice. Druhý Šturmovik bude až po dokončení Liberatora - tlačí ma čas a aj tak nestihnem do termímu všetko, čo sme mali s chalanmi z TNMC v pláne.