Děkuji Navíc to byla tentokrát taková rychlovka, vůbec jsem se s tím netento, jen hrc prc, aby to bylo. Možná to bylo nakonec ku prospěchu věci, než něco zkoušet vymýšlet. Sám jsem byl docela překvapený, jak to vyšlo. Nejzdlouhavější bylo to maskování.
Mám nafoukaný i vršek. Doufám, že nedostanu příliš velkou čočku , ale odstíny jsem se snažil trefit tak, aby odpovídaly těm, co jsou uvedeny na fotce na druhé stránce tohoto tématu. Koneckonců, na stejné fotce vypadá kontrast mezi těmi zelenými dost velký. Odřeninky by se svým provedením a množstvím hodily asi spíše na nějaké japonské letadlo, ale tam jsem si chtěl zase vyzkoušet techniku odírání pomocí Worn effectu. Tak jako tak, standardně aplikuji na povrch filtry a fading, tudíž se to ještě docela sjednotí - utlumí se jak kontrast mezi zelenými, tak i ty odřeninky. No uvidíme, do konečného vzhledu daleko A když ne co na tom záleží... je to jen rus s ošklivýma rudýma hvězdama
Pekne to mas, aj to rozlisenie zelenych. Presne odtiene neriesim, je to vec foto, monitora atd., len zelena na dreve by mala byt tmavsia, ako zelena na kove, u Teba to vyzera naopak. Ta masina bola znicena hned na zaciatku vojny, takze moc stara a hlavne olietana nebola. A v casoch priprav pred vojnou (na vojnu) bola urcite primerane "opecovavana". Skoda tych vrtulovych listov. Z predu by mali byt cisto kovove, ciernou sa ciastocne natierali (v tych casoch) iba zo strany pilota.
Díky všem. Ty odstíny jsem se snažil trefit podle schématu na té fotce a takto to vyšlo. Ona ta zelená na kovu je spíše než tmavší úplně jiná než ta na dřevu Přidával jsem dost světle šedé. Odstíny ti, Dane, neřeknu,míchal jsem to Je jasný, že tenhle styl nesedne každému, to je v pohodě, berte to spíš jako uměleckou licenci, prostě se mi to takto líbilo než že bych se pokoušel o ztvárnění čerstvě zánovní mašiny. A vyzkoušel jsem si aspoň, jak na nějakého středně odrbaného japonce Teď to budu v dosti vrstvách špinit olejovkama, které veškeré kontrasty stáhnou přinejmenším na polovinu; nebude to ve finále tak plesnivé, ani ten rozdíl mezi zelenýma nebude takový, nebojte
V pohodě Martine. Já se jen nechal unést ... ony ty MiGy-3 západního okruhu byly většinou zničeny/ukořistěny dřív, než stačily "olézt". No ale v PVO Moskvy vydržely poměrně dlouho, tam takhle nějak možná vypadat mohly. Nicméně s pistolí pracuješ fantasticky!
Petr Koliba - bývalý člen bývalého klubu KPM Apolo Kopřivnice