Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Kreslené podklady ‹ Letadla ‹ Galerie
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Rucne kresl. B-24 GR.MK.VI

Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: Rucne kresl. B-24 GR.MK.VI

Příspěvekod arthur1966 » 01 bře 2015, 11:40

Ajjajjajjaj Jakub, čo Ti ten Vlado zase urobil?
Keď už je tá "geometria", "perspektíva" a "antisub-radar" správne, tak treba pre zmenu porovnávať jablká s hruškami?
Vlado predsa nemôže maľovať ako Shigeo Koike, lebo on nie je Shigeo Koike. Má predsa svoju štylizáciu, svoj rukopis, svoje videnie sveta. Mimochodom, Liberátor je A4ka, fotená od ruky, a nie olejomaľba, kvalitne oskenovaná, alebo profesionálne nafotená a potom upravovaná v PC.
Sorry, ale ja taký veľký kvalitatívny rozdiel zas nevidím.
arthur1966

• Odpovědět s citací

Příspěvekod pknotek » 01 bře 2015, 11:54

Jakub Vilingr píše:Pokud porovnám Vaší malůvku a například kresby od Shigeo Koikeho, tak to je něco jako jeskynní malby z doby kamenné versus současnost. Promiňte pane Martinický, ale tohle je ještě horší, než ty Vaše bokorysy... Myslím, že máte na více...

kik022_zoom.jpg

To máš těžké Kubo, mně se zase nelíbí tento obrázek, co jsi se zavěsil. Každému se hold líbí něco jiného, s tím se nic dělat nedá. Třeba tvé modely se také nelíbí všem, i tobě může někdo říci že máš na víc. Každý má svou techniku, své vidění. Jinak barvíš ty, jinak třeba Martin Černoch, jinak Ujík, Honza Kopecký atd. A všichni jste moc dobří už jen za to, že tomu věnujete svůj um tak, jak to vidíte a cítíte vy sami.

Já na Vladovi nejvíce obdivuji ani ne ten celkový výsledek, ale jeho techniku kreslení detailů temperami. A navíc na A4, to je pro mne něco nepředstavitelného. To asi málokdo umí a už jen zato má můj obdiv =D>. Mít tak jeho oči, jeho pevnou ruku a smysl pro detail, tvé znalosti modelářské a zkušenosti a dovednosti tvé i mnoha jiných, to bych si pískal. Takto jsem jen ta modelářská nula. Ale přesto mne to baví a snažím se pro svou radost a možná i pro potěchu jiných stavět alespoň tak, jak mi to jde.
Pavel Knotek
líbí se mi všechny výtvory všech, co jsem zde viděl. Sám to ani zdaleka tak neumím.
pknotek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martinicky Vladimir » 01 bře 2015, 20:10

arthur1966 píše:Ajjajjajjaj Jakub, čo Ti ten Vlado zase urobil?
Keď už je tá "geometria", "perspektíva" a "antisub-radar" správne, tak treba pre zmenu porovnávať jablká s hruškami?
Vlado predsa nemôže maľovať ako Shigeo Koike, lebo on nie je Shigeo Koike. Má predsa svoju štylizáciu, svoj rukopis, svoje videnie sveta. Mimochodom, Liberátor je A4ka, fotená od ruky, a nie olejomaľba, kvalitne oskenovaná, alebo profesionálne nafotená a potom upravovaná v PC.
Sorry, ale ja taký veľký kvalitatívny rozdiel zas nevidím.

Peto, srdecna vdaka za Tvoju obhajobu mojej prace...presne si to vystihol [-o< :wink: l!!! Ja by som chcel vidiet toho pana, ako si poradi s tak nekvalitnymi temperkami na tak malom priestore! Inak, Koike ma celkom iny styl a techniku!
Martinicky Vladimir

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martinicky Vladimir » 01 bře 2015, 20:14

pknotek píše:
Jakub Vilingr píše:Pokud porovnám Vaší malůvku a například kresby od Shigeo Koikeho, tak to je něco jako jeskynní malby z doby kamenné versus současnost. Promiňte pane Martinický, ale tohle je ještě horší, než ty Vaše bokorysy... Myslím, že máte na více...

kik022_zoom.jpg

To máš těžké Kubo, mně se zase nelíbí tento obrázek, co jsi se zavěsil. Každému se hold líbí něco jiného, s tím se nic dělat nedá. Třeba tvé modely se také nelíbí všem, i tobě může někdo říci že máš na víc. Každý má svou techniku, své vidění. Jinak barvíš ty, jinak třeba Martin Černoch, jinak Ujík, Honza Kopecký atd. A všichni jste moc dobří už jen za to, že tomu věnujete svůj um tak, jak to vidíte a cítíte vy sami.

Já na Vladovi nejvíce obdivuji ani ne ten celkový výsledek, ale jeho techniku kreslení detailů temperami. A navíc na A4, to je pro mne něco nepředstavitelného. To asi málokdo umí a už jen zato má můj obdiv =D>. Mít tak jeho oči, jeho pevnou ruku a smysl pro detail, tvé znalosti modelářské a zkušenosti a dovednosti tvé i mnoha jiných, to bych si pískal. Takto jsem jen ta modelářská nula. Ale přesto mne to baví a snažím se pro svou radost a možná i pro potěchu jiných stavět alespoň tak, jak mi to jde.

Pavle diky za Tvoj prispevok, a myslim si, ze tak ako Peto si presne vystihol podstatu veci!Diky za to =; :wink: !
Martinicky Vladimir

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Mike13 » 04 bře 2015, 19:17

Vlado dobre to je !!! Mozno malo kontrastne , ale dobre . Fajnova zmena !!
Ohen nemozno zabalit do papiera...

Letka_13
Mike13

• Odpovědět s citací

Příspěvekod bboriss » 02 zář 2015, 14:25

Vlado, skvele. Ja sa každý deň dívam na sadu desiatich briliantových es Luftwaffe a v tej mojej skurvenej práci je to často jediná pekná chvíľa dňa. Prežil by som aj bez nich, ale určite by tie dni boli o kusisko horšie. =D> [-o< :P
bboriss

Předchozí

Odeslat odpověď

Zpět na Galerie