Jj kluci asi máte pravdu. Ta modrá je od Zeropaint. Žlutá vepředu asi je moc daleko. Ale ted co je pro mne důležité. Je to můj první model. Takže se na něm učím všechny techniky co tento koníček obnáší. Vše je pro mne poprvé. Tmelení,rytí,stříkání surfu, maskování,finální sříkání,práce s vodičkami na dekály atd... To co vám přijde asi jako rutina pro mne je to občas docela hlavolam. . Tak proto to sem dávám a jsem rád za to že my poradíte. Občas když už si doopravdy nevim rady jak bych to udělal zajedu k Michalovi na workshop a něco pochytím jak se to dělá. Jsem i docela rád že mi ta modrá na tu žlutou nepodfoukla a nebo že se nestala nějaká jiná katastrofa. Jak je u mě zvykem. Tento model doopravdy beru jako takové demo na naučení a osvojení si různých technik co a jak dělat. Jinak slibuji že v příštím modelu se už zaměřím na to co doopravdy na reáném autě je a jak to má být. Zatím u tohoto modelu my jde dopravdy o to co a jak dělat. Jinak díky za vaše připomínky a rady. Jsem za ně velice rád a děkuji.
Jo, už to neopravuj, asi bys to pokazil. Chce to dělat podle podkladů(fotek). Nikdo učenej z nebe nespadl. To se vše časem poddá. S chutí do práce a další model bude zase lepší.
Renda Tejkl GT CUP IPMS CZE #TeamFoltýn Osudovým omylem demokratů je slepá víra v to, že prostý lid jednou dostane rozum...
V tom prípade by som do budúcna na rozdiel od Rendu laboroval skôr s tlakom na kompresore ako s riedením ktoré by myslím ničomu nepomohlo. Predpokladám že farbu máš funglovku a od výroby je nariedená dobre - aspoň ja som také mal vždy. Ale podľa mňa to máš nastriekané relatívne dobre už teraz a ak to zafúkaš 2k lakom od toho istého výrobcu, tak to nabetón bude ešte rádovo lepšie.
Tvůj úplně první model. No tak upozornit na chybky určitě, ale už takhle to máš abnormálně bohovský, zase chtít to na poprvé top není úplně nejmoudřejší, aby Tě přemíra snahy mít hned napoprvé dokonalý výsledek nedemotivovala. Všechno chce čas. Přiznám se, že mě by to teda napoprvé dělat takhle pintlich nebavilo .....ale ještě že nejsme všichni stejní , tohle si zaslouží velkou pochvalu. Máš to moc hezký.
Jj jak jsem psal úplně na začátku tohoto vlákna než jsem to sem dal. Kromě spatlání pár letadýlek v 15-ti letech stylem vyříznu,obrousím, slepím, nabarvím štěcem Agama nalepím obtisky(až tady jsem se dozvěděl že se jim říká dekaly ) a hotovo. Tak první model podle toho jak se to má asi dělat. Jde mi na tomto modelu si vyzkoušet techniky a nástrahy. Jak jste si určitě všimli na fotkách tak vzadu za modelem stojí další monopost. To je ten první na kterém jsem chtěl začít (RB6 1/20 Tamyia). Ale po konzultaci s mým učitelem v tomto oboru Michalem který mi řekl : Tohle drahý polož a vem si něco levnějšího na čem vše vyzkoušíš . Jsem poslech a rozjel tenhle model.
No uvidíme tenhle víkend odjíždím na chatu, tak si vemu nádobíčko s sebou a snad bych ho už mohl dorazit. No a pak jsem musel slíbit panu učiteli že další model stihnu do E-Day. Nejdřív jsem myslel jestli se nezbláznil ale za to učení mu něco dlužím, tak si dám na něm záležet a i sobě si snad potvrdím i když to asi nebude dokonalé jako to máte vy, že jsem se něco od Michala a od vás naučil. Vždyť tohle se dělá pro radost ! A když se to fakt povede tak je radost na to koukat. Všem vám díky za pochvaly ( to povzbudí kort od takových frajerů co mají modely z jiné galaxie. ) Díky kluci !
Tak i s chřipkou přes víkend trochu posun. Musím říci že dekály na přední křídlo byli pro mě zkouškou ohněm. Zatím je vše složeno na sucho. A tak ještě dodělám pár karbonů a pak se pustím do toho monokoku. Omlouvám se za ty fotky ale tento týden s snad pořídím už pořádné světlo.
No s tím předním křídlem fakt peklo. Hlavně ty horní křidélka, tam prostě ten dekál ne a ne sednout. Tak jsem byl nakonec rád za takovýhle výsledek. Pak přišlo na řadu lepení a hlavně jsem koukal na to abych dodržel geometrii a hlavně to nezasvinil. nakonec se to myslím povedlo. Tak aspon zase nějaká zkušenost a na příštím modelu budu vědět jak na to. Díky kluci.
Óó, děkuji. Ono ty formule jsou docela zrádný na dodržení geometrie, ale myslím, že se ti to povedlo- já dělal kdysi jednu a zadní křídlo byl boj. Jen možná ještě- zkus dát více laku, přijde mi to ještě málo blejskavý.
Renda Tejkl GT CUP IPMS CZE #TeamFoltýn Osudovým omylem demokratů je slepá víra v to, že prostý lid jednou dostane rozum...
Vypadá to že jsem usnul. Ale nespím. Zatím mám pořádnou prekerku s dekály a zase me stiha jedna pohroma za druhou. Zitra nahodom fotky. A asi budu potrebovat poradit.