Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Technika ‹ Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Cromwell Mk.IV Typ D "Tonča", ČSOB Chanovice 1945

In-progress builds
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Příspěvekod MirekK » 05 bře 2007, 10:11

Velitelská věžička je super!!! Jo ten záběr je z toho filmu, dávali ho loni myslím že v pořadu Hledání ztraceného času, nebo tak nějak se to jmenuje. Pokoušel jsem se dát dohromady co nejvíc fotek tanků naší brigády - moc zdrojů není.
MirekK

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Ondra Kulhavý » 05 bře 2007, 11:31

MirekK píše:Velitelská věžička je super!!! Jo ten záběr je z toho filmu, dávali ho loni myslím že v pořadu Hledání ztraceného času, nebo tak nějak se to jmenuje. Pokoušel jsem se dát dohromady co nejvíc fotek tanků naší brigády - moc zdrojů není.

Věžička- jestli půjde všechno dobře- půjde tenhle víkend do lukoprenu. "Cestu domů" mám na DVD, teď mám opět důvod ho znovu v nejbližší době shlédnout :) Jen mně trochu zaráží- na fotce z Chanovic nemá ani blatníky, ani ten spojařský naviják. Ale na Vypichu už je Tonča nastrojená. Na Tonču je tedy kolik celkem fotek? Z Chanovic vím nejméně o dvou, z Vypichu třetí. Nechci být nemile překvapen, existencí nějaký další...
Ondra Kulhavý

• Odpovědět s citací

Příspěvekod BraňoHerain » 05 bře 2007, 18:02

Ondro,ak všetko víde,bola by šanca získať od teba nejaké tie vežičky????
BraňoHerain

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Ondra Kulhavý » 05 bře 2007, 18:31

Uvidímem jak to bude vypadat, ale pár kousků můžu uvolnit. Hlavně nečekej žádnou kvalitu, radši nečekej vůbec nic :grin: Krom věžičky chci udělat ještě pár věcí na britskou techniku, všechno ale teprv pomalu připravuju.
Ondra Kulhavý

• Odpovědět s citací

Příspěvekod BraňoHerain » 05 bře 2007, 18:32

Jasné....čakať nebudem nič...a keď to klapne,budem milo prekvapený :shock: 8)
BraňoHerain

• Odpovědět s citací

Příspěvekod MirekK » 06 bře 2007, 08:44

No já už o žádný fotce nevím, jen mě napadlo a je to čistě teorie -Tonča byla vůz velitele praporu, tak jestli neměla rozšířenou radiovýbavu, ale na fotkách nic není vidět.
Britský doplňky je výbornej nápad, v moji oblíbený 35 to taky chybí. Jenom Verlinden dělá bedny, ale zadýmovače, spodky k anténám, kanystry, nářadí atd. samostatně to chybí.
MirekK

• Odpovědět s citací

Příspěvekod greenbaron » 06 bře 2007, 10:55

Pokud se týče fotek, tak jsem se přesvědčil, že to funguje asi takhle:
Když stavíš model, tak máš relativní dostatek podkladů a to i fotografických (pozor pánové, ne každý takhle staví - jsou modeláři schopní udělat model "těsně před" okamžikem, kdy ke vzniku třeba poškození došlo). V okamžiku, kdy model dokončíš, objeví se alespoň jedna fotografie navíc (byť třeba nejasná), která dokáže, že "tam bylo něco navíc" a nebo "tam právě tohle chybělo"...
greenbaron

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Ondra Kulhavý » 09 bře 2007, 23:09

MirekK: chci spáchat víc než jen držáky antén a zadýmovače, ale chci se zaměřit na 48
greenbaron: máš prvadu, něco podbnýho mně potkalo minulý měsíc, rozhodl jsem se to "někdy" podle fotky opravit

Teď jsem zaformoval věžičku, když v týdnu seženu PUR příští víkend můžu nafrkat pár kousků.
Ondra Kulhavý

• Odpovědět s citací

Příspěvekod MirekK » 14 bře 2007, 10:41

To Ondra: Tak to ti držím palce, já sám jsem s odléváním skončil před X lety, při odlévání podle návodu z Ábíčka. Občas by se mě něco hodilo, ale nechce se mě investovat do vstupů, zvlášť když potřebuju něco jednou za čas.
To Greenbaron: Myslím si že bychom dali dokupy Murphyho modelářský zákony. Například: když pracně dokončíš model za pomoci různejch konverzních sad a vlastnoručně dělanejch doplňků, poton se objeví stavebnice, která má všecho v základu. - vlastní zkušenost :?
MirekK

• Odpovědět s citací

Příspěvekod greenbaron » 14 bře 2007, 12:25

Osobně znám dva (modeláře), kteří nezávisle na sobě postavili Cromwella a jako vzor použili papírový model - výsledek byl pěkný, divte se, jak chcete. Do půl roka byl Cromwell od Tamky.
Znám dalšího, co z destiček dokázal vyrobit Greyhounda a M-20 a co se stalo??? Totéž, Tamka se jim pomstila.
Já jsem udělal konverzi na Centaura 95 mm, šly moc pěkně, i upínací šroub na závaží tam byl...a ty ku.. šikmovoký se to dověděly! Aspoň se mi dobře bouchaly Mk.VIky :grin: :grin:
greenbaron

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Ondra Kulhavý » 17 bře 2007, 19:37

Murphyho modelářský zákony- skvělý nápad do pokecu ;-I

Pár foteček, první odlitá vežička. zatím vypadá hnusně- tmelením, broušením, po surfu bude snad ok.
Přílohy
PICT1008_resize.JPG
ať žije měděný drátek
PICT1005_resize.JPG
Normandy Cowling
PICT1004_resize.JPG
PICT1003_resize.JPG
PICT1002_resize.JPG
Ondra Kulhavý

• Odpovědět s citací

Příspěvekod greenbaron » 17 bře 2007, 21:00

Opravdu nejsem rád, když jsem poslem špatných zpráv, ale musím se zeptat:
Ondro, jsi si úplně jistý umístěním té druhé antény? Poznatky, které mám říkají, že obě antény A (vpravo) "na kužílku" i B (vlevo)"v košíčku" byly za úrovní příklopů a pokud byla u velitelské verze rozšířená radiovýbava, pak další anténa B byla v místě vrhače zadýmovacích granátů - vpravo vpředu....
Místo, na které jsi "namontoval" třetí anténu je patka pro původní montáž dvojice Brenů (pl lafeta)...
Jestli je to nějak fotograficky podloženo, tak mne (a nejen mne) to moc zajímá.
greenbaron

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Ondra Kulhavý » 17 bře 2007, 21:12

jsem rád, že nad tím někdo uvažuje, když už ne já :grin:
Přesný umístění antény bohužel není jasný ani na jedný z 4 fotek. Nejdetailnější fotka (detailní záběr na věž i částečně shora) kde by měla být Béčková anténa je schovaná za haldou věcí posádky. U ostatních můžeme jen spekulovat. Asi jí tedy šoupnu za ten držák PL kulometu aspoň o milimetřík
Přílohy
PICT0154.jpg
Ondra Kulhavý

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Ondra Kulhavý » 18 bře 2007, 14:59

po surfu, ještě tam vylezlo pár chyb
Přílohy
PICT1026_resize.jpg
Ondra Kulhavý

• Odpovědět s citací

Příspěvekod greenbaron » 18 bře 2007, 17:35

Ondro zadrž – jak „posunu alespoň o milimetřík“??? To jako jen tak udělali díru do pancíře???
Proč se dávala anténa na velitelské verzi (Command) místo vrhače zadýmovacích granátů? Protože tam už byla díra, kterou využili jako otvor pro průchodku kabelu k anténnímu dílu – ten namontovali na takový plechový „schůdek“ nad ní.
V místě, kam jsi umístil „B“ anténu by museli vrtat do pancíře (zkus to :grin: ), ještě navařovat patku a na ni přišroubovat tu anténu… V místě za velitelskou věžičkou, kde jsi nenechal nic musí zůstat alespoň ta patka anténního kloubu…
To „něco“, co považuješ za anténní kloub „B“ antény podle mne vůbec nic takového není – uvědom si, že „košíček“ kloubu byl z pásoviny a ta by se i na takovéhle fotce jevila jinak. Na fotce z přehlídky ten kloub na středu věže taky není vidět…
greenbaron

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na Rozestavěno